Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wredniak.

cZY OSOBA PO CYWILNYM MOŻE BYĆ SWIADKIEM?

Polecane posty

Gość miniur
nawet po kościelnym może...Kościół nie ma nic przeciwko......Nie wiem tylko czy niepełnoletnia może byc.....

Gość noo to musisz o tym powiedziec
ksiedzu i chyba taka osoba nie bedzie mogła przystąpic do komunii ! Ale świadkiem możesz byc jak najbardziej ...na moim ślubie świadkiem była koleżanka po rozwodzie i nie przyjmowała po prostu komunii -ksiądz nie miał nic przeciwko 🖐️

Gość za odpowiednią sumę nawet
satanista moze :o

Gość miniur
idz do jakiejkolwiek parafii i Ci powiedzą,że jak sobie życzysz to nawet para- małżeństwo może być swiadkami.....

Gość djhfdh
Moze w teorii tak jest jak mówicie, ale jak sie trafi na takiego ksiedza jak mój probosz, to umarł w butach. Trzeba by najpierw sie szarpac, skarzyć sie do biskupa albo inne takie i na koniec by sobie odbił na ślubie, ze by robił jakieś sceny albo co. Trzeba po prostu w konkretnej parafii spytać, jak to u nich wygląda

Gość wiem bo przez to przechodzilam
Bedac po slubie cywilnym ten ktos mopze byc swiadkiem ale nie otrzyma komuni !!!!

Gość swiadek natasha
moze byc innego wyznania nawet, ja jako ateistka byłam swiadkiem na slubie koscielnym wszystko odbywało sie jak zwykle z tym ze do komunii nie przystępowałam.

Gość nic z tego nie rozumiem juz...
ze nie otrzyma komunii???Że niby co????Dlaczego ma nie dostać??/Sorry ale to człowiek decyduje czy przyjmuje komunię czy nie...Chyba,że nie dostanie rozgrzeszenia ale na jakiej podstawie może go nie dostać????Bo jest po ślubie cywilnym??/Przecież to wierutna bzdura to co robi ten ksiądz!!!!Jeśli jest nie wierzący to rozumiem ale jeżeli jest chrześcijaninem....Jak można selektywnie wyierac-ty dostaniesz komunie a ty nie!!!!!!

Moje mile, bylam wlasnie u ksiedza i jestem bardzo niemilo rozczarowana. Otoz ksiadz a w zasadzie bylo ich tam 3;) uznali, ze moja starsza nie moze byc osoba po cywilnym, poniewaz nie dostanie rozgrzeszenia, a co za tym idzie nie przystapi do komunii, i ze w kosciele katolickim, a szegolnie w naszym jest nie do przejscia. zaczeli mi tlumaczyc, ze jakby to wygladalo, ze ksiadz daje komunie,parze mlodej i starszemu, a starszej nie.i ze nie moga sie zgodzic na to, a pozatym, co ludzie powiedza. o majj

Gość tak nie nie wiem
Tak niestety juz w polskich kosciolach jest !!!!!!

nie wierze ze nie ma jakiegos wyjscia przeciez moja siostra chce naprawic blad i bierzer koscielny ale juz po moim slubie. paranojaa

Gość tak nie nie wiem
Szczerze niestety nie !!!!Chyba ze twojej siostrze nie ebdzie przeszkadzalo to ze nie przyjmnie komuni !!!ale wtedy to troche dziwie wyglada.!!!!

Gość 19821983
No wlasnie nic tylko musisz poszukac kogos innego ja tez nie moglam miec na slubie koscielnym swiadka mojego brata poniewaz nie mial jeszcze berzmowania !!!!