Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ExceedTheSpeed

Krwawienie z odstawienia!!

Polecane posty

Gość ExceedTheSpeed

Witam! Biorę pierwszy raz tabletki antykoncepcyjne.Przyjęłam całe opakowanie zgodnie z zaleceniami. Jednak do tej pory nie pojawiło sie u mnie krwawienie z odstawienia.I tu jest pytanie..Czy krwawienie zawsze musi wystąpić?Czy jego brak jest równoznaczny z ciążą? Za odpowiedzi z góry dziękuję;)

Gość lamia1
no więce tak. Przeczytaj dokładnie ulotke... Jest zapwne tam napisane że krwawienie wystapi w ciągu 3-4 dni po odstawieniu. Z doswiadczenia wiem że może sie pojawić nawet 6 dni po wzięciu ostatniej tabletki z opakowania, zwłaszcza jeżeli to twoje pierwsze opakowanie. (po trzech z reuły wszystko sie juz stabilizuje.

Gość lamia1
aha i brak krwawienia może ale musi oznaczac ciąży. jeżeli pierwszą tabletke wzięłaś w pierwszym dniu miesiączki to byłaś bezpieczna od razu ( w większości rodzajów tabletek tak jest). I jeżeli regularnie bez zapominania przyjęłas cala reszte opakowania możesz byc spokojna, dzidziusia na 99,9% nie będzie!pozdrówki

Gość blackcat
Krwawienie z odstawienia pojawia sie ok 3-4 dnia. Może też wogóle sie nie pojawić i jest to całkiem normalne na początku przyjmowania hormonów.