Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość początkująca makijazystka

cienie dwukolorowe - pytanie

Polecane posty

Mam cienie dwukolorowe - tzn właściwie dwuodcieniowe, bo oba kolory to brąz, tylko jeden jasny, a drugi ciemny - taka czekolada. Chciałabym pomalowac oczy ale nie jestem pewna jak :-( Jaka jest zasada? Czy ciemniejszy cień daje się wewnątrz (tzn od strony nosa) czy na zewnatrz (od strony skroni)? A może macie jakieś linki do stron, gdzie znajdę podpowiedzi tego typu?

Ja najpierw jasnym maluje całe oko a potem ciemnym tylko kąciki po zewnętrznej stronie :)

ok - dzięki - będę próbowac :-) czyli zasada jest zawsze taka, że ciemny od zewnetrznej strony?

Gość ja zawsze maluje kreske
zaraz na rzęsami ciemnym cieniem,lekko ją rozmazuje a nad nią maluje cieniem jaśniejszym

Gość aleeeeeeeeeeee
nałózyc najpierw na całą powiekę ten jaśniejszy ?! na całą powike az do wysokosci brwi nalozyc???

nałóż jasny cien na całej powiecie ale tak do połowy odległości między okiem a brwią, a później na załamaniu i bardziej z zewnątrz ten ciemniejszy:) Kombinuj dziewczyno:)

Gość dominisiaaaaa
:D nie do wysokosci brwi :D troszke ponad kreske zalamania sie powieki naloz ten jasny i naloz go troszke wiecej w wewnetrznych kacikach oczu- nadmiar mozesz rozmazac palcem. Potem na zewnetrzna krawedz gornej i dolnej powieki naloz ten ciemny. na koniec tusz ro rzęs i juz :)

Gość aleeeeeeeeeeee
czyli nalozyc ten jasny cien nie do wysokosci brwi, tylko tak do połowy- ok.A ....od tej polowy wyzej do brwi zostawic nie nalozone cieniem?

Tak zgadza się, chyba że masz jeszcze jeden jaśniejszy cien (prawie biały albo srebrny), to możesz deikatnie go połozyc pod łuk brwiowy, wtedy oko wydaje się wieksze:)

Gość aleeeeeeeeeeee
Nowe Zycie- bardzo dziekuję Ci:) - jesli bede miec pytanie napisze jeszcze :) pozdrawiam

Nie ma za co, jakbyś miała jakiś problem to pisz:) Co jak co ale lata doświadczenia w malowaniu się robi swoje:) Pozdrawiam

Gość mam pytanie do Nowe Zycie
maluje gorne powieki zielonym cieniem, jasnym ,po zewnetrznej stronie kacikow oczu nie maluje ciemniejszym cieniem, , maluje jedynym cieniem czyli jasnym, pod łukami brwiowymi maluje białym cieniem, czyli niemaluje tak jak pisalas ze na calej powiece jasniejszy cien a potem od zewnatrz ciemniejszy, ja maluje jedyn cala powieke, a pod lukami briowymi bialym cieniem, moze tak tez byc? ?? a na dolnej powiece robie kreske zielona kredka(w czarnej kredce zle wygladam), i mam pytanie czy lepiej dolne powieki malowac zielona kredka czy zielonym cieniem?