Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja2ska

jakie dania gorące na wesele iciasta

Polecane posty

Wiesz, tu gdzie my organizujemy wesele, właścicielka lokalu wręczyła nam przykładowe menu, z zaznaczeniem, z jakiego przedziału, ile wybrać rzeczy. Poradziła nam, żeby do każdego podejścia było coś z czerwonego mięsa, drobiu i może jakaś ryba. Poza tym, pewnie - tradycyjnie będzie jakiś bigos, barszczyk - no a na wstępie NIEŚMIERTELNY rosół (którego osobiście nienawidzę i na pewno nie zjem). Co do ciast - to zależy, w jakim miesiącu bierzesz ślub. Niby lato ma być chłodne, ale i tak nie ryzykowałabym zbyt dużej ilość ciast z kremami. Jakieś tam makowce, serniki, szarlotki itp. Wybór jest duży. Popytaj w cukierni, co proponują i za ile.

Zależy gdzie wesele, na ile osób, do której godziny itd. Ja dostałam przykładowe menu, do tego mogłam spróbować części potraw :). W lecie zrezygnuj z ciężkich dań gorących, np. Klusek z sosami, na rzecz mięsa z warzywami, ryb itd. Ciasta odradzam kremowe, może się zakończyć salmonellą, albo zwyczajnie "popłyną", lepsze drobne kruche ciasteczka, serniki, makowce i tym podobne :).