Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z gory dziekuje

prosze o przetlumaczenie tego z niemieckiego na polski

Polecane posty

Gość z gory dziekuje

Der Motor ist in hervorragendem Zustand! Ich muss Ihnen sagen, dass ich am ersten Sitz in Inverness, Scotland.I hoffe, dass dies nicht ein Problem! Ich habe das Auto in Deutschland (Es hat noch Deutsch Papiere), aber hier die Autos haben das Lenkrad auf der rechten Seite, so kann ich nicht mehr verwenden, auch nicht registrieren es hier! Ich habe worcked für mein Unternehmen in Deutschland, aber jetzt bin ich wieder zu Hause! Ich habe versucht, ihn hier zu verkaufen, aber niemand wollte es! Jemand riet mir zu verkaufen sie auf dem Kontinent, weil es immer noch Deutsch Papiere und wird leichter! Wenn Sie möchten, dass das Auto kommen, können Sie sich hier zu nehmen oder, wenn Sie nicht kommen, möchte ich mit einer Reederei für diesen Deal, der Prozess ist sehr einfach, und ich habe gerade erst einen 2007 Jeep Grand Cherokee und das ist Warum ich weiß, wie es funktioniert. Diese Firma wird mit der Lieferung der Auto-und auch sie werden mit allen Papieren Registrierung. Wenn wir es benutzen zu können, müssen 5 Tage für die Prüfung vor der Entscheidung, das Auto zu kaufen. Sie werden mir auch die Zahlung, nachdem Sie wird entscheiden, um das Auto. Ich bezahle die Lieferung des Autos! Die Lieferzeit wird rund um 3-4 Tage (je nach Entfernung) und das Auto wird bei Ihnen zu Hause-Adresse. In dieser Zeit erhalten Sie die Tracking-Nummer der Transaktion, so können Sie es verwenden, um sich über den Status auf der Unternehmens-Website. Die Gesellschaft wird mit allen Papieren die Eintragung in Ihrem Land! Auf diese Weise werden wir auch sicher sein! Senden Sie bitte eine E-Mail mit mir Ihre Entscheidung und Ihren vollständigen Namen und Adresse!

Gość fisch
Ten Text po niemiecku sie nie Klei? ao co chodzi?

Gość z gory dziekuje
mamy niepelnosprawnego syna i znalezlismy za portalu zagranicznym auto przystosowanego dla niepelnosprawnego, jestesmy zdecydowani na kupno, napislalam maila do sprzedawcy, to jego odpowiedz, ale niestety mnie przerosla, dlatego prosze o pomoc, to jesy bardzo wazne dla mnie

Gość z gory dziekuje
:)

Gość studiuje germanistyke
jestem jeszcze cienka ale postaram sie przetlumaczyc

Gość htrdfd
auto jest w szkocji i jest do sprzedania pewnie po okazyjnej cenie, bo ma kierownice po lewej sronie, wszystko jest w nim ok i moze byc przez specjana firme sprowadzone do was na probe i jak sie zdecydujecie wtedy dopiero zaplacicie, za to sprowadzenie na probe placi on, auto jest na niemieckich papierach, mi to wyglada, ze wszystko jest ok, literowki sa prawdopodobnie twoje

Gość z gory dziekuje
dziekuje!!! a moglabys cos wiecej napisac na temat tego probnego sporowadzenia do Polski?

Gość z gory dziekuje
a to nie jest tak, ze wlasciciel auta jest w szkocji, a samo auto w niemczech, poniewaz ma kierownice po naszej - lewej stronie i nie nadaje sie do ruchu w szkocji?

