Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pyytajka

Antykoncepcja po porodzie

Polecane posty

Gość pyytajka

Po pierwszym porodzie brałam tabletki anty, ale mdliło mnie i czułam się fatalnie, poza tym z okresem działy mi się cuda. Nie wyszło, więc kalendarzyk, bo i tak chcieliśmy mieć drugie dziecko. Teraz jestem po drugim porodzie. Tabletki odpadają. Kalendarzyk też bo więcej dzieci już nie chcę. Słyszałam jeszcze o zastrzyku antykoncepcyjnym. Nie wiem czy jest bepieczny i skuteczny, a dodam że karmię córcię piersią.

ja mam 3 miesieczna coreczke tabletki wogole odpadaja przy karmienu piersia zastrzy jest bezpieczny chamuje on miesiaczke na 3 miesiace no i 3 miesiecach trzeba robic kolejny ja mam wkladke domaciczna mirena jest ona rownie dobra jak zastrzyk tylko ze na 5 lat wybor nalezy do ciebie niewiem jakie sa ceny bo ja w angli jestem i mam wszystko za darmo

popieram - Cerazzette - pigułki zastrzyki Depo provera, ale podobno ciężkie skutki uboczne (jak sie "zaszczepisz", to musisz żyć z nimi 3 miesiące) wkładki wewnątrzmaciczne (na długo i mało możliwych skutków ubocznych) możliwe, że jeszcze plastry, ale tu nie jestem pewna

Gość nela 19
Ja polecam wkładke wewnątrzmaciczną. O nic nie musisz się martwic przez 5 lat. Byłam w podobnej sytuacji jak ty i zdecydowałam się na nią-jestem zadowolona i dodam jeszcze, że też karmie piersią. Jak sie karmi piersią to spokojnie można miec założoną wkładke. Mi lekarz zastrzyku nie polecał bo ponoc w przyszłości będą skutki uboczne...Jak na razie a mam juz pół roku wszystko jest ok. Żadnych skutków ubocznych. Polecam!