Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katol

Aborcja

Polecane posty

Gość taka jakas see
okropne!!!

Gość 654654645654
:o

Gość gość
No fajnie wygląda jeden komentarz przy tym filmiku:\'aborcja tylko po gwlawcie winnym przypadku nie!!!Sami zobaczcie dlaczego!\'To q-wa po gwałcie nie byłoby to już morderstwo i aborcja wyglądałaby mniej wstrząsająco?:D. Głupota ludzka nie zna granic:o

Krankenhaus Prenzlau Dr.med. J. Rudzinski Stettiner Str. 121 17291 Prenzlau Hotline polskojęzyczny 0049-176-430 55 165 Hotline niemieckojęzyczny 0049-3984-33 200 pod tym adresem i telefonem wykonają Ci jak i poinformuja o ewentualnych mozliwosciach o czechach zapomnij (ewentualna zainteresowana) mino iż na necie podają adresy , rzeczywistosc jest inna !! w niemczech jak rano tam bedziesz o 8 , to o 13 jedziesz do domu . wczesniej 3 dni musisz jednak pojechac do niemiec na rozmowe z psychologiem i dostac od niego papier , to formalnosc , ale trzeba a za trzy dni ....wykonasz aborcję . koszt 400 euro , obsługa exklusiw ,

Gość taki tam facet 24
no i co w tym strasznego? aborcja jest rzeczą normalną, dla lekarza to zwykły zabieg. Widać że mieszkamy w państwie religijnym skoro ludzi to bulwersuje :/

Gość woododod
a jak sie ta lekarka murzynka jeszcze cieszy

Nie robi ten film na mnie żadnego wrażenie. Aborcja, to po prostu medyczny zabieg mający na celu usunięcie ciąży. Można dyskutować na temat tego czy moralnego punktu widzenia decyzja o aborcji jest w danej sytuacji i z punktu widzenia danej religii dobra czy też nie, ale jeżeli jakaś kobieta życzy sobie ciążę usunąć to moim zdaniem powinna mieć do tego prawo. Jestem za legalizacją aborcji w Polsce.

ha ha ha kto ten film wkleił i kto jest jego producentem , chyba jakas grupa obrony praw dzieci nienarodzonych , po to to wkleiła na forum by przestraszyc potencjalne zainteresowane aborcją . Czysta sciema , co on tam wkladał ? pomyslcie , i dlaczego tak ruszał i w czym ? aborcja polega na wprowadzeniu przez szyjke macicy do macicy urzadzenia wraz z kamerka i wysysakiem i na jej wyczyszczeniu zawartosci (macicy) to bardzo precyzyjna robota a nie tak jak na filmie pokazana jakas rzeź moje pytanie gdzie i co on tam pchał skoro robił to tak jak na tym filmie pokazano i skad i dlaczego tam tyle krwi , gdybym sama nie pzreprowadzila aborcji to mozna by mi kit taki wcisnac , a tak darujcie sobie takie filmy

Krzys99, lekarz najpierw włożył do pochwy pacjentki wziernik aby rozszerzyć jej ściany. Następnie włożył w szyjkę macicy rurkę, przez którą wprowadził do jamy macicy przewód urządzenia ssącego. To właśnie owym przewodem lekarz tak gwałtownie poruszał aby możliwie dokładnie oczyścić całą jamę macicy. Owa wypływająca krew na którą zwróciłaś uwagę, to część zawartości macicy (krew z wnętrza rozrywanego płodu i łożyska). Przy okazji chcę też wyjaśnić że podczas zabiegu aborcji w ciało kobiety nie wprowadza się żadnych kamerek. Położenie ciała płodu (a przedewszystkim główki) obserwuje się za pośrednictwem USG.

Gość do Mirando
To nie byl film z aborcji. kto rozumie angielski, to bedzie wiedzial o tym co doktor mowil do pielegniarek.

masz racje , kamerki byc moze nie ma - tu moze wybieglam w przyszłosc , ale jako majaca wykonaną aborcje osoba stwierdzam , ze to co tam pokazują to bzdura !! ów przyzad trafia w dokladne okreslone miejsce i wysysa to co ma wyssac , a po upływie 12 miesiaca juz nie wykonuje sie wyssysania tylko wyłyzeczkowanie tzw.

