Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

poziomkowy-sorbet

bolesne skurcze macicy/pochwy ... co to jest ??? /

Polecane posty

mam problem. od czasu do czasu mam bolesne skurcze/skurcz pochwy lub macicy ciezko mi okreslic. czuje zakłucie silne i skurcz. ostatnio na toalecie przy parciu tak mnie zlapało ze prawie łzy mi z bolu pociekly. dodam ze nie mam dzieci i mam 20 lat. macie podobne doswiadzcenia, pomozcie...

Gość ja..........................
uwazam ze to zapalenie przydatkow lepiej idz do lekarza ja mialam to samo mam nadal i biore antybiotyk

przydatki-jajniki i jajowody

kurcze ale od tamtej pory kiedy to sie zaczelo ( pocztakowo bagatelizowalam to, wydawalo mi sie to normalne) bylam u ginekologa, mialam nawet robiony wymaz... czy wymaz tego nie pokazuje i takie badanie??

mialam robione wewnetrzne usg przeciez gdyby bylo cos nie tak, lekarz by zobaczyl, poza tym czytalam ze prz zapaleniu przydatkow, odczuwala bym \'zywy bol\" przy badaniu, czy Ty czulas?

Gość balladynka32
tez tak mialam ze 3 razy, lapalo tak i trzymalo ok. 20 min. mozna bylo skonac. to chyba nic nie jest. za pol roku zaszlam w ciaze i urodzilam bez najmniejszego klopotu dziecko. mam nadzieje, ze sie nie powtorzy. a skurcz okazalo sie, ze wypisz wymaluj jak ten porodowy.

dziewczyny naprawde to nie jest smieszne te narzady sa najwazniejsze i najdelikatniejsze idzcie jeszcze to innego sprobuj i powiedz normalni i otwarcie ze cie boli podczas stosunku itp a napewno cos musi lekarz z tym zrobic bo nie moze zostawic pacjeta z bolem

tak juz wlasnie probuje ustalic gdzie pojde, studiuje i na studiach tu nie bylam jeszcze u ginekologa.... zobaczymy co nowy gin powie. ale mam rzadko te bole, zdarzaja sie sporadycznie, poza tym nic mi nie dolega... ale wole sie upewnic

tak. zapalenie przydatkow ma to do siebie ze ma skurcze takie jak porodowe. napisalam ze MOZE nie urodzic nie napisalam ze napewno!!

zastanawialam sie czy sie z tym nie wybrac.Teraz od jakiegos czasu mam z tym spokoj (zobaczymy jak dlugo)Ale czasami te "skurcze" czy jak to nazwac byly tak bolesne ze beczec mi sie chcialo.....taki straszny bol,przeszywajacy od srodka.Jak nieraz zakulo to same lzy lecialy.....A po stosunku albo w trakcie tez czasem to cxzulam ,nie zawsze ale zdazalo sie....

ja................... -> mialas dodatkowe objawy ? jak to lekarzowi opisałas ?? balladynka32 -> pocieszylas, a czesto mialas te bole i bol podczas stosunku? zmija -> to samiutko mam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! czasem bol podczas stosunku lub po rzadko ale bywa...

nie nie mialam zadnych wymiotow ani nic poprostu te skurcze i bole podbrzusza ale straszliwe nie moglam chodzic z bolu cale 2 dni

czytalam o tym i to chyba bedzie jedmak to...teraz chwilowo mam z tym spokoj ale pasowalo by wyleczyc zeby to nie wracalo.Jak sobie przypomne ten bol to az mnie ciary przechodza...:-0 czasem nawet usiasc nie moglam bo tak kulo,no okropne to jest...:-(

ja sie darlam jak mnie badal przy zwyklym badaniu a na usg to mi lzy lecialy az mi pozniej bylo glupio jak tak jekalam heh przy zapaleniu wszystko jest bolesne

coz sama juz nie wiem. mam mieszane uczucia, bo przy padaniach mnie nie bolało i bol nie trwa 2 dni a jakies 2-3 minuty i koniec. po stosunku z 5 minut... ale pojde kochane pojde... do lekarza, upewnie sie jeszcze, boje sie trozke. :( zmija- idziemy ??

powiesz jaka sprawa lekarzowi i juz wiesz co ja mam takie skurcze przed miesiaczka i jak ci lekarz nic nie wykryje to bierz Vegentalgin swietny lek na takie wlasnie rzeczy przeczytaj o nim jest poprostu swietny

dziekuje za rade dotyczaca leku, jesli lekarz nic nie wykryje, to moze on pomoże.... jestem ciekawa co powie.. troche sie boje a co z krwawieniem miesiaczkowym, mam troche nieregularną, a wydzielina jest momentami gesta, ze sluzem.. to tez mnie niepokoi :(

Gość balladynka32
musialam odejsc do dziecka. wiecie, u mnie to sie zdarzalo jakos tak co poł roku, raz z rana ok. 6, raz po powrocie z pracy i raz jakos tak pod wieczor. koszmar, az mnie zimnym potem zlewalo. po czym bol znikal jakby go w ogole nie bylo. normalnie przypomnial mi sie podczas porodu, bo to kropka w kropke to samo. podejrzewalam, ze moze to endometrioza, ale tak jak wy mialam cykora i nie szlam do lekarza. a potem okazalo sie, ze jestem w ciazy, wiec wybralam sie w koncu na usg i okazalo sie, ze wszystko super i nawet lepiej, ciaza byla perfekcyjna i porod tez. ale wiecie, lepiej dmuchac na zimne, zeby nie bylo, ze odwodze od pojscia do lekarza. ciekawa jestem nawet co lekarze powiedzą.

a napewno ni jestes w ciazy??

pisz pisz bo jestem ciekawa

Gość ja........................
nie martw sie bedzie dobrze pojdziesz do lekarza i bedzie git

Witam ..Chcialam na nowo poruszyc temat ,dzis po stosunku (po orgazmie ) mialam takie skurcze ze nie moglam chodzic ,oddychalam jakbym miala urodzic ,gdy szlam do lozka czulam jakby cos chcialo stamtad wyjsc a nie moglo :( ciezko to opisac ale z bolu chcialam dzwonic na pogotowie .Dodam ze bol promieniowal az do okolic odbytu ,podbrzusze twarde ..Mialam podobnie wczesniej ale nie az tak ,bylam u lekarza ,mialam wymaz i badanie usg do pochwowe ,wszystko dobrze wyszlo ..To cos takiego jakbym miala poronic ale w ciazy raczej nie jestem ..

Gość gość
Tez miałam silne skurcze, tabletki przeciw bólowe spowodowały podrażnienie żołądka ,ginekolog polecił sok z kaliny. I w skrócie pół szklanki i zapominasz o problemie, a dodatkowo pomogła przy hemoroidach.Poleciłam ten sok moim znajomym,które miały podobne problemy. 100% efekt.

Gość gość
Hej dziewczyny :) chciałam sie was poradzić bo ja też mam takie skurcze i są okropne ... :/ byłam u lekarza z jakieś 3 miesiące temu wykrył mi że mam torbiela potem przy miesiące mi wypadło takie coś dziewnego jak kawałek wątroby.. I potem zaczęły sie te bolesne skurcze . A tak Bardzo sie boje iść do lekarza wiem że nie powinnam mieć tego w du** e ale mam cykoraa i sie bije wizyty u lekarza..

Gość gość
U mnie takie dolegliwosci powodowal srodscienny miesniak macicy. Przy skurczach(po orgazmie)bolalo.bo byl miesniak