Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pelna watpliwosci

Rozne tabletki - ANKIETA

Polecane posty

Gość pelna watpliwosci

Wiele slyszalam o dodatkowych korzysciach lub niekorzysciach wziazanych z braniem tabletek, np powiekszenie piersi/pomniejszenie, spadek libido, tycie. Napiszcie jak jakich tabletkach nastepowaly jakie skutki?

Gość Marcia87
ja biore microgynon 21. ogólnie jestem zadowolona-żadnych skutków ubocznych-troszeczke przytyłam, ale i szczezre mówiąć nie oszczędzałam sie ani troche z jedzenienie. Są nowsze tabletki: siostra polecała mi Yasmin i pewnie za niedługo zmienie, ale to tylko dlatego że teraz mnie stać na cos droższego, czy lepszego to sie okaże, bo z tych naprawde jesten zadowolona. jak zaczynałam brać różnie z tym bywało z grubością portfela, a Micro kosztuje ok 15zł. za trójpak-to jest jedo kolejny atut:)

Gość niunia112233
Ja biore Yasmin od 10 miesiecy. Jedyne skutki uboczne to spadek libido. No ale ostatnio mam tez inny problem. Otoz od miesiaca mam bole lydek. Mam sklonnosci do zylakow i teraz nie wiem czy powinnam brac te tabletki czy nie. do tego uwidocznily sie zyly i pekaja mi naczynka. jestem w anglii i nie wiem co mam teraz zrobic pozdrawiam

Gość niunia112233
to jeszcze raz ja ,pozatym takie skutki uboczne jak tycie itp to w porownaniu z zakrzepica nic strasznego. boje sie ze moje objawy to jej poczatek. ale ogolnie tabletki to niesamowita wygoda. z jednej strony wiem ze sie truje a z drugiej boje ze bede musiala je odstawic

Gość Paulka20
Lekarz mi powiedział ,ze YAmin i YASMINELLE to sa okropne tabletki wogole pokazał mi jak sie oblicza poziom hormonu w tabletkach i wyszło ,ze mają wiecej niż te starsze i mówił mi ,ze przepisują je CI lekarze którzy mają podpisaną umowe z firmą , powiedzial ,ze też mu to proponowali ,ale powiedizał ,ze niebedzie wciskał dziewczyną czegoś co niejest dobre dla paru groszy od recepty!! Byłam zszokowana ale taka jest prawda pozatym czytałam ,ze w szwecji podajże te tabletki zostały wycofane bo dziewczyny umierały na zakrzepice , odwodniały się po nich aja brałam je miesiać bo wcisnął mi je inny lekarz i w ciagu tego miesiąca tak mi oszpeciły nogi ,ze poprostu maskara :(( mam peło poękanych naczynek a brałam również diane, logest, cyprest, stediril i po żadnych nic takiego mi sie niedziało , wiec lekarz miał pewnie racje.. Pozatym ciesze się ,ze był szczery w stosuku do mnie :))

Gość Paulka20
niunia112233>> rzuć te świnstwo !! Yasmin to naprawde złe tabsy zacznij brac cyprest albo logest o nich CI napewno nic nieebdzie :)) Też tak zrobiła żałuje tylko ze jakis głupi lekarz dla paru gorszy mi je przepisał;/ a moje nogi już nigdy niebedą takie jak przedtem :(( Naprawde nie rob głupstw mozesz nawet umrzec! Jak te dziewczyny z innych krajów..

Gość paulka droga
bardzo cię proszę o namiary na tego lekarza , jak się nazywa i gdzie przyjmuje - w jakim mieście , takich kurwa bzdur nie czytałam już dawno , usmiałam się , nie siej proszę propagandy i tekstów typu jedna pani drugiej pani :O

Gość Paulka20
Niestety to prawda pokazywał mi nawet podkładki od yasminelle ,ze przynosża pełno tego ciulstwa ,ze darmowe próbki ,ze tlyko robią sobie reklame w gabinetach, ale ,ze on tego nipopiera i pokazał mi jak sie liczy ileosc hormonu i najmniej mają harmonte . logest i jeszcze jakies a pozatym jaest bardzo dobrym lekarzem chodzi tez do niego moja mam od dawna to jest jeden z lepszych lekarzy w u jakich kiedykolwiek byłam!!

Gość babacba
ja biorę rigevidon super:).Brałam kiedyś Harmonet i strasznie przytyłam:/

Gość Paulka20
ciliest tez mi polecał lekarz, brałam stedirlil tez bardzo dobrze mi służył mimo niskiej ceny po diane urosły mi piersi i do tej pory są takie, po cyprest bolał mnie łpe po logest miałam pełno taskich podskórnych syfów;/ no a yasminelle to naczynka mi poękałay i ciągłe migreny ;/

Gość dorota krakow
a mnie lekarz polecał zamiast tabletek zastrzyk antykoncepcyjny .raz na trzy miesiące .dziwne troche bo większosc ginekologów jest przeciwna takim zastrzykom.a wy co myslicie?

Gość dorota krakow
czytalam o tym tez troche i podobno pózniej jak sie zrezygnuje tak tylko okresu nie ma .a pozniej ciezko wrócic do normalnego cyklu.

Gość dorota krakow
sama niewiem ,dziwne tak okresu nie miec

Gość moja ginekolog
mi odradzała zastrzyk , weżcie pod uwagę to że mogą byc rózne skutki uboczne i co wtedy ? Trzy miesiące się męczyc ? ja się zastanawiam nad nowa metodą czyli krązkeim nuva ring

Gość dorota krakow
no wlasnie bo pewnie jest duza dawka hormonów,a co to jest ten krązek?

Gość dorota krakow
a zreszta poszukam na googlach

Gość dorota krakow
juz przeczytalam,ojej to trzeba zakladac co miesiąc,czyli co miesiac latać do ginekologa

Gość dorota krakow
a faktycznie samemu sie da tylko trzeba to umiec nalozyc

Gość dawaj nr i nazwisko twohego
ja brała cilest na początku chyba 3 opakowania albo 2 i pojawiły mi się torbiele na jajnikach więc gin zmienił mi na regulon... i co prawda to prawda odkąd biorę tabsyprzytyłam 9 kg. powiedziałam lekarzowi i poprosiłam o zmiane to powiedział zę to nie wazne ze przytyłam, wazne ze działają antykoncepcyjnie...:o za kilka dni się do niego wybiore i pokarze mu moje ubrania w które nie mogę sie zmiescic:o przynajmniej wiem kto go sponsoruje:o ale ie zmienię go bo pod innymi względami jest świetny!!!

Gość Palijka
Mi najbardziej podpasował Regulon ze względu na cenę i brak skutków ubocznych.

Gość myszka1979r
ja biore ciles 3 opakowanie i dziś już nie biore ponieważ mam problem z cukrem po tych tabletkach mam niedocukrzenie grozi mi hipoglikemia robilam badania jest wszystko ok tylko cukier mi spada awiędz cilest pa pa