Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość psujek numer jeden

problem z kompem - help

Polecane posty

Gość psujek numer jeden

w moim laptopie rozwalil mi sie ekran... tzn. nie calkiem tylko troszke... dostał niechcacy słuchawkami i zrobila sie taka mala ryska, aod tej ryski poszla pajeczyna i teraz pol ekranu nic nie widac.... da sie cos ztym zrobic czy tylko wymiana ekranu zostaje ????

Gość psujek numer jeden
Po MO CY LU Dz IE co z tym kompemmam zrobic zeby to uratowac

Gość 4444
z rozbitym monitorem chcesz pracować, toż to tak jak jeździć samochodem z rozbitą szybą, monitory dzisiaj nie są drogie wymień go, jak spalisz żarówkę to ją wymieniasz.

Gość Stefan Gitatra
kup sobie zywice . i teraz rozrob tak ze zywice mieszasz w skladzie 3:2 ze spirytusem (takim tym w plastiku do lazienki) i rozmieszaj jak przegryzie sie (4min) lekko na waciku przejedz po tym zlamaniu i po 10 minutach musisz zeskrobac cieplym ostrym narzedziem (noz) i powinno byc ok, bez sladu! powodzenia, wydaje sie trudne ale idzie jak po masle

Gość psujek numer jeden
ale jaki to ten spirytus do łazienki ?? kojarze tylko ten w szklanej butelce..:/

Gość Stefan Gitatra
no taki 2%

Gość ww3424
bedziesz musial chyba wymienic matryce całą!! ale to jest bardzo drogie!!

Gość psujek numer jeden
oki popytam w sklepie i zastosuje... mam nadzieje ze pomoze :)

Gość ja to co heheh
musisz oddać do serwisu zajmującego się laptopami albo znajomemu który będzie wiedział jak to zrobić :D żadne magiczne sztuczki z żywicą nie podziałają bo ekran się już przecież rozlał :D

Gość Stefan Gitatra
spoko bedzie ok, tak robilem a pracujac w serwisie ibm-a to tak kumpel robil, bo ja bardziej zajmowalem sie procesorami i przeprogramowaniem mnoznika pozdrawiam

Gość ja to co heheh
nowa matryca to zwykle koszt 200-1000 zł :)

Gość psujek numer jeden
wypróbuje najpier ta zywice... nie zaszkodzi juz na pewno :D a nuz pomoze ? a jesli nie, to woczasMONITOR do wymiany, po co matryca??

Gość psujek numer jeden
a kompa mam wlasnie ibma :D

Gość Stefan Gitatra
no bo w IBM-ie to bylo wada. Kiedys bylem na szkoleniu w dolinie krzemowej (jechalismy jako serwisanci najlepszego serwisu w polsce) i tam pokaazali wlasnie ze z tym maja problem z ktorym sobie nie radza, ale zostawiaja tak jak jest bo panel ma szybki czas zwloki przez co mniej oczy bola i szybciej przerzuca obraz. Czyli zrobili takie optimum z nastawieniem na kulture pracy oczu z panelem. dlatego ten sposob wlasnie nam tam pokazywali, bo coz.. albo kupujesz matryce za 100zl albo zywice za 7zl wybor nalezy do Ciebie