Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

m.t

ZMARSZCZKI 20+

Polecane posty

Mam 23 lata. Nie dawno odkryłam że moje zmarszczki mimiczne są coraz głębsze bardziej widoczne a co najgorsze przybyło ich....juz sama nie wiem czy to tylko mimiczne czy juz pierwsze oznaki starości....Nie wychwiciłam tego momentu gdy ich przybywało gdy się uwydatniały po porstu nadszedł dzień gdy popatrzyłam w lustro i powiedziałam O CHOLERA! Spiesze wiec na pomoc mojej twarzy. Poczytałam na temat róznych kremów jakie byłyby odpowiednie dla mojej cery. Niestety jesli chodzi o kremy przeciwzmarszczkowe nie mamy zbyt wielkiego wyboru. 25+,35+....Boję się zaryzykować na tak silne kremy chociaż z drugiej strony pokusa zapobiegania zmarszczkom za wczasu niz ich zwalczania po czasie jest bardzo kusząca. Nie mniej jednak znalazłam krem Soraya koktajl witaminowo-mineralny nawilżająco-odżywczy krem na dzień i na noc który zapobiega powstawaniu zmarszczek. Ponieważ mam cerę mieszaną postanowiłam uzywac go w nocy na dzień wybrałam Dax matujący i zwężający pory z mikroperłami matującymi. Narazie postaram się walczyć z marszczkami w NOCY z kremem Soraya. Powiedzcie mi jakie sąwasze doświadczenia? Czy majac mniej lat niż producent zaleca na opakowaniu kremów przeciwzmarszczkowych można jednak się na nie pokusić? Mama mi zawsze tłumaczyła gdy dobierałam sie do jej kremów ze jesli zaczne uzywac w tak młodym wiku tak silne kremy przyzwyczaje skóre do tego \"poziomu\" i z czasem bedzie on coraz wyższy w rezultacie nie chciałabym po 30 roku zycia uzywac kosmetyków dla cery po 45+. Prosze o wasze opinie na ten temat i pozdrawiam was wszytskie;)

Gość Asik482
Ja tez mam 23 lata i duzo zmarszczek mimicznych. Wiesz co lepiej nei uzywac teraz kremow np dla 30 latek bo co bedziemy uzywaly jak bedziemy mialy 40?? :/ Wiesz regularnie chodze do kosmetyczki na kwasy, peeling to pomaga i na tym etapie jest chyba najlepszym wyjsciem. Zreszta w takim gabinecie dobrze doradza co zrobic.

zmarszczki w tym wieku to nienormalne. moze chodzisz do solarium albo za dużo sie opalasz?

Gość hamberka
Kremy Wam wiele nie pomoga. Poza tym mozesz konkretnie powiedziec w jakich miejscach masz zmarszczki i czy widac kiedy sie usmiechasz czy przy powaznej minie tez.

Gość Asik482
Hmm, moze się skuszę. Teraz uzywam olay i jestem zadowolona bo dobrze nawilza. Ale wiem ze yves rocher mial tez krem na pierwsze zmarszczki mimine, tyle ze po 25 roku... Tez się zastanawiam czy to nie kwestia genow?? Gdzie masz najwiecej tych zmarszczek?

Jesli chodzi o moje zmarszczki to sa pod oczami troche na czole bo mam tendencje do marszczenia na solarium chodze sporadycznie czasem tylko by podłapac kolorek. kiedy sie nei usmiecham i mam grobową minę widać jedna zmarszczke na czole i kilka pod oczami nie sa one głębokie ale są i chciałabym juz zaczac działać by nie obudzic sie z ręka w nocniku.

