Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biedorna

jak rozpoznac przepukline??

Polecane posty

Gość biedorna

Hej! Czyktos wie jak poznac, ze ma sie przepukline? są jakieś wczesniejsze objawy czy wiadomo dopiero jak juz sie uwypukli??? Pozdr;)

Gość biedorna
up.. prosze pomózcie...

Gość pchlasachrajka
to zalezy o przepukline czego Ci chodzi

Gość biedorna
hmm.... no tak, dobre pytanie, ja to sie mao na tym znam;) Głownie chodzi mi o to, ze miałam wycinany wyrostek no i jest ryzyko przepukliny pooperacyjnej. Że tak mięśnie były zszywane, wlókna sa słabe czy cos takiego, nie chce pisac, bo moge bzdury gadac;) No ale odczekałam pół roku, nic nie dzwigałam, nawet zakupów cięzkich nie nosiłam. Niedawno zaczelam biegać. Cięcie mam po prawiej stronie pod pępkiem, a boli mnie powiedzmy cały prawy bok. To ból tak jakby mięśni, jakby były zakwasy, ale w takim razie czemu tylko z jednej strony??

Gość pchlasachrajka
przepuklina w takim miejscu bylaby widoczna na zewnatrz moze boli tylko z jednej strony bo miesnie sa oslabione po zabiegu ? nie mam pojecia

Gość biedorna
ja caly czas sobie mówie, ze mnie zle pozszywali;) W zyciu nie miałam przepukliny wiec ie wiem jak to boli, jak wygląda. więc moze to jednak ine jest to... POciesza mnie tez fakt, ze nie boli mnie dokladine w miejscu gdzie bylo szyte. Poza tym kurcze przeciez minelo prawie pol roku. W szpitalu jak mi szwy sciagali ( co prawda pielegniarki jakies...) to mówiły ze juz po 2 miesiacach moge powoli wracac do sportu. po 2 miesiacach pytałam lekarza czy moge isc na basen, to kazal sie wstrzymac. Ale chyba najgorsze jest dzwiganie. dziwny ten moj ból, no ale jak narazie to nic mi nie odstaje...

Gość pchlasachrajka
przepuklina nie boli, wiec to raczej nie jest to