Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość camylka

ciaza czy nie

Polecane posty

Gość camylka

Witam mam dylemat robilam test 30.03 a dzien w czesniej wspolzylam test okazal sie pozytywny u ginekologa bylam 1.04 ktory stwierdzil powiekszona macice, pechezyk plodowy, ale brak zarodka co to moze oznaczac?? lekarz niechcial mi nic na ten temat wyjasnic tylko zglosci sie za 14dni

Gość donna_caro
test dzień po stosunku nie wykryje ciąży , a powiększona macica to może być na okres.... musisz poczekać ,

Gość eee....
do zapłodnienia doszło po prostu wcześniej niż ten dzień przed testem! to znaczy, że jesteś we wczesnej ciąży, 2 do 4 tygodni po zapłodnieniu

Gość karla2
ciąża możliwa. lekarz nie chciał nic mówić, bo nie jest pewien-w tym stadium nigdy nie ma pewności. pozostaje Ci teraz tylko czekać.pozdrawiam

Gość eee....
powiększona macica może być na okres ale pęcherzyk juz nie, to ciąża i tyle

Gość eee....
matko kochana, dziewczyny, czytajcie! lekarz nie chciał nic mówić bo dopiero widoczność zarodka "mówi" o tym, że ciąa będzie się rozwijać, ale ciąża JUŻ JEST! Świadczy o tym widoczność zagnieżdżonego pęcherzyka w macicy!

Gość camylka
hmm no tak tylko ona powiedziala ze to nie musi byc ciaza a ze za 2 tyg moze sie okazac przedwczesna

Gość donna_caro
o nie doczytałam o tym pęcherzyku... tak czy inaczej ja bym odczekała te 14 dni i dopiero zgłosiła się do lekarza ponownie

Gość camylka
a przez te 2 tyg moze pojawic sie krwawienie

Gość eee....
Każde krwawienie w ciąży jest dla niej niebezpieczne i wymaga natychmiastowej konsultacji lekarskiej niezależnie od tego, czy na USG było już widać zarodek, czy nie. Wiele dziewczyn tylko dzięki szybkiej reakcji uniknęło poronienia a ich dzieci mają się teraz świetnie.

Gość camylka
to mozesz mi wytlumaczyc dlaczego powiedzilam mi gdy sie jej zapytala czy to nie musi byc ciaza ona odpawiedziala ze nie musi a ty twierdzisz ze to jest juz ciaza?? to mnie zastanawia.

Gość eee....
Powiedziała tak zapewne, ebyś nie wpadła w rozpacz, jeśli dojdzie do poronienia. Na tym etapie ciąży nigdy nie wiadomo, czy się rozwinie zarodek, czy nie. Ja leciałam do gina gdy 2 dni po widocznym malutkim pęcherzyku ciążowym w macicy zaczęłam plamić. Zarodka nie było jeszcze wtedy widać. Teraz ten zarodek jest już płodem a ja jestem w 5tym miesiącu ciąży. Jednak niektóre kobiety na tym etapie ronią.

Gość camylka
ok o to wlasnie mi chodzilo ale mam jeszce pytanie czy w gre moze wchodzic jakas choroba ktora moze dawac podobne objawy jak ciaza??

Gość eee....
Objawy - tak, ale widoczność pęcherzyka płodowego jest tylko w ciąży, to pewne potwierdzenie, raczej nie ma mowy o pomyłce. może być mowa wyłącznie o bardzo wczesnym etapie ciąży (kilka do kilkunastu dni po zagnieżdżeniu) ale o niczym innym nie będzie to świadczyć.

Gość Emyu
moja dziewczyna miala powiekszona macice, pecherzyk a ciaza okazala sie pozamaciczna. Pozdrawiam

Czasem jest tak, że są dwa pęcherzyki. Jeden w macicy, drugi w jajowodzie, lub (rzadziej) w szyjce macicy. Ale to skrajna sytuacja i myślę, że nie może być podawana jako przykład bo każda ciąża na wczesnym etapie jest tylko pęcherzykiem w macicy.