za to jak się uśmiecham a jestem pomalowana ( a bardzio lubei sie malować chociaz na pewno nei propaguje efektu maski ) to wtedy widać te zmarszczki najbardziej az mi wstyd być może to kwestia bazy pod makijaż czy podkładu? nie wiem ale naprawde jest mi coraz mniej do smiechu. Bardzo dbam o siebie i jestem przewrazliwiona na tym punkcie ale nei wiem jak sobie poradzić zaliczyłam kilka wizyt u kosmoteczki na oczyszczanie jednak nie trafiłam do żadnej konkretnej osoby która powiedziałaby mi coś więcej niż to ze moja cera jest mieszana....niestaty ciągle musze szukać tej Pani która bedzie w stanie mi doradzić na razie licze na wasze rady, uwagi i doświadczenia;)

to że osoba wg metryki ma na przykład 18 czy 20 lat nie znaczy, że jej skóra też tyle "ma" - na starzenie skóry wpływają rózne czynniki, i nie do końca należy się sugerować napisami na opakowaniu kremu. jeśli juz rozpoczynasz walkę ze zmarszczkami, lepiej zainwestuj w coś aptecznego i moze trochę droższego niż w drogeryjne specyfiki.. moja lek med estetycznej sama używa kremów z pochodnymi retinolu, i fakt - zmarszczek praktycznie nie ma (ma ok 35lat) - i nie są to leki za 300-400zł, a za 20-30 ;)

Gość Asik482
Słuchaj ja mam duzo kolo ust. Wiesz serio wybierz sie do kosmetyczki dobrej, jakiejs poleconej. Na pewno "Ci dobrze doradzi. Niektore proste zabiegi naprawde moga zdziałać cuda. Ja dziś na 16 ide znowu na kwasy owocowe. Sam krem chyba nie pomoze:/

Gość hamberka
Zrezygnuj kompletnie z solarium, wiosna i latem uzywaj kremow z filtrami. Na noc kup sobie kremik z witamina C.

dzięki Samanta! ja na kosmetyki nie załuje dla mnei cena teraz nie gra roli na twarz nigdy nei będę oszczędzać to akurat jedyny krem na który się odwazyłam a że cena tak niska to akurat przy okazji. Czy mogłabyś mi zaproponowac jakąs nazwę? Byc może znasz? Mnie ejst obijętnie czy kupie w drogerii aptece czy na straganie bylebyłby skuteczny i bym sobie nei szkodziła zamiast pomagać. Nie mam doświadczenia anyzmarszczkowego.... Aha! Marszcze oczy i czoło --- odruch bezwarunkowy;)

tzn mruże oczy i marszcze czoła;) Cały czas poszukuje dobrej kosmetyczki procz oczyszczania jeszcze nei robiłam innych zabiegów ale zaczne;) dzieki;*

asik na czym polegają te kwasy owocowe?Na jakiej zasadzie to działa? i czy jestes z nich zadowolona?

Gość hamberka
M.t., gdyby kremy mialy takie cudowne dzialanie, to osoby je stosujace powinny wygladac znacznie mlodziej, a tak nie jest. Kremy maja dzialanie bardziej terapeutyczne. Luksusowy sloiczek poprawia nam samopoczucie i daje poczucie, ze dbamy o siebie. Jezeli nie chcesz miec wiekszych zmarszczek, to uzywaj na dzien dobrych filtrow i na noc kremu z wit. C np. Active C La Roche-Posay.

Gość Asik482
Bardzo, chociaż to bardziej wpływa na kondycję skóry. Regenerują skórę, trzeba to wykonać 3 razy pod rząd i ta zewn warstwa się złuszczy i zostanie ładna skóra. Ale też nie każdy może sobie na to pozwolić. Oki uciekam bede wieczorkiem:)

w takim razie Asik udanego seansu kosmetycznego wracaj piękniejsza ;))

