Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nin-ja

komputerowa karta obserwacji - npr

Polecane posty

Gość nin-ja

Hej, ma ktos moze aplikacje ktora pozwala na zapis obserwacji (temperatura, sluz) na komputerze? Taka jak karta obserwacji na www.28.pl np? tylko za ktora niekoniecznie trzeba placic?

Gość Ja... i tylko ja...
Za darmo jest na www.skarbmamy.pl

Gość Piki kiki
Niestety, nowa wersja Karty ma jedno poważne niedociągnięcie: program nie wpisuje dokładnych temperatur, co jest sprawą bardzo ważną. Np. z mojej temperatury 36,57 robi 36,55. W poprzednich wersjach tak nie było, ale nie wiem, skąd można je pobrać - na stronie docelowej ich nie ma, są tylko opisy modyfikacji programu. Chyba nie muszę mówić, czym może się to skończyć takie niedokładne wprowadzanie temperatur... :O

Wystarczy po prostu samemu zaokrąglać temp. z tym, że zawsze w ten sam sposób - wykresy wyjdą wtedy bardziej czytelne, a nie wpłynie to na skuteczność. Większość osób stosujących NPR zaokrągla temp. do 0,05 stopnia, by nie mieć właśnie zwariowanych wykresów, które to dopiero moga wprowadzić zamieszanie w obserwacjach.

Gość Piki riki
Wiem, że tak się teoretycznie robi, ja jednak wole mieć dokładny pomiar i nie wprowadza on u mnie niejasności w interpretacji wyników. Na 28 dni są bardziej szczegółowe temperatury (36.1, 36.2 itd.), ale nie chcę się tam rejestrować.