Gość sloneczko7
Czesc, tak czytam Wasze odpowiedzi bo sama mam problem. 30 marca (2 dni po spoznionej @) zrobilam test ciazowy x3 dwa byly pozytywne ze slabo blada kreseczka, nastepnego dnia zrobilam nastepne 3 innej firmy i tez sie okazaly pozytywne, ale ciagle byla slaba ta druga kreska. Zalozylam wiec, ze jestem w 4tc, bolaly mnie piersi, czulam sie taka jaks inna, zmeczona, z bardzo malymi mdlosciami. Po dwoch dniach zaczelam plamic, jasno czerwona krew ale tylko na papierze jak ide to toalety, plamie do dnia dzisiejszego choc mniejsza iloscia. Dodam, ze biore duphaston 3 x dziennie i leze calymi dniami. Poronilam juz 3 razy i nie chcialabym aby to bylo tez poronienie. Dzisiaj zrobilam test i nie ma wcale kreski. Mieszkam w Angli wiec nie mam mozliwosci zrobienia sobie beta HCG, a takze tutaj lekarze twierdza, ze na krwawienie nic nie mozna poradzic. Prosze powiedzcie mi co ja mam o tym wszystkim sadzic.

Gość nicety
dziewczyny a jak myslicie czy jestem w ciazy? Bylam u ginekologa na rytunowe badanie - cytologia, usg itd... no i wyszlo wszysko ok, ale w macicy lekarz zauwazyl jakies pecherzyki i kazal przyjsc do kontroli za 2 mies jak myslicie czy to ciaza czy cos innego? nic mi nie przepisal, kazal jedynie wcinac kwas foliowy. dodam ze z mezem sie staramy...

Gość malwuska
witam jestem zaniepokojona ze wpdałam , uprawialam z chlopakiem petting , nasienie bylo w okolicy pochwy , od tamtego czasu niemialam zadnych kontaktów seksualnych , to było jakies 7 tyg temu, zrobiłam 5 testów ciążowych pierwszy 7 dni po petingu drugi 12 dni po petingu -(dzien spodziewanej miesiaczki) nastepny 28 dni po pettingu nastepny tydzien po terminie nastepnej miesiaczki i natepny 2 tyg po terminie nastepnej miesiaczki robiłam PRE-TESTY i QUIK VUE2 TESTY WYSZŁY NEGATYWNE wszystkie! robilam z porannego moczu , a po terminie miesiaczki z moczu w środku dnia jednak boje sie ze jestem w ciazy jak myslicie?

Gość malwuska
mam czarne mysli :(

Gość nicety
MALWUSKA u ciebie szanse na ciaze raczej sa niewielkie, a skoro wszystkie testy wyszly negatywnie to raczej nie masz sie co stresowac. A mialas wkoncu okres, czy nie? Jesli mialas to nie ma obaw w ciazy nie jestes (wg mnie...) ale jesli chcesz miec pewnosc to idz do ginekologa :) Wiesz nigdy nie ma 100% pewnosci... A co z moim pytaniem?? nikt mi nie pomoze?? :(

Gość Arcano
Byłam wczoraj u ginekologa ponieważ jakiś czas temu po antybiotykach dostałam grzybicy wyleczyłam się już z tego ale od jakiegoś czasu często bolał mnie brzuch pomyślałam że to może mniej coś wspólnego z poprzednią dolegliwością. W gabinecie się okazało że na standardowym badaniu okazało się że jestem zdrowa ale ponieważ przyczyna bólu nie była jasna miałam również wykonane USG, okazało się że w macicy mam pęcherzyki miałam dziś rano zrobić test ciążowy okazał się negatywny tylko się boje bo nie wiem co to jest?

Gość zielonamysza
Niestety nie wiem co mogą znaczyć te pęcherzyki w macicy. Moim problemem jest brak tego pęcherzyka i jakichkolwiek informacji co się stało. Moja historia: 4 grudnia powinna dostać okresu i nie dostałam. Odczekałam trochę z zamiarem robienia testu, żeby nie zapeszyć. Potem złapałam przeziębienie i żeby nie brać jakiś szkodzących leków pognałam do gina żeby to on sprawdził, a nie testy. 10 grudnia badanie beta hcg wykazało 85 i gin stwierdził że to ciąża. 15 grudnia zaczęłam krwawić poleciałam do szpitala gdzie zrobiono mi usg, które... nie wykazało kompletnie nic. Nawet tego nieszczęsnego pęcherzyka. Teraz muszę czekać co najmniej dwa tygodnie, a według mojego lekarza możliwości są wszystkie - od tego, że nie było ciąży, przez poronienie, aż do jest ciąża i taka moja uroda, że sobie pokrwawiłam przez 3 dni. I oczywiście jeszcze parę innych możliwości. Staramy się o tą ciążę pół roku i już zdążyłam się ucieszyć, a teraz muszę trwać w niepewności przez te dwa tygodnie. Strasznie mnie to stresuje.

Gość Nic dziwnego,że
na USG nie było widać ciąży bo to za wcześnie. Ja w 6tc też plamiłam pojechałam do szpitala a na USG nic nie było widać. Teraz jestem w 18tc. Za dwa tygodnie wszystko się wyjaśni.