Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeszcze studentka

Co za sytuacja!!!

Polecane posty

Gość jeszcze studentka

W pazdzierniku mam rozdanie dyplomow na studiach. Kolezanka mi mowi, ze rozmawiala nt. temat w dziekanacie, ma byc bardzo uroczyscie, mamy byc ubrani w togi, przyjsc z partnerem/parterka, rodzicami, itp. Generalnie znajomi z roku sa mega podekscytowani, ze tak to ma wygladac. Ja podchodze z lekiim dystansem, bo szczerze mowiac nie uwazam, aby bylo to jkaies wielkie wyadarzenie skonczyc teraz studia i nie wiem po co robic caly ten cyrk, zeby przylazic z polowa rodziny. W mnie nie ma nawet sensu, aby chlopak i rodzice brali urlop na ten dzien. jka gadalam z kolezanki to im mowilam, ze ja raczej przyjde raczej sama, jesli w ogole uda mi sie przyjsc, bo zamierzam po studiach wyjechac na pare miesiecy zwiedzac Ameryke Poludniowa i nie wiem czy wtedy bede. A one mi na to, ze w takiej sytuacji to trzeba sobie wszystko tak zaplanowac, zeby mozna bylo przyjsc, bo to nie byle jakie wydarzenia. Zaluje, ze w ogole im to mowilam. Czy Wy na wreczenie dyplomow tez szliscie z rodzicami i chlopakiem? Bo ja przyznam, ze czulabym sie nieco dziwnie, w koncu jest dorosla.

jeszcze o tym nie myślałam..najpierw czeka mnie obrona..a potem zobaczymy:) Moja znajoma zaprosiła na rozdanie dyplomów męża! nic w tym złego

Jest to taka kropka nad "i". Odbierasz z rąk dziekana dyplom i tytułują Cię pierwszy raz głośno i oficjalnie "pani magister".. Rodzina i ukochani przychodząc z Tobą okazują dumę z Twojego osiągnięcia. Nie ma to nic wspólnego z wiekiem. Pewnei, że świat się nie zawali jeśli nie pójdziesz wcale, ale już drugiej takiej sytuacji nie przeżyjesz, a wyjazd można odbyć w dowolnym terminie. A gdybyś poszła sama - na pewno byłoby Ci przykro...

Gość jeszcze studentka
Przyznam szczerze, ze wyajzd jest dla mnie wazniejszy niz uczestniczenie w takiej szopce. Chodzi o to, ze jak bede sama wcale nie bedzie mi przykro, a kupmele na sile chca mnie przekonac, ze tak nie mozna.

No to olej to jak nie masz ochoty iść. Przejmujesz się tym co powiedzą koleżanki ? Ważne, żebyś postąpiła tak jak sama uważasz.

ja odebrałam swój dyplom sama, z rąk pani sekretarki w dziekanacie :D Jakoś mi nie było po drodze wcześniej... ;) i szczerze mówiąc miałam gdzieś co kto sobie inny pomyśli

Gość jeszcze studentka
Dobrze, ze sa osoby, ktore maja podobne zdanie. Tez pewnie odbiore z dziakanatu i finał.

Ja nikogo nie zapraszalam, ale przyszedl 1 wujek z kwiatami (co bylo w sumie mile), szczerze mowiac nie wspominam jakos szczegolnie tego dnia.

Gość jeszcze studentka
tez mi sie wydaje, ze to normalny dzien, a nie jakis szczegolny. ;) U kumpele przezywaja, jakby ukonczenie studiow bylo czyms nadzwyczajnym.