Silnik jest we wspanialym stanie. Musze Pani powiedziec, ze (tu nie wiem co gosc mial na mysli kompletnie). Mam nadzieje ze to nie problem! Mam to auto w Niemczech. (ma jeszcze niemieckie papiery), ale tu auta maja kierownice po prawej stronie (mial chyba na mysli Szkocje, o ktorej wspomnial w 2. zdaniu), tak ze nie moge go juz uzywac ani zarejestrowac. Pracowalem dla przedsiebiorstwa w Niemczech, ale teraz jestem znow w domu. Chcialem go tu sprzedac, ale nikt go nie chcial. Ktos poradzil mi go sprzedac na kontynenecie, bo ma on ciagle niem. papiery i sprzedaz bedzie latwiejsza. Jesli Panstwo chca, moga przyjechac po to auto, zeby je zabrac, jesli Panstwo nie przyjada, TU dosc niezrozumiale pisze, ale z tego co rozumiem, on ma jakies kontakty z jakims przedsiebiorstwem zeglugowym, potem stwierdza ze ten proces jest b. prosty i wlasnie ma jakies jeepa grand cherokee i dlatego wlasnie wie jak to dziala??? ten gosc pisze cienka niemczyzna, przez co ciezko zrozumiec co mial na mysli. Ta firma zajelaby sie (chyba, z tego co czytam) dostarczeniem tego auta jak i rejestracja, czy tez dostana panstwo wszystkie dokumenty potrzebne do rejestracji auta. Potem cos mowi o okresie probnym ale kompletnie nie kumam o co mu chodzi, dosc ze trzeba zaplacic po decyzji, on chyba jakos umowzliwa wyprbowanie samochodu. Oplacam dostarczenie auta! Czas dostarczenia to okolo 3-4 dni w zaleznosci od odleglosci i auto bedzie dost. na panstwa adres. W tym czasie dostana panstwo jakis tracking-numer transakcji, tak ze beda go mogli panstwo uzyc, zeby cos zrobic ze statusem na stronie internetowej przedsiebiorstwa(? tu nie rozumiem do konca co mial na mysli). Dalej tez malo zrozumilale. Prosze wyslac email z panstwa decyzja i pelnym imieniem i nazwiskiem oraz adresem!

Gość htrdfd
w ciagu 3-4 dni przyjada wam pod dom, jezdzicie autem na probe i do 5 dni musicie sie zdecydowac, czy je bierzecie, czy nie. Jak nie to nic was to nie kosztuje, oni zalatwiaja tez wszystkie formalnosci zwiazane z przemeldowaniem

no wlasnie auto o ktorym mowa ma najwyrazniej kierownice po lewej stronie, i dlatego w UK nie moze go zarejestrowac.

Gość htrdfd
podana jest strona www gdzie mozecie ich sprawdzic na podstwie numeru, ktory dostaniecie

Gość jakakak
studije germanistyke- ile lat sie uczysz niemca? jstes genialna/y

Ten silnik ma wystający stan.Ja musze im powiedziec, ze za puerwsze siedzenie w Inverness, Scotland,Mam nadzieje ze to nie jest zaden probem !ja mam samochod w niemczech (on ma jeszcze niemieckie papier), ale tutaj samochody maja kierownice po prawej stronie, nie duzo uzywalem jej , tez nie rejestruje tego tutaj! ja mam worcked dla mojego przedsiewzieć (zobowiazan) w niemczech, ale teraz jestem znowu w domu !Ja probuje, go tutaj sprzedac ale nikt (wollte) tego.ktos (riet) prbuje mi ,,do,, sprzedawac na tym kontynencie?:/ ,poniewaz to zawsze jeszcze niemieckie papiery i (wird) lżejszy. Jezeli Pani chcialaby tym samochodem przyjechac ,moze pani sama tutaj go odebrac ,jezeli pani nie przyjedzie,chcialbym z armator?:/ z tym (deal)/.ten proces jest bardzo prosty i ja mam dopiero w 2007 Jeep Grand Cherokee i dlatego zapowiadam jak to funkcjonuje. ta firma wird z dostawa samochodowa i tez zostawia kazdy papier rejestracyjny.kiedy my uzywamy ,musimy 5 dni dla badania przed ta decyzja, do (po) kupieniu auta.ona staje sie tez oplata,potem ona word decyduje o aucie. ja zaplace za dostawe samochodu. termin dostawy to okolo 3-4 dni (za odleglosc) i auto wird pod adres domu.w tym czasie utrzymujecie tracking numer ,spoleczenstwo wird z kazdym papierem zapisany (wpisany) w jej kraju. w ten sposob stajemy sie pewni! prosze u wyslanie emailu z decyzja,imieniem i adresem (danymi)

kochana dostalam identycznego maila tyle ze po angielsku uwazaj to sa oszusci jedno z najbardziej popularnych oszustw w tej tematyce, wiem bo moj maz ma druga prace i jest to wlasnie handel samochodami, jak dostaje takie wiadomosci to odrazu rezygnuje z auta, te auta maja najczesciej bardzo niska cena czasm wrecz zachecajaco czyli zaslepiajaca nas jeszcze raz UWAZAJ!!!! naprawde dobrze radze!!!! to jest falszerstwo przynajmniej w naszysch przypadkach!!!!!!!!!!!

