Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szczesciara_13

Rigevidon-plamienia

Polecane posty

Gość Szczesciara_13

Cześć dziewczyny. Pisze do Was bo jestem szczerze mówiąc troche niespokojna... Zaczęłam brać tabletki-moje pierwsze, RIGEVIDON, pierwszą tabletke tak jak kazał lekarz wzięłam 1 dnia cyklu... dokładnie 30 marca... dzis jest 9 kwiecień a ja mam cały czas plamienie... nie wiem czy coś jest nie tak... czy tabletki nie są dla mnie odpowiednie... wieczorami czuje mdłości i jak sie klade jest mi bardzo niedobrze, czasami to samo mam rano...;(( Nie wiem co robić... Prosze napiszcie cokolwiek..czy to normalne, czy coś jest nie tak... to moje pierwsze tabletki wiec nie wiem co robić;(( z góry dziekuje Pozdrawiam i miłego wieczoru...

Gość jeśli plamienie nie ustąpi
przy drugim listku, to z cała pewnością powinnaś odstawić te tabletki, bo są dla Ciebie za słabe poza tym radzę konsultację z lekarzem ginekologiem

Gość Szczesciara_13
Oby skończyło sie na pierwszym listku... dzieki za odpowiedz

Gość jeśli plamienie nie ustąpi
przy drugim listku, to z cała pewnością powinnaś odstawić te tabletki, bo są dla Ciebie za słabe poza tym radzę konsultację z lekarzem ginekologiem

Absolutnie nie odstawiaj leku ! To wszystko jest normalną reakcją organizmu na hormony i zazwyczaj mija po 3 op. Dlaczego nie czytasz ulotek ! Zawsze pierwsze 3 miesiące są taką próbą ,jesli po 3 miesiącach utrzymują się skutki uboczne wtedy odstawia się lek .

Gość DO MAŁA MOO
kochanie, dlaczego wprowadzasz kogoś w błąd??? czy Ty czytałaś ulotkę??? proszę bardzo, to jest ulotka do tabletek antykoncepcyjnych RIGEVIDON: http://www.gedeonrichter.pl/pdf/rigevidon.pdf pokaż mi, w którym miejscu jest napisane, że 3 pierwsze miesiące przyjmowania tychże tabletek są jakąkolwiek "próbą"??? jeśli nie wiesz na pewno, to nie wprowadzaj nikogo w błąd! bo to co wypisujesz, to są zwyczajne bzdury!

ZAwsze podczas przyjmowania tabletek ,przez pierwsze 3 miesiące wszelakie skutki uboczne są jak najbardziej dopuszczalne ,plamienia i mdłosci również. Jeżeli to nie minie przy 3 op wtedy odstawia się leki ! I nie piszcie dziewczynie głupot że ma odstawic teraz po 2 tygodniach przyjmowania. A Za ulotkę dziekuję niepotrzebnie się fatygowałas , mam ją własnie w domu bo Rigevidon biorę poinad rok . I na początku miałam to samo co autorka postu ( plamienia i bole głowy ) i wszystko minęło .

Gość nikt jej nie kazał odstawić
tabletek od razu! co za głupoty wypisujesz? natomiast jeśli plamienia utrzymują sie do 2-go listka należy tabletki odstawić nie wiem skąd masz takie bzdurne informacje, że pierwsze 3 miesiace mają być jakąkolwiek próbą?:O przeciez to niedorzeczne:O sama stosowałam tabletki antykoncepcyjne NOVYNETTE i nie miałam żadnych skutków ubocznych od samego początku czy plamień, bo były to dobrze dobrane tabletki autorki, dokońc ten listek i jeśli plemienia nei ustąpią przy drugim listku bezwłocznie udaj się do lekarza, a ten na pewno zdecyduje o ich zmianie

Gość Szczęściara_13
Dziewcz6ny dziekuje bardzo za wypowiedzi w temacie.Kupiłam 2 opakowania wiec je wezmę...jeśli plamienie nie ustąpi pójde do lekarza i zobaczymy co zadecyduje. Pozdrawiam serdecznie