Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ta sama..............

pomózcie mi, jak radzić sobie z odrzuceniem..

Polecane posty

od wczesnego dzieciństwa mam problem z poczuciem odrzucenia, tkwi to we mnie bardzo głęboko. boję sie odrzucenia przez ludzi i niestety też często jestem odrzucana. to jak samospełniające sie proroctwo, pewno zachowuję się w sposób który sprawia ze ludzie mnie odrzucają, ale to nieświadome z mojej strony. chodzi o faceta... mam 20 lat i prawie nigdy zaden mnie nie chciał. z jednym chodziłam krótko ale on też bardzo szybko mnie porzucił. pamiętacie film "czego pragną kobiety" ? tam była taka kelnerka która tez miała ten problem.. i mimo ze była zdystansowana do faceta i asertywna, on i tak ją wykorzystał i porzucił..boję sie ze moje zycie tez bedzie tak wygladac..juz tak wygląda i jest coraz gorzej:/ nie narzucam się ludziom ale i tak co jakis czas ktos mnie nie chce, czy to znajomi , czy to facet..co ja mogę robic zle? jakie zachowania prowokuja takie reakcje ze strony ludzi? teraz zauroczył mnie pewien gosc, i mimo ze rozmawiam z nim normalnie co jakis czas, nie jestem nahalna, to juz mam wrazenie zeon mnie zaczyna jakos unikac.. pomocy, nie chcę tego zepsuc..

musisz zmienic nastawienie do siebie i do innych. jesli mylisz ze ktos cie odrzuca to tak jakby to przyciagasz i dlatego tak sie staj...mysl pozytywnie...ze jestes super, unikalna, jedyna w swoim rodzaju i bedzie coraz lepiej i... nie przejmuj sie potyczkami glowa do gory i bedzie ok:0 p.s. wiem co czujesz...przez dlugi czas mailam podobnie ale to sie juz zmienia i jest coraz lepiej:)

ja mam bardzo pozytywne nastawienie, juz przerabiałam pracowanie nad sobą;) naprawdę bardzo pozytywne..ale cos takiego w moim zachowaniujest nie tak. niestety w dziecinstwie czesto byłam odrzucana..przez rózne osoby.boje sie ze to będzie moje przekleństwo na całe życie. bo mimo zena co dzien nie mysle o tym i jestem optymistką..ciągle jest tak ze nikt mnie nie chce. to mnie dobija tym bardziej ze jestem coraz bardziej zakochana.. boje się ze i to spieprze a wtedy to juz totalnie się załamie bo to będzie o jeden raz za dużo..

Gość Mniejsza niż wszyscy
A ja ciągle mam wrażenie że jestem odrzucana. Moje zdanie wogóle się nie liczy. Moje uczucie inni mają gdzieś. Nie widze rozwiązania z tej sytuacji. Staram się o tym nie myśleć. Szukam sobie pracy, żeby się czymś zająć. Lepiej sie ubieram. I wogóle...

Gość ja tez tak mammm
dokladnie mam tak samo jak moje poprzedniczki, sama nie wiem czym to jest spowodowane, jest mi z tym strasznie ciezko

Gość mam to samo.. z tym
że znajomi mnie już nie odrzucają, tylko faceci:O.. też mam 20 lat i nei wiem co będzie dalej, jeśli wszystko będzie tak dalej wyglądało:(

Gość aleeeeeeeees
oj, gorzej będzie, gdy ktos niechciany sie przypnie i nie będzie chciał się odczepić...więc bez dramatyzowania

Gość doradca zywieniowy
zjedz sobie coupe

Gość mam to samo.. z tym
ale, ale temat topiku był : jak sobie z tym poradzić. więc, droga Autorko, jednoznacznej odpowiedzi nie znam, tym bardziej w przypadku facetów. ale już pewne rzeczy wiem. na drugi raz po prostu nie okazuj facetowi, że Ci na nim zależy dopóki on sam tego w miarę jasny i bezsprzeczny sposób tego nie okaże. nie lataj za kimś, kto nie lata za Tobą. jestem pewna, że kiedyś znajdziemy swoją miłość, tylko trzeba poczekać i zmienić na pewno niektóre zachowania, jak np. tę cechę, którą ja nazywam "zabardzochceniem":P czyli, że ogólnie nadgorliwość w kontaktach z facetem, który nam się podoba;) jeśli chodzi o znajomych to po prostu przestałam być na każde ich zawołanie. są owszem ludzie, do których jestem w stanie iść o każdej porze dnia i nocy, jeśli wiem, że tego potrzebują, a ja sama na nich też mogę liczyć. co do reszty to właśnie-przestałam być tym kimś, kto ciągle na każdym kroku wszystkich uszczęśliwia, do tego, np. na studiach, dobitnie pokazałam, że mam swoje zdanie i nie boję się go przedstawić. ludzie za to mnie szanują. po prostu. i teraz jest tak, że to nie ja łapię za telefon i wydzwaniam do każdego, czy by czasem się ze mną nie spotkał, tylko nieraz bywa tak, że dzowni ktoś do mnie i też nie zawsze mam czas, bo już mam np. inne plany;) trzeba wiedzieć komu ten czas poświęcić bez dwóch zdań, a kto może poczekać:P pozdrawiam serdecznie 🌻