Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedobradziewczyna

kiedy mija stan zakochania

Polecane posty

Gość niedobradziewczyna

czy stan zakochania/zauroczenia mija po 6 miesiącach??

Gość miłość jest ślepa
hahaha to chyba zależy od sytuacji, czasem trwa latami a czasem kilka dni :)

Gość szewczyk burczymucha
mija najczesciej w czwartek

Gość niedobradziewczyna
juz znalazlam ;) mam nadzieje ze u niego ten stan zauroczenia minie jak najszybciej ;) czy istnieje "tajemny moment", to pierwsze wejrzenie, od którego zaczyna się miłość? "Syndroma amorosis acte", czyli zespół ostrego zakochania. To właśnie zauroczenie, stan zakochania, kiedy wzrasta w organizmie poziom endorfin - hormonów szczęścia. Może go wywołać dotyk, zapach, spojrzenie, rozmowa, nieuchwytne "to coś". Mamy wtedy wrażenie, że do życia potrzebne nam jest jedynie powietrze i obraz ukochanej osoby przed oczami. Amerykanie wyliczyli, że stan zakochania trwa średnio od 8 do 468 dni. Potem euforia opada, lecz może narodzić się miłość. Czasem - tylko przyjaźń. Najlepiej gdy pozostają obie, bo wtedy idealnie się uzupełniają. Najgorzej, gdy zostaje ból i wewnętrzny krzyk, bo po zauroczeniu pozostało dziecko i pytanie - czy warto dalej ciągnąć związek, w którym nie ma miłości, a jedynie poczucie obowiązku.

"Amerykanie wyliczyli, że stan zakochania trwa średnio od 8 do 468 dni". Lekki rozrzut w tych danych, ale i tak zawsze wypada to w czwartek

Gość wybacz
tzn. ze to milosc jest ;-)

Gość niedobradziewczyna
w moim pierwszym i jedynym zwiazku to uczucie wypalilo sie gdzies po roku prosze napiszcie kiedy wy przestaliście kochać ;) jak dlugo u was trwal ten stan zaurocznia/zakochania ...??jestem ciekawa kiedy ta zdzira zostawi mojego faceta

Gość miłość jest ślepa
aa i jest to wtedy gdy zaczyna Cię drażnić sposób w jaki on je :P

heh, poprzedni mi sie "znudzil" wlasnie jakos po roku,poltora i wkoncu po 2,5 sie rozstalismy bo zwyczajnie utwierdzialm si ze to nie to :D dla odmiany teraz oboje z facetem nie mozem zyc bez siebie i ciagle teksnimy choc widzimy sie... prawie calyczas :D

"o, a ja dzisiaj mam 513 dni razem i nie mija tzn ze ejst ok?" A jutro czwartek...

Gość niedobradziewczyna
no u mnie po roku a rozstaliśmy sie dopiero po 4 latach :/