Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

prestiz

DLUGIE GODZ PRACY, PRESTIZ... A ZMECZENIE

Polecane posty

czesc! Pracuje zagranica od niedawna i jestem ciekawa czy w duzych miastach Polski godziny pracy tez sa takie dlugie. Tu gdzie jestem, jesli chce sie cos osiagnac i zarobic trzeba pracowac od 8, 9rano - 19 i dluzej, tylko krotka przerwa na lunch. Pracuje w sektorze finansowym, mam zaledwie 25 lat i juz jestem tym zmeczona. Jak wracam do domu jest godzina 20, ledwo zdaze sie przygotowac na drugi dzien i juz trzeba isc spac, bo rano musze wstac o 6.30. i tak wkolko. Wiem zaraz ktos powie-zmien prace. Wlasnie zmienilam firme,ale godziny nadal ciezkie, jem byle co mam zero energii...jakie sa Wasze spostrzezenia/doswiadczenia co do pracy w duzych pl i zagranicznych miastach, co robicie by miec sile? Dzieki za odp.

Gość Agggggggggata
Ja mam własną rodzinę, 32 lata, zaczynam dbać o siebie, upominać się o to co mi się należy czyli wynagrodzenie, ale normalne godziny pracy. Pracuję od 8 do 16-17, bardzo rzadko dłużej. Wydaje mi się, że czasami pracownicy sami przyzwyczają pracodawcę do zostawania w pracy.

moim marzeniem bylaby praca do 17, 17.30...ale tutaj nikt nie opuszcza biura przed 18.30, 19

Gość baraccuda
ja mam 41 lat i jestem zmeczona praca bardzo. Nigdy od kilkunastu lat nie mogłam wykorzystać całego urlopu, ciagły stres od jakiś 2 lat praca od 8 do 17 , czasami dłużej do 19 a zdarza sie i do 23. Brakuje mi czasu, energii do zycia i marze o spokojniejszej , normalnej pracy:O

Gość dokładnie tak
a od czego masz faceta? niech on na ciebie pracuje, Ty sie wysypiaj:)

hehehe uwielbiam takie wypowiedzi agresywnych zdesperowanych biedakow co pracuja za 1000 zl miesiecznie i nie moga zniesc faktu, ze ktos ma na tyle odwagi,zeby wyjechac zagranice i pracowac np w centrum finansowym Europy, poslugujac sie caly czas obcym jezykiem ( znam biegle 3 obce) i po powrocie do kraju miec b.wysoka pozycje.Nie chce zarazem obrazac osob co ciezko pracuja w Pl za 1000 zl, wypowiedz kieruje do zawistnyach, niewyksztalconych i bezradnych prymitywow jak 1 z wpisow powyzej :-)

Gość vvvvv
a na internet w pracy czas jakoś wszyscy macie

moj facet tez ciezko pracuje, a nie ejstem pasozytem, ktory bedzie zerowac na kims, tez chce cos osiagnac, bo jestem ambitna....pytam tylko jakie radzicie sobie ze zmeczeniem i dlugimi godz...jak znajudujecie czas na sport i zdrowe odzywianie

wlasnie zmienilam prace, zaczynam za tydzien, dlatego mam czas na internet dzis :)

Gość dokładnie tak
nie jestes pasozytem tylko frajerką :) Osobiscie uwazam, ze to gorsze:)

Gość DOBRZE ŻE
Zawsze lepiej pracowac po godzinach i miec prestiż z tego tytułu niz zapieprzac dzien w dzien i nie miec z tego nic..... ja tak mam i chyba to w koncu rzuce

Gość baraccuda
ja mam gdzies prestiz, wole pozyc, bo jak nie teraz to kiedy? Prestiz w Polsce zeby zarobic 10 000 zł trzeba sie naharowć nieźle:O Ja zarabiam mniej ale moj mąz tyle zarabia i naprawde haruje.

probelm w tym,ze ja nawet nie pracuje po godzinach, bo normalne godz to 8.30-18.30...jak zostaje do 19, 20 to jest wtedy po godzinach ;( choc do 18.30 ciezko wytrzymac

Gość Zbuntowany facet
Problem polega na tym, że większośc pracowników (w Polsce) panicznie się boi cokolwkiek powiedzieć w swojej obronie. Wyznaja zasadę "Potulne cielę 2 matki ssie". I dlatego godza sie na wszystko co jasnie Pan Dyrektor czy Szef każą. Nawet jakby sie kazali całowac w dupę na dzień dobry to tez by tak robili. A prawda jest taka że trzeba się szanować i nie pozwalac soba pomiatać. Jest cos takiego jak asertywność - proponuje wszystkim poczytac trochę na tem temat. Nie wiem jak jest na Zachodzie ale w Polsce teraz pracodawcy mają problemy za znalezieniem dobtrych pracowników i spuscili już z tonu. Nastapiła "odwilż". Tak wiec nie bójcie sie ludzie i nie dawajcie się wykorzystywać. A co do harówki autorki topiku to krótko: taka praca ponad siły nie jest obojetna dla zdrowia i prędzej czy później odbije się negatywnie. Dlatego lepiej pracuj za mniejsze pieniądze (jeśli się da), ale krócej