Gość z gory dziekuje
dziekuje Wam! kochani jestescie! 🌻

wlasnie o to chodzi zeby on mial pewnosc ze pani wezmie auto musi pani dcos zaplacic pozniej auta pani nie zobaczy lub jak juz to bedzie to auto w stanie naprawde nie polecajacym dla chorego dziecka, prosze w to nie wierzyc, to sa napewno oszusci!!!!!!!! prosze nie kup[owac samochodu ani nie wpalacac zadnych pieniedzy ani zadatkow za samocho ktory pani nie widziala w realu jeszcze raz przestrzegam!!!!!!!! ANNA

Normalnie nie wytrzymie, znam w realu ludzi oszukanych w ten sposob!!! Mysli Pani ze to okazja??? absolutnie nie!!! maz ktory hadnluje samochodami bo mieszkamy nie w polsce ale samochody sprzedajemy w polsce zna ten chwyt prosze sie jeszcze 100000razy zastanowic i przanalizowac co do Pani pisze!! oni szukaja naiwniakow, pelno jest tkich oszutst na np otomoto czy mobile.de PRZESTRZEGAM!!!!

Gość z gory dziekuje
ogłoszenie mamy wlasnie z mobile.de tez mi sie to dziwne wydaje..

NIE MA ZACO !!! MOJEGO MEZA KIEDYS TO KUSILO I DZWONIL DOSTALISMY TEGO SAMEGO MAILA TYLKO PO ANGIELKU TEZ ZE KIEROWNICA JEST Z DRUGIEJ STRONY, POZNIEJ ZGADALISMY SIE Z KIMS KTO TAK WPADL I STRACIL PIENIADZE, NASTEPNIE STRAFILISMY NA MOBILE.DE STRONE GDZIE KTOS PRZESTRZEGAL PRZED TYM BO TEZ DOSTAL NABRANY NAPISALISMY TA I OKAZALO SIE ZE TO JESNO WIELKIE OSZUSTWA, MOJ MAZ SCIAGA TYGODNIOWO CZASEM 5 SAMOCHODU DZIENNIE SZUKA POTENCJALNYCH SPRZEDAJACYCH I KILKA RAZY W CIAGU DNIA TRAFIA NA TYM PODOBNYCH OSZUSTOW DLATEGO JESLI TYLKO MOGE PRZESTRZEGAM WSZYSTKICH, PORPSTU JAK COS WIEM TO LUBIE SIE Z TYM PODZIELIC, POZATYM DOMYSLAM SIE ZE JESLI MACIE NIEPELNOSPRAWNE DZIECKO I SZUKAC NA NIEMIECKICH STRONACH TO PRZECIEZ KAZDY GROSZ SIE LICZY I NIEWARTO ZOSTAC OSZUKANYM PRZEZ TAK OBLUDNYCH LUDZI! POZDRAWIAM SORKI ZE SIE ROZPISALAM ALE NAPRAWDE ZAL MI BYLO GDYBYS MIALA SIE NACIAC!

Gość z gory dziekuje
stonoga, nawet nie wiesz jak jestem Ci wdzieczna!! masz racje, syna w zeszlym roku potracil pijany kierowca i Wojtek jezdzi teraz na wozku, ma dopiero 16 lat, uczy sie jeszcze, kazdy grosz jest wazny.. bardzo Ci dziekuje!!! moze ktos by mi napisal, co odpisac? grzecznie, ale stanowczo: ze nie jestem juz zainteresowana. prosze :)

:P nie jestem genialna, I rok studiuje, niemca ucze sie 8 lat. Verzeihung, ich bin nicht mehr daran interessiert, dieses Auto zu kaufen.

to stanowcza i grzeczna odpowiedz. nawet bez Verzeihung moze:P moze Danke na poczatek:P Danke, aber ich bin nicht mehr daran interessiert.. i dalej jak bylo