Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Banato

Nauczyciele powinni pracowac 40 godzin, a nie 20

Polecane posty

Gość Banato

jesli ktos pracuje 20 godzin, to jest dla mnie pol etatu, a nie caly etat

Gość należy im się
za szkodliwe warunki pracy:) szkoda tylko że to nie przekłada się na wyższą pensję

Gość Banato
Wiekszosc nauczycieli olewa przygotowania do zajec. jedynie polonisci maja przegibane. Reszta to w zasadzie nie robi nic.

Gość n mfx
Tak, 40 godzin wsrod wrzeszczacych dzieci;) i 40 godzin mowienia non stop;) uhm. plus oczyeiscie kartkowki, sprawdzainy, konferencje i szkolenia wiec godzin 60;)

Gość Banato
zyjemy w kapitlizmie - tak sie normalnie pracuje

Gość n mfx
Tak, reszta nie robi NIC;) Juz samo prowadzenie 45 minutowej lekcji wsrod dzieci, ktore nie potrafuia sie zachowac jest pewnym wyzwaniem;)

Nienawidze nauczycieli, ale uważam, że po takiej męczarni z okropnymi uczniami, jakimi sa teraz młodzi ludzie, należy im się! a co! przewalone z młodzieza pracować.

Gość n mfx
a kto wam broni byc nauczycielami i pracowac "tylko" 20 godzin?:D jest kapitalizm, demokracja, wolny wybor:)

Gość Micaela
Problem stary jak świat- kto nie pracuje w tym zawodzie, ten zawsze będzie widział tylko te 20 godzin, wakacje, ferie i same plusy :O...

Gość n mfx
Prawda jest taka,ze po tych 'jedynych" 20 godz. tygodniowo jest sie takw ykonczonym jka po 40 normalnie. Chyba,ze ktos faktycznie olewa swoja prace i dyscypline w klasie, to moze ma luzy

Gość dsssd
a kogo obchodzi, ze oni daja korepetycje? To ma sie wliczac w godziny pracy? :o jaja sobie robisz?

Gość anulkaczarnulka
no nikt nie broni ale autor troche racji ma Dlaczego ja muszę siedzieć w biurze do 16 a sąsiadka n-lka 12-13 jest codziennie w domu

Gość n mfx
Musisz, bo taki sobie zawod wybraklas. jedni sa kanalarzami, jdni pracuja w biurze, inni na poczice a jeszcze inni sa nauczycielami. mnie nie obchodzi kiedy wraca z pracy moj sasiad i nie wkurza mnie to. Nie patrz na innych ludzi a bedzie Cis ie latwiej zylo:P

przypomnijcie sobie, jakimi Wy byliscie uczniam, bo ja byłam okropnym uczniem:) i co oni biedni mają zrobić???????dobrze, że pracują tak mało, a nawet powinni więcej zarabiać!ja powiedziałam: nigdy nie zostanę nauczycielem!!!!o nie!

\"wielcy pisarze\" trzymajacy oburącz duze \' pióro\" wydajac nim odglos : szu! szu! uwazaja , ze : nauczyciele debile , szkoła glupia, a oni najmadrzejsi.

Gość anulkaczarnulka
No to taki kanalarz też powinien jęczeć:tak cieżko pracujętak tu ciemno i śmierdząco Zapłaćcie mi całą pensję a ja będę tylko przychodził na pół dniówki

Gość n mfx
To niwch kanalarz sie przekwlaifiuke na nauczyciela i bedzie pracoewal pol dnia tlyko. Naprawde, zawisc ludzka jest porazajaca;)

Gość onananaaaa
Zgadzam się

Gość anulkaczarnulka
oj droczęsie troche tylko z tym kanalarzem ale tak na poważnie to wcale źle nie mają Ja jestem początkująca w tym swoim biurze to fakt ale gdybym zarobiła przez 8 godzin tyle co wspomniana sąsiadka przez 4 to bym była zadowolona A w domu też nie widzę zeby nie wiem jak sie przygotowywała bo ciągle gdzieśłazi z dzieckiem

Gość anulkaczarnulka
już ona ma taki charakter ze sie nie przemęczy A łazi tak nie dla dziecka przyjemności a dla swojej W weekend np potrafi sie do mnie wtrynićmimo że jej nie zapraszam i siedzi na bezczela aż zreć dostanie z rodzinką oczywiście zeby gotować przypadkiem nie musiała Sory trochę nie na temat ...ale tak nie lubie tej dziewy że szlag mnie trafia a że akurat jest nauczyciellką to tak mi sie jakoś przypomniała...

Gość anulkaczarnulka
wiem wiem i wiem też że nie powinno sie tak uogólniać Sa nauczyciele co mają i wiedzę i kompetencje a ta to kiedyś u mnie siedziała a moja córka akurat odrabiała lekcję ja poszłam zrobić kawę a one obie dumały z 15 mnin ile to jest 1/3 doby Myślałam że sie zleję....

no jak mnie denerwuja co chwile takie tematy. nie macie pojecia co piszecie. uczenie tej \"dzisijaszej mlodziezy\" to tyra tyra i jeszcze raz tyra. juz nawet nie wspomne ile kasy jesienia poszlo na lekarzy i leki, zeby nie stracic gardla i glosu. poza tym...wierzcie mi, panstwo by nikomu nic za darmo nie dalo. i skoro nauczycielski etat to 18 godzin - musi byc tego jakas przyczyna matołki!