Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fressia

Pęcherzyk wypełniony płynem na nóżce

Polecane posty

Dzień dobry, U mojego tygodniowego dziecka pojawił się na nóżce (wysoko, na udzie) pęcherz wypełniony płynem, który się powiększa. Pęcherz się jakby \"rozlewa\", a płyn jest koloru żółto-kremowego. Jesteśmy pod stałą kontrolą pediatry, ale nie mamy jeszcze jednoznacznej diagnozy co to jest. Czy któraś z mam miała podobny problem?

Gość komornik nadejdzie w nocy
Pewnie jakiś ropień. Albo coś zakaźnego się kluje.

Dodam że to jest bezpośrednio pod skórką. Skórka się oddzieliła a pod nią bezpośrednio ten płyn. Temperatury podwyższonej nie ma.

Gość zaciążona od dawna
tylko lekarz

Gość popieram poprzedniczke
tez mi wyglada to na jakies zakazenie, pecherzyki wypelnione plynem pojawiaja sie tez przy ospie, ale raczej nie rozlewaja sie tak jak piszesz, na alergie pokarmowa nie wyglada, moze to jakies uczulenie na kosmetyki do kapieli, do prania? a tak z ciekawosci co mowia pediatrzy o ile mozesz napisac?

Jeden lekarz też wspominał o ospie, ale to jest wykluczone już. Drugi lekarz wspomniał o pęcherzycy, ale nie wygląda to na pęcherzycę tez, bo nie pojawiają się następne, a temp jest normalna. Wierzę, że jak to pęknie i się zagoi więcej tego świństwa nie wyjdzie. Dzięki za odpowiedzi.

Gość popieram poprzedniczke
zycze zdrowka maluszkowi:) napewno bedzie dobrze nie zamartwiaj sie pytalam o te plyny do kapieli bo moj maly byl strasznie uczulony na penaten i wlasnie kilka takich pecherzykow podobnych do ospy mial i tak zareagowal na ten paskudny penaten, pediatra zalecil kapiele w rumianku jedynie wiec do 6 miesiaca moczylam go w rumianku:)

a może to oznaka uczulenia? mój maluch miał na nóżce coś takiego właśnie, później zaczęło się to powiększać, lekarka kazała odstawić alergizujące jedzenie i podawać Zyrtec i smarować maścią Hydrokortizon... brali lekarze pod uwagę alergię?