Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oilo

co zrobic z mleczka kokosowego, mam 2 puszki

Polecane posty

Gość smoothisy
kup lody waniliowe, jakies najtansze beda ok. dodaj do pojemnika od blendera mleczko, tak z pol szklanki, lody i ewentualnie jakies owoce. mozna wiele kombinacji zrobic. smakuja swietnie. tylko trzeba miec blender:) ewentualnie sprobuj zmiksowac mikserem. smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość smoothisy
lodow i owocow wedlug uznania:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość oilo
smoothisy a to wyjdzie cos w rodzaju szejka czy jakiegos kremu? W zyciu nie jadlam happy freeta jak robi sie takie malibu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość smoothisy
beda tak jak szejki:) gestosc bedzie zalezala od proporcji lodow do plynu oraz czasu miksowania.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Moja mama woli likier i mleko skondensowane gotuje i pozniej dodaje wodke...A ja robie pol na pol, czyli np.dwie szklanki wodki i dwie szklanki mleka( jedna szklanka mleka kokosowego a druga zwyklego).Ale mocne wychodzi-ja takie lubie.Takie najbardziej optymalne w smaku bedzie w proporjach:szklanka wodki, szklanka mleka kokosowego, szklanka mleka zwyklego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Lubie takie kokosowe wynalazki.jak nie mam mleka kokosowego, to robie tak:Dwa opakowania wiorek kokosowych zalewam szklanka(moze byc poltorej szklanki, ale bedzie mocniejsze) wodki.Szczelnie zamykam to w garnuszku na dwa dni.Pozniej odcedzam wiorki i dolewam szklanke wody przegotowanej i puszke mleka skondensowanego slodzonego...W sumie to z tego przepisu wychodzi najlepsze.Smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ccccccccccccccccccccccccccc
Nie ma to jak wykupić hurtownie a potem zastanawiać się co z tego zrobić :D ................

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
poszukaj przepisow kuchnie tajskiej lub indysjskiej, gdzie mleko kokosowe jest czesto baza bardzo ostrych sosow paprycznych :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Curry :) Kupić biust kuraka, pastę curry (może być żółta lub czerwona, jest mniej ostra niz zielona) , cebulę i mieszane warzywa w małych ilościach (brokuly, kalafiory, mini kolby kukurydzy, papryka) . Na patelni podsmażyć łyżkę pasty curry i kurczaka pokrojonego w kostkę, dorzucić cebule i przesmażyć, przełożyć do garnka i zalać mleczkiem kokosowym, dorzucić warzywa i dusic az zmiękną. Mozna sypnąc jeszcze curry z torebki i koniecznie jakieś zioła. To tak w skrócie i mniej wiecej, bo są różne przepisy i można fantazjować :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mella, w iminiu tych, co prosili i swoim dzieki za ten przepis, bo moj na curry curchakove mi sie znudzil, a inne mi sie nie podobaja. a mam pol sloiczka zielonej curry do zuzycia ;) nie wiedzialam, ze sa juz dostepne pasty curry, jak sa, to zaprezentuje moj najpyszniejszy przepis na curry rybne, tzn. nie moj ale z ksiazki ;) 3-4 lyzki oleju roslinnego 70 dag dorsza (moze byc inna ryba) posolona, pokrojona w gruba kostke puszka krojonych pomidorow (bez soku) 2-3 lyzki czerwonej pasty curry 1 puszka mleka kokosowego 2-3 zabki czosnku 4 lyzki sosu rybnego dwie spore garsci swiezej bazylii (ew. susz) w misce mieszamy curry, mleczko kokosowe, sos rybny i rozdrobniony czosnek. na rozgzanym tluszczy podsmazamy rybe. dodajemy sos z miski oraz pomidory. gotujemy 5 minut i dodajemy bazylie *jesli suszona to troche wczesniej. podajemy z aromatycznym ryzem jasminowym lub basmati :) pikantnosc tej potrawy, metoda prob i bledow, dostosowujemy do wlasnego wspolczynnika tolerancji na ogien w gebie ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
konczita - dzięki, w takim razie ja spróbuję twojego curry, bo trochę inne :) A \'rybowego\' jeszcze nie jadłam ;) Tak, teraz w Polsce w marketach pojawiło się sporo egzotycznej żywności - past curry parę rodzajów, mleko kokosowe do wyboru, sos rybny też do dostania :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość najlepsza jest
pinia colada: mleko kokosowe+sok ananasowy+rhum+duzo lodu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość oilo
ludziki, ile przepisow! Wielkie dzieki, teraz to widze, ze chyba za malo mam tego mleka kokosowego, he he pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość juli juli
mam lepszy przepis nisz te ale pwietće mi czy morzna to pić na surowo?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość juli juli
mam lepsze przepis ale morzna to pić na surowo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość juli juli aaaaaaaaaa
czesc papa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość o ja pierdacze
wylecz sie juli juli najpierw z kompleksow, potem zacznij udzielac towarzysko :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ZaDzioR
mleczko kokosowe do przemywania twarzy?? hmm, to może być interesujące. Kokosowe produkty są mi bardzo przyjazne, więc na pewno spróbuję;))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość z tajskiej kuchni
swieze albo mrozone warzywa (marchewke, groszek, cukinie, ziemniaki, papryke, pietruszke, kalafior,brokul i cokolwiek tam macie) ugotowac z sola w mleku kokosowym (mozna dodac czosnek przysmazony)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Polecam zupkę tajską z kurczakiem: 1 pierś z kurczaka - w kostkę 1 cebula połprążki 1 ząbek czosnku wyciśniety przez praskę lub poszatkowany powyższe razem podsmażyć na łyżce oliwy szkłanka różyczek brokułu 2 szkl bulionu - na którym lekko zblanszować brokuł + dodać kurczaka i cebule + czosnek przysmażone chwile podgotować, dodać ryż - ok poł szkl ugotowany, lub drobny makaron ryżowy - wersja dla tych co nie lubią ryżu papryczka chili - według gustu lub w proszku łyżeczka sosu sojowego - nie musi być ja daje dla podkreślenia smaki:) poł mleka kokosowego - dodać na samym końcu do zabielenia zupy i smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość PAN I KROL WASZ
mysle ze jestescie durni i nie wiem czy wybiore was na swoich poddanych,,,,mam na syrach ropne czopy i trzeba by mi je jezorkiem zlizac,,,chetni wystap

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
PAN I KROL WASZ Ale głupi wacek z Ciebie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tks

tyle przepisów i pytań,że myślę że to mleczko w rumi dla biednych dostaliście

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×