M.T. - daruj sobie kosmetyczkę, idź do lekarza medycyny estetycznej lub zwykłego dermatologa. mi kosmetyczki też mówiły tylko "cera mieszana tak ma" - na każde moje pytanie. ta lekarka do której chodzę teraz (na depilację laserową, nie z powodu cery, to się wywiązało przy okazji jakoś podczas zabiegu - i bardzo się cieszę) naprawdę jako pierwsza poradziła mi coś konretnego - i to bez pytania - zaproponowała po prostu że przepisze mi lek - wiadome było, ze jeszcze kilka razy ją odwiedzę, i zobaczymy jak skóra zareaguje (zanieczyszczone pory, wciekle świecąca się skóra), mówiąc, że sama tego używa, ale właśnie w kierunku walki ze zmarszczkami, szczególnie przy oczach - chodzi o krem/maść Differin (na opak. jest napisane aby nie używać w okolicach oczu ;) ). ja też mam mimiczne zmarszczki, kto ich nie ma :) ale też myślę teraz skonsultować z nią tę kwestie - im wcześniej się zacznie zapobiegać, tym skuteczniejsze to będzie.. ogólnie rzecz biorąc chodzi o preparaty z pochodnych retinolu - ale takie które mają faktycznie w składzie retinol, a nie tylko w nazwie żeby ładnie i poważnie brzmiało :) i są tańsze i droższe, jak zawsze. ty się przejdź najlepiej do lekarza jakiegoś, to Ci doradzić od czego zaczynać - jeśli poradzi, zeby kupić krem w drogerii na zmarczki, to trzeba będzie iść do innego ;) lekarze też lubią spławiać niestety :o co do przyzwyczajania się skóry - nie ma czegoś takiego. skóra po prostu wyciąga z kremu to czego potrzebuje, i nic poza tym, zadnej nadwyżki :) no i od środka można nawilżać - jakieś tabletki z olejem z wiesiołka czy ogórecznika może by coś pomogły rozpisałam się trochę, chaotycznie za co przepraszam, bierze mnie choróbsko i walczę z gorączką.. pozdrawiam :)

Gość quetal
co do przyzwyczajania się skóry - nie ma czegoś takiego. skóra po prostu wyciąga z kremu to czego potrzebuje, i nic poza tym, zadnej nadwyżki Na jakiej podstawie piszesz takie cos? Przeczytalas w gazecie, na forum, uslyszalas od jednej kosmetyczki?? Takie stwierdzenie promuja koncerny kosmetyczne, aby zachecic mlode osoby do siegania po specjalistyczne kremy, a to nieprawda. Wszystko zalezy od skladu kremu i np. krem z wit. C(w malym stezeniu) czy innymi antyoksydantami nikomu nie zaszkodzi, ale juz od retinolu skora sie uzaleznia. Tak naprawde nawet specjalisci nie wiedza w 100% w jaki sposob kremy oddzialuja na skore, takze na przyszlosc nie pisz takich rzeczy.

słyszałam/czytałam wielokrotnie takie opinie specjalitów (specjaliści dla mnie to naukowcy i lekarze, nie kosmetyczki robiące zabiegi z kwasów na przykład), od dawna mam lekki odchył na punkcie kosmetyków, zachowywania młodości skóry itp i od dawna poszukuję informacji wszędzie. retinolu bez wizyty u specjalisty się nie dostanie (bez recepty, a i tak zawartosć tego to ułamkowe części procenta) w gruncie rzeczy aby utrzymać faktyczną gładkość i sprężystość skóry twarzy należałoby zacząć wstrzykiwać w nią botoks między 25 a 30 rokiem życia - to jest wg badań najlepszy moment na rozpoczęcie kuracji tym preparatem (nie poszukam teraz najnowszego źródła tych informacji, bo nie mam siły)

Gość Asik482
Fajnie ze mam sobie zaczac w wieku 23 lat wstrzykiwac botox bo tak radzi niby specjalista. .To niepowazne.Ludzie wypisują wiele różnych bzdur tak samo pseudo specjalisci na internecie. A skora twarzy to indywidualna sprawa, nie mozna sugerowac sie opinia kogos kto nigdy jej nie widzial. Taka gleboka ingerencja w mloda jeszcze skore to przesada.

