Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meey7

ALLEGRO pomozcie

Polecane posty

Gość meey7

Mam do Was takie pytanie. Pewna allegrowiczka kupila ode mnie perfumy - kupila, wyprobowala i napisala maila z zazaleniem ze zapach jest przeterminowany badz jest to podroba bo pachna zupelnie inaczej, a ona niby uzywa tych perfum od wielu lat. Perfumy sa na pewno oryginalne bo kupila je moja mama dla siebie w perfumerii ale jednak nie przypadly jej do gustu i nie uzywala ich. Allegrowiczka napisala ze odesle paczke. Dzis ja otrzymalam i specjalnie pojechalam do perfumerii by porownac czy zapach z dostepnym testerem. Ja nie wyczuwam roznicy - zadnej ! Podejrzewam ze owa pani kupila perfumy w ciemno, nie spodobaly sie i taka znalazla wymowke. Nie wiem co zrobic z ta sytuacja ? W sumie nie chce mi sie juz wyklocac, bo to niczym dobrym pewnie nie zaowocuje. Mam jednak wytpliwosc , czy ja powinnam w tej sytuacji zwrocic rowniez koszt przesylki jaki poniosla ta pani odsylajac mi perfumy ?

Gość Sfffg
a zwrocilas jej kase za perfumy?

Gość meey7
Mam pomysł: odeslę jej i pieniądze i nowe opakowanie perfum

Gość meey7
Zwroce, ale zastanawiam sie czy koszt za przesylke tez mam doliczyc ?

Gość Sfffg
jesteś niegrzeczna

a w zyciu!!!!!!!!!!!!! skoro perfumy sa orginalne, to bylo w ogole jej nic nie oddawac!!!!!!! w ogole uzgodniła to z pania ze odesle perfumy i dostanie zwrot pieniedzy?

Gość meey7
Napisala, ze zapach jest nieoryginalny badz przeterminowany, niejako postawila mnie przed faktem dokonanym, wiem ze kupujacemu przysluguje prawo do zwrotu bodajze w ciagu 10dni - wiec ok przystalam na to. Ja postanowilam to sprawdzic pojechalam do perfumerii, sprawdzilam zapach, pachna identycznie o zadnym przeterminowaniu nie ma mowy, a tymbardziej o nieoryginalnosci. Nie chce sie juz wyklocac i prowadzic bitwy na telefony czy maile, nie ma to sensu...

Gość Sfffg
czasami sie tacy debile kupujacy trafia:O tylko zeby sie nie okazalo ze ona tak czy siak wystawi Ci negatywa:O

Gość za przesuylke sprzedawcy
nie zwracaja, nawet w przypadku uzasadnionej reklamacji, a Ty jej chcesz zwracac bo jej sie zapach nie spodobal? Pogielo? :D