Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna288

Pieniądze czy pasja?

Polecane posty

Gość taka jedna288

Zastanawiam się nad wyborem studiów;)Zdaję matematykę i fizykę, ale jeszcze do końca nie jestem pewna, co mam robic pozniej. Opcja 1: ekonomia, księgowośc - wydaje mi sie ze zapotrzebowanie na takie zawody będzie zawsze i z pracą trudno nie będzie....tylko że kierunek nudny troche;/ Opcja 2:Inżynieria materiałowa-wydział chemiczny...bardzo ciekawe przedmioty,tylko że po1: trudny kierunek a po2 nie wiem co bym miała po tym robic bo w mniejszym mieście perspektywy marne, ogolnie dużo mniejsze niż np po ekonomii:/ Jeżeli chodzi o Was, to co byście wybrały? Pracę, która się lubi czy po ktorej jest dobre wynagrodzenie?

Gość to co się lubi oczywiście
chyba ze jak większość kobiet lubisz sobie utrudniać życie na każdym kroku

Gość beatka reaktywacja
a co chcesz miec pieniadze na swoje kaprysy ladne mieszkanie i samochod, czy cale zycie oddawac sie pasji mieszkajac w kawalerce pod miastem? Majac dobre wyksztalcenie i dobra prace mozesz oddawac sie swojej pasji. Odwrotnie to nie dziala.

Gość ** ** ** ** ** *** *** *** ***
po opcji 1 będziesz bezrobotna bo rynek mocno nasycony tymi specjalnościami po opcji 2 będziesz poszukiwanym specjalistą o ile zainwestujesz w języki i będziesz skłonna się przeprowadzać a nie siedzieć w swoim małym mieście prawda jest taka że jak będziesz wykonywać zawód który Cię nie pasjonuje to po kilku latach wylecisz z kursu i będziesz w nim po prostu przeciętna, do tego po kilku latach będziesz siedzieć w pracy "byle do weekendu" i pieniądze z tego będą najwyżej przeciętne. jeśli wybierzesz coś co Cię pasjonuje to na początku może być trudno z pracą, ale jak trafisz w odpowiednie miejsce i rozwiniesz żagle to kasa będzie na pewno większa niż przeciętnie.

mowicie jakbyscie nie wiedzieli jakie zycie bywa okrutne. najpierw kasa, a po pracy pasja. tak po mojemu.

Zależy gdzie chcesz pracować.. jako inżynier dużo zarobisz w Niemczech