Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

DiDi 7

Komunikacja miejska w Krakowie-pytanie o bilet

Polecane posty

Mam takie pytanie.Jestem studentką.Mam legitymację, która mnie upoważnia do przejazdu w ramach komunikacji miejskiej ze zniżką.Czyli na bilecie za 1,25zl.Jest to bilet ulgowy ustawowy. Ale jest tez coś takiego jak bilet ulgowy gminny za 1,35zl.Z niego korzystają miedzy innymi dzieci ze szkoły z ważną legitymacją szkolną. I czy w stuacji gdybym jechała własnie na bilecie za 1,35 zl to czy kontrolerzy mogli by się \"rzucać\"? Bo w sumie nie mam dokumentu upowazniającego do jazdy na tym bilecie(czyli legitymacji szkolnej, tylko leg studencką).Ale mam pr jezdzić na bilecie za 1,25 zl( a tamten jest przeciez drozszy o 10 gr). Czy w takiej sytuacji uznaliby tamten bilet czy raczej czekaja mnie nieprzyjemności?

Ten za 1,35 to bilet strefowy, czyli ważny poza Krakowem, w określonej strefie. Jeździsz tylko w mieście czy np. do Wieliczki? A w ogóle to jakoś zamieszałaś w tej wypowiedzi...:o

Chodzi mi o to czy po Krakowie moge jeazdzic na bilecie 1,35 zl??? Mimo ze powinnam jezdzic na tym za 1,25zl(bo na taki mam legitymacje).