Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Daleko na wschodzie

Jaka doktryna jest dla Was najważniejsza ??

Polecane posty

Gość Daleko na wschodzie

Gość Daleko na wschodzie
nie umiesz to nie odpowiadaj pytam bom ciekaw

Gość Daleko na wschodzie
wszystko mi jedno. czemu wyśmiewasz się z poszukujących odpowiedzi ??

Gość Daleko na wschodzie
Który bóg ??

Gość Daleko na wschodzie
chodzi o silny przekaz który wpływa na Twoje życie ??

Gość Daleko na wschodzie
makarena >> mogę zapytać dlaczego ?? co zadecydowało iż stąpasz po tych śladach ??

Gość Daleko na wschodzie
jak to niekoniecznie, gdyby nie przekaz to pewne pojęcia mogły by do tej pory nie istnieć ...

Gość Daleko na wschodzie
nie dla mnie

Gość Daleko na wschodzie
co sprawia że jedni są religijni i tak odbierają świat dla innych jest to przysłowiowe 2+2 a jeszcze inni nie mają własnych źródeł i ich nie poszukują ??

Gość Daleko na wschodzie
a wszyscy* się modlą jak przykazał pan ?? *98 % społecznikostwa PL

Gość Daleko na wschodzie
a tak jakoś mi się wydaje że wszyscy katolicy wieża w jednego boga tylko nie wiedzą za bardzo którego... ale nie o tym jest temat dzięki ci za wypowiedz szkoda że taki słaby konkretny odzew

Gość Daleko na wschodzie
wiesz ciągle szukam i im bardziej brnę w wiedzę tym mniej mam wspólnego z wiarą.... zastanawiam się czego ci ludzie "tam" szukają.

Gość Daleko na wschodzie
doktryna dla mnie to wszelkie filozofie różnych ludzi, z różnych źródeł... wybieram te bliskie mojej osobie ale nie oznacza to iż mam im bić hołdy... a pewne zjawiska kojarzą mi sie z "owczym pędem" i .... smuci mnie to najbardziej nietolerancją.

nietolerancja,,zgadzam się i dlatego dziwie się że taki temat tu zakładasz.widzisz ///ludzie nie wiedza o co chodzi ,lub milczą.

Gość Daleko na wschodzie
ja myślę że większość nie wie po co w "coś" wierzy... robi ... myśli... to tak jak wpadanie do rwącej rzeki - nigdy nie wiesz gdzie cię wyrzuci, na jakim zakręcie odpadniesz. A ja czuje sie jakbym szła przy tej rzece ale jednocześnie szła po miękkie trawce i suchym piasku i grząskim bagnie. i czasami zastanawiam się tylko czy się nie położyć i żyć tylko w tym momencie.

Gość zinkaaa
sluchajcie, baaardzo dawno dawno tem u byłam bardzo bardzo wierzaca *katolicyzm)... im bardziej zaczelam wnikac, tym więcej wątpliwosci...obecnie mowie ze nie wierze...bo coz mam mowic...nie wierze w żadnego boga jako istote, nie wierzę też w to że nasze zycie tu na ziemi kończy się smiercią bo jaki miałoby to sens?? myślę ze jest jakiś cel że zycie to wędrówka, doskonalenie, wier bardziej jako siłę nazę w reinkarnację ale jedynie w ponowne życie jako istota ludzka...choc moze sie mylę i im bardziej starasz się tu na ziemi doskonalić się, zbierasz doswiadczenia i wyciagasz z nich wnioski, zmierzasz ku doskonałości tym lepiej masz w przyszłym wcieleniu....ale co dalej...?? jaki kres ma ta wędrówka nauka itp?? Oto jest pytanie....

Gość Daleko na wschodzie
a propos przetrwania ... celu życia... uważam iż jesteśmy małymi trybikami w całym systemie globalnym i wiekowym. nasze istnienia ma cel jeżeli żyjemy teraz, kształtowania potomstwa etc To jest dla mnie ważne a nie zastanawianie się co będzie za milion lat... Teraz mam cel moje życie ma sens są priorytety i ... zastanowienia sie nad tym co dotykam, spostrzegam, słucham i odczuwam... to co będzie w bardzo dalekiej przyszłości mnie nie dotyczy... tzn dotyczy bo wychowuje swoje dziecko a nie puszczam je jak sobie i są jakieś zasady. ale to dzieje sie teraz. Chodzi mi o kierunek w życiu... o konkretną doktrynę

Gość Daleko na wschodzie
wątek umarł... co wcale nie oznacza że się nie reaktywuje :) albo jakieś drugie wcielenie. :D pzdro