Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meren

Przepisy z błonnikiem

Polecane posty

Gość meren

Jeśli jakieś macie - podzielcie się: Lasagne ze szpinakiem :) Ugotować makaron na pół twardo. Podsmażyć soję (w kostce) (lub mięso mielone zależy czy ktoś jada czy nie :) ) i osobno szpinak z czosnkiem i 2 łyżeczkami błonnika buraczanego. Do soi dodać oregano bazylię sól pieprz i do smaku przecier pomidorowy, Całość chwile podusić. Naczynie żaroodporne nasmarować masłem i układać: płat makaronu nadzienie sojowe starty żółty ser płat makarony szpinak następny płat suszone pomidory. Na wierzchu posypać startym żółtym serem. Piec w temperaturze 200 stopni około 30 minut :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość enigamaaaatci
fasolka po bretońsku :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
przede wszystkim wyeliminowac to, co z bialej maki i zastapic ja razowymi produktami (w tym makaron). dosypywac otreby do czego sie da, tak samo siemie lniane. starac sie jesc jak najwiecej zielonych warzyw.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
2 kopiaste lyzki blonnika jablkowego 1 kubeczek jogurtu naturalnego 2 lyzeczki cukru z wanilia Zmieszac i zjesc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość enoi
Otręby. Można dodawać do wszystkiego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pipipip
a co daje ten blonnik, że tak wszyscy szaleją na jego punkcie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a no poprawia
taki błonnik perystatykę jelit -czyli mówiąc po ludzku nie ma się problemów z robieniem qpy:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
i ogllem mowiac spowalnia proces trawienia = jedzenie w zoladku na dluzej starcza = opoznione poczucie nastepnego glodu = mniej masz ochote jesc ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość piipip
a taki błonnik w proszku to ma takie same włąściwośc co naturalny w warzywach? ja za bardzo nie przepadam za kaszami ani warzywami, podejrzewam, że to one mają ten błonnik, moge to zastąpić jakimś suplementem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a te otreby
i siemie lniane to surowe jesć, czy gotowac?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a te otreby

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość otręby...
...jada się suche, ale dodaje się je z regóły do mokrego jedzenia (jogurtu, zup itp), a siemie lniane zalewa się wodą i się gotuje i pije się takie ciągutki glutki, które powstają po ugotowaniu-konsystencja kisielku (to pijemy osłonowo na żołądek) koniec prelekcji:classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość A TEN BŁONNIK TO
sie jada jak sie ma zatwardenie czy rozwolnienie? i czy błonnik wspomaga odchudzanie czy raczej sie tyje po błonniku?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nic nie zastapi kasz ani warzyw - one maja nie tylko blonnik, ale i inne niezbedne dla organizmu skladniki, zboza np. sa super na zdrowa skore, warzywa - mikroelementy i zlozone weglowodany. jesli chodzi o qpe, to blonnik wspomaga jej produkcje ;) czyli na zatwardzenie ... ja dodaje otreby zamiast bulki tartej do kotletow mielonych i specyjalow z mielonego miesa. len zas (zmielony) podobnie oraz do owsianki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no i blonnik jest zdecydowanie dobry na odchudzanie, wspomaga przemiane materii, czysci zyly i jelita ze zlogow, no i fakt, ze np. otreby sa produktem zbozowym, dodaje zdrowia skorze i wlosom :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a jakie kasze
maja błonnik??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ipipipi
pewnie te, których nie lubię;/ ale w proszku sobie zakupię błonnik, jakoś oszukam swój organizm.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
blonnikiem oszukasz ew. jelita, lae nie caly organizm :P mam w planie kotlety mielone wolowe z siemieniem lnianym ;) napisze czy warto ...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kjsdkj
a jakie kasze maja błonnik??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kasza jęczmienna na przykład. Ale w zasadzie z każdej możesz zrobić taką z błonnikiem wystarczy dosypać błonnika naturalnego w proszku do niej :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość boomszakalaka
Jabłka bez skórki można jeść :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pipipi
dlaczego bez skórki? ja slysząlm, że to własnie w skórkach najwięcej jest blonnika, i w nieoczyszczonych kaszach i ryzu też jest go najwięcej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość boomszakalaka
A wiesz jak są teraz zanieczyszczone owoce? Weź sobei oddaj takie jabłko do analizy. Mnóstwo metali ciężkich oprysków i innych takich. Dlatego bez skórki :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość enoi
Bez przesady :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość krzykrzy
On(a) ma rację trochę :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pipip
no tak to fakt, skórka pochlania wszystkie te chemiczne substancje, ale w takim razie musiałabyś juz nic nie jeśc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×