Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lalka25

dziewczyny pomozcie,mam problem z wlosami!!!!!

Polecane posty

mam strasznie porozdwajane koncowki,zapuszczam wlosy i nie chce ich obcinac.do tego zaczely sie strasznie elektryzowac:Oco mam robic,co wcierac w te koncowki?

Gość czekam z utęsknieniem
rozdwojone końcówki należy obciąć a potem wcierać preparaty do koncówek :)

niestety rozdwojonych końcowek nie da się "skleić". dużo metod na zniszczone włosy jest na forum www.wizaz.pl

dzieki,wlasnie kupilam maske cliniqua,napisane jest,ze pomaga na such wlosy i rozdwojone koncowki,poze chociaz je wygladzi,zeby tak nie sterczaly.

Gość wacia
jak nie chcesz obciąć końcówek to nie obcinaj, będziesz chodzić jak taka rusałka z lasu - z chochołem na głowie, ale za to włosy długie nawet jakby się nie rozdwajały, to końcówki trzeba raz na pół roku podciąć

Gość mumineczek
mam bardzo długie włosy do kolan. zapuszczam całe życie miałam tylko 4 lub 5 razy w życiu ścinane!! Ostatni raz poszłam do fryzjera by mi podcioł końcówki czyba 3 lata temu! io mi się ładnie trzymają. jak by cos to myję cheder szołdrers tak to sie wymawia. :);)

narazie nie mam tych wlosow jeszcze do ramion,planuje poczekac jeszcze z miesiac i dopiero pozniej podciac,wiec na rusalke sie nie zanosi.poza tym,sa lekko scieniowane,wiec teraz tez musialabym to zrobic albo wszystko zrownac,dlatego sie pytam czy mozna te suche koncowki czyms przygladzic do tego czasu.

Gość batusiowa
a ja na razie postanowiłam zainwestować w mineralizowanie mojego organizmu od wewnątrz - łykam Ha-Pantoten. podobno daje rewelacyjne efekty :)

Gość alaa90
kurde jak podetniesz 1cm-2cm to ci szybciej odrosna, trzeba je podcinac jak sie ma rozdwajajace koncowki

Gość mikama
to nieprawda że po podcięciu włosy szybciej rosną, podcięcie nie ma na to żadnego wpływu. jedyne działanie podcięcia jest takie, że mocne (obcięte) końcówki nie łamią się i nie kruszą, tak, jak zniszczone - nie podcięte, więc optycznie wydaje się że rosną szybciej. zniszczone końcówki należy obciąć, bo kruszą się coraz bardziej, przez co włosy zamiast rosnąć - "kurczą się". a po obok regularnego podcinania - wspomniany wyżej przez kogoś ha-pantoten - włosy rosną zdrowsze, lśniące i dużo mocniejsze.

Gość isziva
zgadzam się z przedmówczynią, ha-pantoten to produkt naprawde godny polecenia, jeśli chodzi o włosy z problemami. jak włosy są zdrowe, to i końcówki się nie rozdwajają, włosy lepiej rosną i ładniej wyglądają.