Kris99, jeżeli mogę zapytać, to dlaczego usunęłaś ciążę ? Jeżeli zechcesz, możesz mi odpowiedzieć niepublicznie przez e-mail.

a co tu duzo ukrywac nie chcialem dziecka i tyle , brak warunków , nauka , i wiele innych czynników ! czy kazda wpadka musi sie konczyc na tym iż sie rodzi ? NIE ja nie chcialam ! nie mogłam itd. a dla tych co piszą iz jak sie jebac chce to sie i konsekwencje ponosic powinno , jak i ze madry sie zabezpiecza , to napisze tylko tyle , ze głupcami są !! 6 lat sie zabezpieczalam i co ? wpadka , mimo iż zabezpieczona byłam ....

Bujda na resorach. Praca rozszerzaczem Hegara nie polega na wbijaniu niczym gwoździa. Aborcja podciśnieniowa też nie polega na pracy niczym odkurzaczem. To delikatna i odpowiedzialna czynność. Na filmie mamy coś na wpół z pracą cieśli ze sprzątaczką. Nie wierzcie, że tak wygląda aborcja.

Gość precier z pomidora
no jakoś mnie to nie rusza. aborcja powinna być całkowicie legalna. a gadanie, że to morderstwo dziecka to dla mnie głupota. szkoda Ci wszyscy, którzy tak troszczą się o nienarodzone dzieci nie troszczą się o te już narodzone (tu mam na myśli księży)

Gość jakis tam typek
jestem za aborcja jak najbardziej, to wybor indywidualny. a te pizdy co glosza ze to grzech i morderstwo to jebnijcie sie w glowe:) taka dobra rada wujka ave satan :)

Gość aga0109
Wszyscy przeciwnicy aborcji powinni otworzyc osrodki, dla dzieci z wpadek. Czyli do skonczenia nauki: utrzymanie, zapewnienie dobrego wychowanie, dostep do szkol ( nauka jezyka w prywatnej szkole itp.) Nie jest stuka powiedziec nie popieram aborcji, a pozniej we wszystkich miastach w Polsce w kamienicach nalezacych do miasta mieszka element na jednym pokoju z 5 dzieciakow, kibel wspolny na polpietrze. Juz wcale mnie nie dziwi , ze 50% spoleczenstwa polskiego to albo alkoholik, albo biedak, ktory nic nie potrafi robic tylko dzieciaki. (ale wedlug poskiego katolicyzmu) Zastanowcie sie co wy wypisujecie, aborcja to morderstwo, ale po gwalcie to juz nie morderstwo?????? Pierdoleni , zacofanie katolicy , ktorzy nic nie wiedza o swojej wierze, wiedzaza tylko ze prezenty sie dostaje na Boze Narodzenie, i po tym bedzie koleda i trzeba kase na stol wylorzyc.

Gość No pod tym
co napisała aga0109 to się mogę podpisać, ale mentalności polaczków się szybko nie zmieni, bo Polak, a polaczek to jest różnica, a polak-katolik to tragedia.

Gość polak-katolik
Jestem za aborcią. Sposób przeprowadzenia aborcji: urwanie łba matce. Dodatkowo, w celu zapewnienia bezpieczeństwa narodowego: ukręcenie wora ojcu.

Gość SMS od Zony
Z tego co czytalem to plod ma jakies nerwy aby odczuwac bol ale mozg nie jest na tyle rozwiniety by go odczuwac. Mysle ze aborcja to cos podobnego do zabezpieczania sie w rozny sposob podczas seksu, lub masturbacja. Przeciez wtedy tez jakas czesc nas umiera na powietrzu...

Gość dlaczego przeciwnicy aborcji
mieliby utrzymywać dzieci z wpadek? ten, kto zrobił dziecko ten niech utrzymuje. Chyba większość osób, która zabiera się za seks wie o tym, ze ZAWSZE istnieje możliwość, że dojdzie do zapłodnienia.

Gość etbhtebeenb
no i własnie dlatego wymyślono aborcję żeby skutki tych wpadek eliminować

Gość etbhtebeenb
może dlatego biorą się za seks bo wiedzą, żę ciąża jest uleczalna. Byłem kiedyś ze swoją dziewczyną w górach i zabrakło nam gumek. Nie chciało nam się wstawać i jechać na stację więc postanowiliśmy się kochgać bez zabezpieczenia. Ustaliliśmy, że w razie czego zabieg bo narazie to nie czas na bawienie się w rodziców. Na szczęście nie było takiej potrzeby