Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

JudkaII

HARMONET

Polecane posty

WITAM chcialabym sie dowiedziec czy ktoras z was stosowala te tabletki antykoncepcyjne i prosze o opinie oraz czy wystapily w waszym wypadku skutki uboczne dziekuje

Moja koleżanka je bierze już chyba ze 3 lata i twierdzi że nie ma żadnych skutków ubocznych ale co ją widzę to jest coraz grubsza więc nie wiem jak to jest naprawdę...

Gość ja stosuję
Od paru miesięcy je łykam i dla mnie rewelacja. Schudłam, mam ładniejsze włosy i cerę :) Libido w górę. Minusy: może trochę gorsze samopoczucie psychiczne (ale to moze bardziej wynikać z tego, że zbiera mi sie trochę problemów) i lekkie mdłości na początku każdego opakowania.

Gość mixik
Tez bylam bardzo zadowolona teraz biore inne:D ale po harmonecie zero skutkow ubocznych i 100% skutecznosc

Gość mixik
hmm... tamte bralam juz jakis czas temu.... i mialam jakas 3letnia przerwe teraz znow zaczelam... i ginekolog polecil mi novynette jest idealny dla poczatkujacych ze tak powiem... ma mala dawke hormonow i nie powinien wplywac na wage :) i sie skusilam narazie jestem po 1 opakowaniu... i tez czuje sie db chociaz lekkie bole brzucha mam ale do wytrzymania :DD jesli po 3 miesiacach sien ie przyzwyczaje do byc moze znow powroce do harmonetu bo naprawde db go wspominam

ale harmonet ma mniej hormonów niż novynette... ;) powiedziałabym nawet, że harmonet (=logest) ma najmniej hormonów z dostępnych w polsce :) a z wpływaniem na wagę to kwestia osobista... ja np. biorę od roku novynette i odkłada mi się z 2kg wody co miesiąc, które tracę w trakcie przerwy. jestem uczulona na lekarzy, którzy przejawiają syndromy opłacania przez koncerny ;) mam nadzieję, że ty na takiego nie trafiłaś. a w ciągu 3 lat produkcja hormonów może się zmienić, czyli powrót do harmonetu nie musi być niestety tak radosny, jak wspominasz.

Gość jhgfghj
mnie bolała wątroba na początku uzywania, i żołądek czułam że ta chemia mnie zjada od środka, niemialam na nic ochoty, apatyczna bylam a libido koszmar, muj mąż był dla mnie całkiem obojętny zaprzestałam brac po 6 mcach

Judka, tu był temat poświęcony najbardziej typowym kwestiom związanym z braniem Harmonetu, bardzo, bardzo długi. Znajdź go, będziesz miała spory materiał porównawczy :). Najczęściej dziewczyny skarżą się na spadek libido, poza tym jest generalnie dobrze tolerowany. Ale jak tolerujesz go Ty - dowiesz się po zażyciu.

2 cykle i nigdy więcej tego świństwa! 10 kilo w górę po półtorej miesiąca... :o

Gość siskka
ja biore rok i strasznie płacze od tego czasu o byle co a tak na ogoł to super ,pomijajac płacz:(

a ja sie przez nie roztyłam, ciagle chce mi sie jesc ;/ a tak poza tym to wszystko ok i cera mi sie poprawiła