Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka chrzestna_

wielki kłopot z prezentem komunijnym

Polecane posty

Gość matka chrzestna_

co na prezent dla chrzesnicy? kasa(jak tak to ile powinno sie dac) cos ze złota a moze zupełnie cos innego?

Gość rower komputer

Gość gffd
niekoniecznie kasa. MOze być rower albo zegarek.Zloto sobie daruj to nie prezent dla dzieci.

to zależy ,bo jak cie stać to kasa (ale wtedy raczej pokażna sumka) , jeśli cię nie stać to prezent (zawsze można zaoszczędzić) :-)

Gość matka chrzestna_
komp odpada( ma od dawna), rower no cóż nie wiem pewnie ma, dziewczynka ja na swój wiek jest bardzo powazna

Gość co za straszne czasy
dawac pieniadze za to,ze ktos przystapil do Komunii. Przeciez to profanacja. Co za upadek w kraju niby katolickim. Krzyzyk, medalik,biblia, pamiatka ale kasa?

Gość w zamierzchłych czasach
wystarczyła pamiątkowa filiżanka i bombonierka i komu to przeszkadzało? teraz głównie matki robią dziewczynki na panny młode, wynajmują lokale za grubą kasę a szczeniaki oczekują laptopów, kucyków i h..j wie czego jeszcze :P A ponoć takie cięzkie czasy w kraju mamy :P

Gość matka chrzestna_
cuż zrobic teraz ludziska wymyslają :o ale naprawde ona ma juz chyba wszystko więc co ja mogę?? o medaliku myslałam dlatego pytałam o złoto

Teraz już niestety tak jest ,że dzieciaki mają wszystko i nikt juz nie cieszy sie z roweru.Myśle ,że mała doceni jak kupisz jej coś osobistego ,niezwykłego...Kiedyś mojej kuzynce chrzestna dała piękny album ze zdjęciami całej rodziny..

Gość w zamierzchłych czasach
ale wtedy ludzie nie żyli ponad stan, jak teraz. Kredyt goni kredyt, ale impreza musi być największa we wsi :P buractwo :P

Gość matka chrzestna_
mam sprzeczne mysli :p mam wrażenie że cokolwiek dam będzie zle

Gość moze i ciezsze czasy byly
ale jakos normalniej bylo a teraz paranoja laptopy i cuda niewidy z okazji komunii. cala uroczystosc traci swoj duchowy charakter wiekszosc dzieci nawet nie wie co jest w tym dniu najwazniejsze

Gość moze i ciezsze czasy byly
dokladnie zastw sie a postaw