Gość 39ipol
Rezulatat stosowania botoxu widac na przykladzie Nicole Kidman. Moze i nie ma zmarszczek, ale jej twarz wyglada jak maska w wieku 40 lat. A co bedzie za 10 lat? Ja w kremy nie wierze, bo od niedawna mieszkam we Francji i przygladam sie uwaznie Francuzkom, ktore uzywaja od lat drogich kremow, dobrze sie odzywiaja, a w wieku 40 lat ich cera wyglada czesto gorzej niz w przypadku Polek.

nie rozumiecie. botox działa dość \"słabo\" - nie usunie głębszej zmarszczki, tylko te raczej płytkie, nie wiem jak to określić, wiadomo że nie płytkie takie zupełnie, to byłby bezsens je wypełniać, ale takich głębokich bruzd nie poprawi - na te poważniejsze trzeba już kwasem hial itp działać. no i nie mówimy o wstrzykiwaniu botoxu co 5-6 miesięcy. to tak w kwestii wyjaśnienia :)

Gość IMBIROSS
Jak dla mnie należałoby faktycznie pochodzić na kwasy do kosmetologa ! A nie kosmetyczki - to po pierwsze. Następnym krokiem przy cerze mieszanej/normalnej jest bardzo mocna ochrona NA DZIEŃ przed czynnikami zewnętrznymi. Krem z filtrem ale nie zwykły.. to musi być krem z filtrem i antyoksydantami. Lub serum antyoksydacyjne i na to krem z filtrem rano. NA NOC trzeba skórę odżywić i nawilżyć. Po wykładzie z kosmetologii pielęgnacyjnej chwyt marketingowy typu " krem przeciwzmarszczkowy " dla mnie nie istnieje. Nie ma czegoś takiego. Nawilżać, nawilżać, i jeszcze raz nawilżać. Myślę, że mogę też smiało polecić zabieg oxybrazja + infuzja tlenowa.

Gość IMBIROSS
BOTOX sobie poradzi. Ale głupotą by było działać już z toksyną w wieku 20+...... Na te głębsze zmarszczki działa się początkowo botoksem aby sparaliżować mięsień a następnie uzupełnia się już kwasem. Po drugie kwas/botox zależy od danej partii twarzy a nie od naszego widzi mi się. NA PRZYKŁAD Lwia i poprzeczna czoła botox, kwas marionetka i bruzdy nosowe... Czy wy czytacie jakiekolwiek książki? Kosmetolodzy płaczą jak to czytają. Nie możecie się opierać tylko na wiedzy internetowej wyssanej z palca...

Gość gość
Może powinnaś zacząć chodzić na zabiegi medycyny estetycznej? Ja byłam na wampirzym liftingu kilka miesięcy temu i jestem bardzo zadowolona. Skóra dość szybko się zregenerowała i wygląda dużo młodziej. Zabieg robiłam w Arte Clinic więc mogę polecić ten salon. Mają tam wykwalifikowany personel i bardzo komfortowe gabinety.

Myślę, że jeśli masz sporo zmarszczek mimicznych w młodym wieku, warto udać się do kosmetyczki, by doradziła konkretne zabiegi spłycające te zmarszczki, np. kwasy itp. Specjalista najlepiej doradzi, co robić, by zredukować ilość zmarszczek.

Gość okularnica23
Dokładnie ;) najlepiej zdecydowac się na wypełnianie zmarszczek kwasem ;) Uważam również że to najbezpieczniejsza metoda. ja jestem własnie po konsultacji się się jeszcze waham. Moje pytanie czy któraś z Was korzystała moze z preparatu Restylane ? Zaproponowano mi własnie wypełnianie tym kwasem. Piszą, ze jest najszerzej przebadanym preparatem na rynku.

Gość gość
Trzeba nawilżać! Najlepiej happy per aqua Floslek!