Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Estymona

Ile mniej więcej procentowo powinno być cytatów w pracy licencjackiej?

Polecane posty

Gość Estymona
napiszcie, bo skocze :(

Gość Estymona
Ale to mnie nie pociesza, bo ja mam sporo cytatów i nie wiem czy nie za dużo. Kto mi powie??

Gość Kamoris
Tyle samo co w Klanie w odcinku 1233

Gość Estymona
Całej nie. Promotora boję się pytać, bo jestem u niego co drugi dzień i rozpytuję o różne szczegóły i on ma już mnie pewnie dosyć.

Gość uppppppppppppppppppppppp
Tak około 30 % cytatów to za dużo czy nie?

Gość kjskbdjhvagchvk
ja w pracy magisterskiej mialam sporo cytatow. zalezy od tematu pracy. im bardziej tworczy, polegajacy na badaniu czegos nowego, tym cytatow jest mniej. chociaz to tez nie regula. ja mialam 2 rozdzialy oparte na wiedzy wyszukanej u innych. dwa kolejne byly tylko moje:)

Gość a ile praca magisterska powinn
a mieć mniej więcej stron?

Gość kalifornia.l.
ja mialam w pracy licencjackiej, która liczyła ok 70 stron 99 przypisów, ale samych cytatów zdartych słowo w słowo miałam niewiele-tylko jak cytowałam przepisy prawne. A magisterska praca, bynajmniej u nas ma mieć 5 rozdziałow i ok 70-80 stron

Gość kjskbdjhvagchvk
konkretna ilosc stron jest zalecala, ale nie jest zasada. moja miala 130 z bibliografia, ale pisalam prace na temat niezbadany jeszcze w moim wojewodztwie. moja kolezanka natomiast miala 50 stron i tez dobra prace. nie pamietam ile mialam przypisow dokladnie. cos kolo 250, ale czesto odwolywalam sie do ustaw obecnych jak i juz niewaznych. do tego mialam wiele przypisow do wynikow badan innych autorow.

Gość sllallalalal
Dziewczę nierozgarnięta, to jest TWOJA praca nie cudza, więc powinnaś posługiwac się swoimi słowami. Możesz dać przypis, że to myśl zaczerpnięta od kogoś, ale na litość nie dawaj cytatu za cytatem, bo to żadna praca tylko wypisy. Poza tym cytat to jeszcze trzeba umieć wprowadzić a potem wykorzystać.

Gość Estymona
Może ktos jeszcze sie wypowie?

Gość kot ogenem do tyłu
Przypisów w pracy licencjackiej musi być co najmniej 2 na jedną stronę tekstu- tak powiedział mi mój promotor. Licencjat to głównie praca odtwórcza, to nie jest doktorat, w którym coś badasz i odkrywasz nowego. Co do cytatów to najlepiej ich unikać, lepiej przetworzyć to po swojemu i dać właśnie przypis, żeby nie okazała się, że tak naprawdę to masz przepisane fragmenty książek wielkości całych akapitów.