Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wątek o życiu

Porozmawiajmy o życiu.

Polecane posty

Gość wątek o życiu

Co jest w Waszym życiu takiego, co nie pozwala wam myśleć o samobójstwie? Wiem, że większość ludzi chciałaby żyć jak najdłużej, tylko po co? Żeby dożyć np. jakiejś wojny? Czy np. Wy nie macie myśli samobójczych tylko dlatego, że jesteście tak zabiegani, czy może są jakieś inne powody. Powiedzcie, jakie?

Ja nie mam myśli samobójczych, ponieważ: a. kocham i jestem kochana b. boję się tego, co jest po śmierci, więc za nic nie przyspieszę tego momentu. Owszem, bywa mi ciężko, ale samobójstwo nie wchodzi w grę.

Choćby dzieci.. pamięć o paru chwilach.. poczekam i ileś tam lat by przeżyć choć jeszcze jedną taką.

dla mnie życie jest za fajne, żebym miała się go pozbawić szkoda byłoby mi teraz umierać, skoro jeszcze tyle ciekawych, przyjemnych, wesołych i pięknych chwil mnie czeka w weekend majowy wyjazd z Beskidy potem majówka nad jeziorkiem potem jakies wakacje letnie a w tym tygodniu zakładanie kwiatków na balkonie w przyszłym ciepełko wiosenne czyli wygrzewanie się na słońcu no nie, szkoda by było tego nie dożyć

--> Ewa 33 Zazdroszczę ale nie jest to zazdrość jakaś niezdrowa. Po prostu chciałbym tak kiedyś móc napisać o sobie. 🖐️

Gość Alberto Moravia
ja chciałbym już zakończyć życie :-o ale samobójstwa nie popełnię, bo narobiłbym siarki rodzinie... potem te niezręczne sytuacje, dzieci wytykane palcami, ponure skrywane rodzinne tajemnice itd natomiast życzyłbym sobie aby walnął we mnie jakiś pijany pirat drogowy lub coś w tym stylu wszyscy by żałowali, że taki młody człowiek, z perspektywami a nie żyje przez takiego chama... rodzinka dostałaby rentę rodzinną i z Nationale Nederlanden... i wszyscy byliby... no może zadowoleni to nie... ale ja miałbym święty spokój za względnie niską cenę najbliższych

Gość a ja roza
dzisiaj mam gorszy dzień w pracy , ale mam nadzieje że jutro bedzie lepiej i dlatego chce na to jutro czekać .

Gość Ja wciaz mysle o smierci
Ale nikomu o tym nie mowie ;) Zyje dla rodziny. Jakby ich zabraklo to ja nie mialabym co tu robic ;) Nic innego mnie tu nie trzyma :D

Gość agnieszyka
jeśli chodzi o mnie, wiele razy myślałam o tym co by było gdybym odeszła.. bywało nawet, że wyobrażałam sobie swoją śmierć, i pogrzeb. Było tak najczęściej w ciężkich chwilach, albo gdy cały świat walił mi się na głowę, a było tak często w przeszłości.. teraz jest inaczej, zupełnie inaczej. mam wspaniała córeczke. ma roczek, a ja nawet nie myśle o śmierci,wręcz się jej boje. bo bardzo chce widzieć jak ona rośnie, jaka będzie..chce jak najdłużej ja kochać..

Gość Ł Ania
a ja bym sie chciała zahibernować na czas remontu.....

Gość agnieszyka
autorze ile masz lat i dlaczego taki watek..

A ja przeżyłam coś takiego,że zaczęłam doceniać życie.:-)Potrafię się cieszyć każdym dniem,nawet tym złym.I jestem bardzo szczęśliwa ,że mam takie życie jakie mam.:-D

Gość feaz
"Co jest w Waszym życiu takiego, co nie pozwala wam myśleć o samobójstwie?" szczerze mowiac, to nic :o

Gość vvvvv
Często sie mówi - jutro będzie lepiej. To jest kłamstwo. Kiedyś w to wierzyłem, ale każdy kolejny rok był gorszy od poprzedniego. Teraz już wiem - wcale lepiej nie będzie, tylko gorzej. Jak zwykle.

Gość moniiia
Przeżyłam w swoim długim życiu wiele trudnych, dołujących sytuacji zdawałoby się, że bez wyjścia ale nigdy, przenigdy nie myślałam o samobójstwie! Wydaje mi się, że do tego trzeba mieć sporo odwagi, a ja chyba jestem tchórzem :O Jestem optymistką zawsze i wszędzie :):):)

Gość podtrzymuje

Gość mario florii
podnosze

Gość a ja roza
ranek był zły , teraz nie jest lepiej . ale po powrocie do domu zobaczę męża , dziecko ..... jak mogłabym popełnić samobójstwo jesli wiem że to byłoby dla nich cierpienie . Może chwilowe ale chce wierzyć że cierpieli by po moim odejściu. To mnie trzyma

Gość a ja roza
o jeszcze pies.

Gość a ja roza
i marzenia , bez marzeń nie można żyć

Gość bombonierka mała
mnie trzyma przy życiu kasa

Gość upssss
porozmawiajmy o życiu plissss