Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość carrilotte

nieregularne miesiaczki, plamienia, duphaston i takie tam ...

Polecane posty

Gość carrilotte

Witam wszystkie Panie dzialajace na tym forum. Jestem tutaj nowa i w sumie to moj pierwszy raz bo do tej pory tylko czytywalam wypowiedzi nigdy nie uczestniczylam, ale stwierdzilam ze chyba juz czas bo nie widze z nikad wsparcia w moim otoczeniu i nie mam sie komu wygadac. Mam 28 lat i juz jednego 3,5 rocznego szkraba. Teraz chcielibyśmy z mężem postarac sie o bracszka lub siostrzyczke ale cos nie idzie bo mam nieregularne cykle. Zawsze mialam problemy z miesiaczka ale ciaza mi wszysto wyregulowala. Jednak zafundowalam sobie pare ostrych stresow i od okolo czerwca walcze z miesiaczka. Wyszlo na to ze cykl mi sie wydluzyl do 44 dni. Postanowilam go wyregulowac. W listopadzie lekarz zapisal mi Mastodenon po ktorym czulam sie fatalnie lacznie z wymiotami, lek wywolal miesiaczke ok 0 dnia cyklu ale skrocil ja do 3 dni wiec odstawilam. Nastepnie dostalam Lutenyl ktory wywolal ale skrocil miesiaczke do 2 dni. Lekarz kazal odstawic i przez jeden cykl nie brac nic. Doatalam miesiaczke po 44 dniach ale objawy jej towarzyszace byly nigdy u mnie niespotykane czyli bardze tkliwe piersi, czestomocz, sennosc. Teraz lekarz przepisal duphaston od 15 do 24 dc. zarzylam czulam sie oki ale w 27 dc pojawilo sie brunatne plamienie i śluz i trwalo ok 1 dnia. Dzis jest 32 dc i miesiaczki nie widac. A ja mam juz tego serdecznie dosc bo co miesiac cos jakby nie moglo byc normalnie. Wiem ze powinnam na wszelki wielki test zrobic ale tyle sie ich narobilam ostanio ze nie bardzo mi sie to widzi a wizyte u gina mam dopiero 24 kwietnia. Poradzcie cos dziewczyny może któras z Was miala podobnie. Aha dodam jeszcze ze badania hormonalne mam w porzadku tylko ciut za niski hormon II fazy stad ten duphaston Boziu ale sie rozpisalam :-o pozdrawiam Was serdecznie i dziekuje za jakiekolwiek komentarze karola ;-)

Gość karolina811
czesc Karola, wiem ze dawno pisałaś - czy do tego czasu już coś się zmieniło?

Gość karolina811
mam podobny problem z miesiączką - bardzo nieregularne :( po duphaston dostałam 2 okresy - jeden po drugim ... a też śnie o maluszku...

Też miałam nieregularne miesiaczki i po duphastonie moje cykle trwały nawet tylko 11 dni.miałam wieczne plamienia.Po odstawieniu go sie udało.