Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kółeczkoo

szczerze-ile razy dziennie jecie warzywa i owoce?

Polecane posty

Gość kółeczkoo

spece od żywienia zalecają, bo spożywać 5 porcji warzyw dziennie, wszyscy wiemy,że warzywka i owoce sa zdroe, poza tym wspaniale działają na urodę, ale ja owoce jem rzadko, ok. 2 razy na tydzień, nie przepadam za nimi, warzywa codziennie,ale na pewno nie jest to 5 porcji.. A jak u was z tym zdrowym odżywianiem?

Gość przynajmniej raz dziennie
warzywa do obiadu, chyba, że sa naleśniki czy coś do czego warzyw nie za bardzo można, no i często do kolacki i śniadania jako dodatek do wędliny. Owoców mało

Gość zymapel
a w jakiej postaci jesz te warzywa rewelacja?? Ja nawet jakbym je chciala jesc, nie wiedzialabmy co kupic i jak to przyrzadzic

Gość kółeczkoo
hehe, z owoców lubię koktajlbananowy ;) :P,postanowiłam dodawać warzywa do każdego posiłku,ale będą to pewnei głównie pomidory z surowych i rzeżucha, kiełki do kanapek, ewnetulanie ogórek, a wy jakie jecie warzywa poza obiadem? np. do kolacji, śniadanka.. chce wam sie robić sałatki?

Gość biedorna
hmm...roznie...czasem jeden czasem dwa owoce dziennie. Warzywa prawie codziennie, jesli ziemniaki w obiedzie policzyc jako porcja warzyw:p No t wiadomo ogórek czy pomidor do sniadania na kanapce. A ostatni odkryłam pyyyyyyyyyyyszniutka mrożonke z hortexu, warzywa na patelnie z ziołami;bazylia i tymianek. palce lizac i warzywka zaliczone;)

na sniadanie jem warzywa z twarozkiem i z tunczykiem i to zazwyczaj cebula albo szczypiorek, seler naciowy, rzodkiewka, ogorek, salata, pomidor na obiad zazwyczaj jem jakas zupe warzywna i daje tam rozne warzywa, jakie mam albo pieczonego kurczaka z salata, pomidorem, itp nakolacje jem jakas saletke z tunczykiem albo znowu twarozek, a zaraz bede jadla gotowany bob z oliwa, bazylia i czosnkiem :)

Gość kółeczkoo
rewelacja---to ty się swietnie odżywiasz, chce ci sie rano robić ten twarożek? bo ja zwykle wrzucam szynkę i ser do kanapki i lecę do pracy.. :O

Gość kółeczkoo
i jeszcze rzuciałaś palenie.. a jak długo paliłaś, ja od 3 lat ok. 7 dziennie i nie mogę rzucić

Gość o kurcze a ja hmm
hmm no ja prawie wcale nie jem!! raz na jakis czas, znaczy sie m-c? moze latem bedzie lepiej troszke? hmm moje glowne skaldniki to pieczywo, i chebem, makarony, bardzo rzadko zupy. Hmm a dodam, ze jestem zdrowa mimo niezbyt zdrowego odzywiania. Co o tym sadzicie? Jestem sporo po 20... przed 30, hm czy to moze pozniej wplynac ma moje zdrowie?

Gość poziomkowy-sorbet
oj warzywka MNIAM !! owocki sa podstawą. jestem teraz na diecie, chodze na silownie, a moj obiadek sklada sie z samych warzyw tzw na patelnie napewno slyszalyscie :) a owocki jem jako przekaske bardzo czesto. teraz wcinam pomaranczkę :)

Gość kółeczkoo
teraz są swietne mrożone warzywa z rożnymi przyprawami, chyba będę częściej kupować i robić sobie na kolację, choć na razie nie potrafię sobie wyobrazić kolacji bez chlebka.. też uważam, że 5 porcji to przesada,ale przynajmniej 2,3 plus owoc powinno być o.k., tylko u mnie kiepsko z urozmaiceniem.. zwyczajnie mi sie nie chce robić sałatek, choć mam mnóstwo przepisów..

palilam niestety ponad 10 lat :o a rano chce mi sie robic twarozek - lubie gotowac, kroic, siekac itd :) potrafie wstac wczesniej zeby tylko zrobic cos pysznego i zeby ladnie wygladalo :)

Gość solarexgag
np dzis- do sniadania salata, pomidor, rzodkiewka; przekaska- jablko; obiad- warzywa na patelnie

Gość poziomkowy-sorbet
nie musisz robic wymyslnych salatek :) czasem wystarczy kapustka pekinska, kukurydza ogoreczek i pomodor posypane np wegetą. albo pomidor pokrojony z jogurtem naturalnym :) i juz sa jakies warzywka. a pochrupac marchewkę tez jest dobrze:D

Ja od zawsze jem bardzo mało, zwłaszcza owoców, bo nie lubię. Latem sporo warzyw, ale zima prawie wcale. I jakoś nic mi nie dolega jak na razie:-p

Gość kółeczkoo
to nie jest tak,ż eod razu coś dolega,ale potem brki mogą dać o soebie znać, bo warzywa i owoce to nie tylko witaminy,ale także przeciwutleniacze,przeciwdziałające starzeniu ;),ja uwielbiam sałatkę z kapusty pekińskiej,pomidorów,papryki,kukuryczy i kurczaka,fajna na kolację, sycąca i zdrowa

Gość gość
Zwykle powinno się jeść 5 razy dziennie, ewentualnie też zamienić na soki. Polecam od Tymbarka. Sa dobre, mega owocowe i na pewno zdrowe.

Gość tryktina
to prawda każdy człowiek powinien jeść warzywa i owoce 5 razy dzienie, ja jem zdecydowanie więcej warzyw niz owoców, owoce mam w diecie raz dziennie, zazywyczaj na II śniadanie, ale jak jestem np w drodze to wtedy pod ręką mam musy owocowe Tymbarka, są super praktyczne.