Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona..

czytam o objawach autyzmu i moja corka je ma!

Polecane posty

Gość zaniepokojona..

mala ma rok i 8 mcy, od skonczenia roku- 1.5mca po szczepionce zaczela sie bujac i walic glowa w lozko- jak nie ma lozka to wali w sciane lub podloge- czasem tez bije sie po glowie- ( charakterystyczne dla autyzmu powtarzające się zachowania- takie jak kołysanie się w tył i w przód) poza tym -Potrafi na bardzo długo zastygać i gapić się na regał z książkami albo na ścianę (tak jakby w jedno miejsce). - zna tylko kilka slow, nie korzysta z nocnika (uczymy juz 8 mcy) -ciągnie nas za ręke jak cos chce --kręci sie wokło własnej osi lub chodzi w około jakiegoś przedmiotu opis objawow tu- http://www.dzieci.org.pl/cgi/forum/ikonboard.cgi?act=ST;f=12;t=5751;st=20

Jeśli cię niepokoi zachowanie dziecka to nie zwlekaj tylko idź do specjalisty. Myślę, że najlepiej do neurologa.

Gość gdsg
albo do psychiatry

po pierwsze lekarz po drugie lekarz po trzecie lekarz tu raczej mozemy z Tobą pogdbyać ,że albo dziecko "idzie " wąłsnym torem ...albo się zamysla ....a nocnik ? moja małą ma tyle samo co Twoja i od niedawna korzysta z niego ale jeszcze nei w pełni ...chetniej na kibel moze spróbuj a ze ciągnie za reke ...hm ...moja tez :D ja widze tu "naginanie" z Twojej strony ale polecam konsultacje u lekarza

zaniepokojona.. - a ja mysle ze po prostu padlas ofiara przewrazliwionych forumowiczek ktore ostatnio rzucaja tematy szczepien i zwiazanym z nimi autyzmem:)Jasne ze powinnas sie udac do lekarza ale chyba bardziej po to by sie uspokoic bo na pewno okaze sie ze wszystko jest w porzadku:)

słuchajcie to nie tak- pamiętam jak przyniosłam mojego synka do domu i wydał mi się nie taki- znalazłam informację że jego objawy pasują do zespołu napięcia mięśniowego i porażenia móżgowego- oczywiście każdy - komu o tym mówiłam mnie wyśmiewał - i twierdził że to normalne u dziecka- poszłam do lekarza- i okazało się że ma wzmozone napięcie i zamartwię - radzę nie przejmować się na zapas- ale sprawdzić u lekarza- ja gdybym posłuchała bliskich i wyszło by to potem byłabym w o wiele gorszej sytucji- bo liczy się zawsze czas

upup upupu upup hej :) a wiesz masz rację wezme się w koncu za niego ...ostatnio weny brak ale ..pora wrócic .pozdrawiam i miło mi ze podoba ci się ;)

do lekarza sprawdzic nie zaszkodzi, ale nie panikuj, moze sie po prostu zasugerowalas opisem objawow, najgorzej jest jak sie duzo czyta na jakis temat i wydaje sie ze wszystko pasuje i sie jest jak raz na to chorym, ja jak sie dowiedzialam w ciazy ze mam cholestaze i poczytalm w necie o tym paskudstwie i jego objawach bylam pzrerazona i neimal pewna ze urodze amrtwe albo chore dziecko, w zreczywistosci choroba ustapila po lekach, a te objawy o ktorych piszesz to niekoniecznie sa chorobliwe, dzieci maja rozne zachowania, moja bratanica tez walila w sciane glowa pzrez rok i autyzmu nie ma :) w taki sposb mozna wmowic i wynalezc dziesiatki chorob, a po co?

Gość alika201
A czy Twoja mała reaguje na imię? czy lubi się przytulać? byc moze jestes przerważliwona... po jakiej szczepionce zauwazyłas objawy?

Gość szewczyk burczymucha
to ze dziecko ponizej dwoch lat nie korzysta z nocnika i ma maly zasob slow jest norma. A gadki o tym ze szczepionki powoduja autyz sa bezpodstawne

Gość mofo
dzizaz która to niby szczepionka moze powodowac autyzm ???? odbilo ci ?? Autyzm jest szeeerokim pojeciem, dwoje dzieci z autyzmem moze sie calkowicie inaczej zachowywac i miec inne ;objawy', nie ma jakiejs regulki, ktora by latwo i dokladnie wpadowywala w autyzm :O ale sie nakrecasz :O

zaniepokojona pracuje w poradni psychologiczno - pedagogicznej, zapisz sie z corka na badanie sa bezplatne w kazdym miescie, przychodzilo wiele matek z takimi dziecmi i wieke z tych matek wychodzilo z placzem bo okazalo sie ze wcale ich dzieci nie sa autystyczne

Gość gość
Szczepionki nie wywoluja autyzmu.