Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale nie potrafię niestety

Od piętnastu lat staram się, żeby ludzie mnie NIE lubili, ale chcę to zmienić.

Polecane posty

Już z 15 lat staram się unikać kontaktów z ludźmi. Nie rozmawiam praktycznie z nikim, ubieram się tak, żeby ludzie woleli do mnie nie podchodzić, zerwałem praktycznie wszystkie kontakty ze szkół, które skończyłem, mam nawet już próbę samobójczą na koncie. Chciałbym coś zmienić, bo już właściwie mam dość takiego życia. Nie wiem tylko jak to zrobić, bo chciałbym coś zmienić, ale boję się, co ludzie powiedzą. Boję się, że będą się ze mnie śmiać, że się zmieniłem. Chodziłem już nawet do psychologa, ale nic to nie pomogło. Co mam robić?

Gość a pracujesz gdzieś
?

W tej chwili nie pracuję

Gość a pracujesz gdzieś
nie wyjdziesz z tego sam, nie można się aż tak zmienić, według mnie potzreba ci jakichś leków które stłumia fobie społeczną i cię zaktywizują......w USA pełno osób bierze prozac itp leki przepisywane przez psychiatrów i nikt nie robi z tego problemu a u nas psycholog to jeszcze ale psychiatra to wstyd...:)

Gość Rypanna
Dlaczego zamknąłeś się w sobie,powód musi być.15 lat w skorupie.Jak matka z tobą wytrzymała?Zacznij może od niej-podziękuj i poproś o pomoc.

Powoli , małymi kroczkami ale do przodu. Napewno wiesz sam ze nie uda cię nagle zmienić w lwa salonowego i dlatego nie napinaj się za bardzo:) Jeśli dojrzałes juz do tego etapu ,że chcesz się zmienić to masz część żmudnej drogi za sobą. Proponuję na początek poćwiczyć troszkę na portalach społecznościowych , randkowych lub czatach.W końcu to rozmowa z żywymi ludzmi ale zawsze to na początek bezpieczniej. Trzymam kciuki:)

Chyba zamknąłem się dlatego, żeby mi łatwiej było odejść z tego świata.

Gość Rypanna
No ale ktoś Cię jednak trzymał przy życiu(utrzymywał)?

Wielokrotnie próbowałem rozmwiać na GG, czatach itp, ale jak tylko ktoś próbował uzyskać informacje na temat np. tego, czym się interesuję, to z reguły uciekałem. Czasem zdarzało się, że rozmawiałem z kimś dłużej (np. kilka tygodni), ale potem stwierdzałem, że za dużo o mnie wie - i znowu uciekałem.

Gość tez sie zamknełam
ja mam to samo mnie skrzywzdzi ludzi to spowodowało ze nie istnieje juz dla swiata

Gość zgadzam sie z Aseda
nie probuj od razu na gleboka wode tylko raczej "eksperymentuj" z tymi zmianami. np zaloz sobie: to dzis zagadam do kogos kogo znam, o byle czym, np o pogodzie :)

O pogodzie nie będę rozmawiał, bo jak dla mnie to jest idiotyczny topik. Jak tylko ktoś zaczyna ze mną rozmawiać o pogodzie to praktycznie od razu go "skreślam".

Gość Rypanna
Chciałeś umrzeć więc powód był poważny.Trudno coś doradzić,za mało faktów.Nie bój się,że zaraz zostaniesz rozpoznany;to mało prawdopodobne.

Gość Rypanna
Bo wiesz,można różnie o Tobie myśleć,że ktoś Cię skrzywdził,albo że masz odmienną orientację seksualną.Wyobraźnia ludzka nie zna granic.

Gość wqdwq
proponuje zacząć od chodzenia do klspow na zakupy, ajpierw do marketow a potem stopniowo do takich gdzie trzeba prosic sprzedawce zeby cos podal z polki

Gość Rypanna
Wiele lat temu intrygował mnie ktoś podobny do ciebie.Koleżanki mówiły,że to gej.Widziałam go tylkoraz z dziewczyną;bardzo ładną.

Gość skąd ja cię mam
Głowa do góry. Spojrz na siebie obiektywnie, z boku. Jest tylu ludzi, oni nie przywiązuja takiej wilekiej uwagi do czyjejs zmiany. Moze na początku, ale pozniej się przyzwyczają, zaakceptują to i będzi ok. Pozatym to przeciez bardzo pozytywna zmiana. Nie przejmuj się tak, ja wiem , ze jest trudno, ale masz w sobie tę siłę. Jesli jeden psycholog nie pomogl, warto go zmienic, jesli nadal potrzebujesz pomocy. Nie wazne ile razy upadles, wazne, zeby zawsze się podniesc. Pozdrawiam.

Gość Rypanna
Chyba Cię nie spłoszyłam?Myślisz ,że jeden taki jesteś na świecie?

Gość tez sie zamknełam
ile masz lat

Gość Rypanna
Tym topikiem możesz pomóc nie tylko sobie,ale i wielu podobnym do Ciebie.

Gość Rypanna
Myślę,że On jest już po 30stce.A Ty"też sie zamknełam"jesteś chyba młodsza,mam rację?

Gość tez sie zamknełam
mam 25

Gość pozamykali sie znowu

Gość tez sie zamknełam
tez byłam u pychologa e tam co on o mnie wie ja miałam on bardzo nie fajna sytuacje a mimo tego nie podddaje sie choc woem jakie to trudne nikt nie ma bladego pojecia co przezywałam zupełnie nikt ale mysle ze jescze utrze ludziom nosa

Gość Rypanna
25 lat to wiek,kiedy już dochodzi się do pewnych wniosków,prawda?Wiadomo,że każdy kiedyś umrze i nawet najdłuższe życie tak naprawdę jest bardzo krótkie.

Gość Rypanna
Po co ucierać komuś nosa?Czy to Cię uszczęśliwi?

Gość po prostu dziwni ludzie też są
według mnie to zaburzenia osobowości, może nadmierna wrażliwość ale jak tu ktoś powieział - każde zycie kiedys sie skończy więc....

Gość tez sie zamknełam
wrazlilowosci mam bardzo duzo niestety nie pieprzcie mi z zaburzeniami sorry ale prawda jest taka ze ludzie pamietaja o tych osobach dopiero ak się zabija niestety ale tak jest a pozniej pytanie dlaczego on to zrobił ? odpowedz bo ludzie nie potrafili mnie zaakceptować takim jakmi byłem lub byłam bo ludzie mieli mnie w dupie a teaz przychodza na mój grup a oni wczeniej nie widzieli ze ktos moz być samotny czuć sie odrzucony zepchniety na margines no co moze tk nie jest

Gość tez sie zamknełam
grób

Gość tez sie zamknełam
trudny temat juz sie nikt nie wypowie