Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kaka demona

Gumy TURBO - pamiętacie ?

Polecane posty

a to kojarze :) cos na b... a ja mowie o tych wczesniejszych, przezroczyste opakowanie :) pamietam jeszcze pierwsza reklame w przerwie Isaury :) Uniewrsal z tym jajkiem toczacym sie :)

przepraszam ale muszę: http://pl.youtube.com/watch?v=eIpysEyLfrk :D oranżadki w pr7oszku były wypassssss a gumy turbo jeszcze lepsze. byly jeszcze takie mini gumy do zucia w ksztalcie kwadracikow o7 wymiarach 0,5 na 0.5 cm. w rozowo zoltym opakowaniu z zolwikiem. teraz to tez w sklepach jest :)

Gość ja tez z tych czasow
Nie zapominajmy o wyrobach czekoladowych w opakowaniu zastępczym. Aczkolwiek one to już takie super nie były. ;)

Gość trishka26
gumy donald mniam, potrafilam wsadzic sobie z 10 do buzi i żułam tak 2 dni :)

Gość trishka26
a chrupki star foods pamietacie?

Gość oj no oooo
nie musimy pamietać , one nadal sa w nieco zmieninej formie :-O

Gość trishka26
a potem nadeszły flipsy

Te chrupki w niebieskich paczkach były odjechane... i jeszcze kase do nich wsadzali :) A ja gdzieś jeszcze mam sporo tych obrazków z gum Turbo :)

Gość trishka26
zbierałam złote opakowania po prince polo

Gość turbo
w polsce już ich nie ma ale można kupić na allegro wystarczy wpisać 'guma turbo' :D sam dziś zamówiłem pudełko 100szt. :D

Gość Adasko
No ja 16 wiosenek mam,ale pamietam wszytskie te DONALDY,Turbo z kenta,aha jeszcze pycha były te szyszki czekoladowe takie klejone z ryżu.Teraz własnie chcialem na allegro kupic se TURBO,ale niestety niema :(( Trzeba poczekac :] Aha jeszcze z tego co pamietam były gumy BARBIE (czy tam Barbi jakos tak sie pisze)

Donaldy były dobre, a pamięta ktoś takie groszki w żółtym płaskim pudełku co się przekręcało opakowanie żeby dziurka była i prosto do buzi.

Gość turbo zaje
Niech ktos da cynk jak bedzie znowu aukcja na allegro z turbo:D

Gość aviomarin333
ja ostatnio tez sobie wspominalam turbo i donaldy, napoje w worku tez pamietam :D ja kiedys jadlam taki popcorn oblany polewa toffie i z sezamem chyba, w opakowaniach tez niestety juz takiego nie ma, a pycha byl, a pamietacie gumy bumer tez ich nie produkuja, albo byly takie bumer zwijane w takim pudeleczku :D ja zawsze pozeralam cale na raz i robilam wielkie balony :D kiedys to w ogole wszystko smaczniejsze bylo chociazby swieze owoce, teraz truskawka w ogole smaku nie ma, nie mowiac o jablkach, jagodach itd :O

to do czego byly takie mini zabawki, np zeby wampira albo male samochodziki? hmm myslalam ze to w kuku ruku bylo

Gumy Turbo ,Donaldy ,andruty,słonecznik taki drobny czarny .Pamiętam jak matka nieraz mi prażyła na patelni żeby był bardziej chrupiący :Dpotem jeszcze trochę soli i się dłubało cały dzień . A tak z innej beczki ,pamiętacie odpusty i takie piłeczki kolorowe z długą gumką .:D

vzorkovnico to chyba kindr-niespodzianki, tak mi przyszlo na mysla ryjku nadal te pileczki sa na odpustach ;) ja dodam jeszcze wafle takie prawie jak oplatki okragle i gladkie (teraz nazywaja sie oblaty ale to nie to samo ;) ) oraz ryz prazony w roznych smakach tez byl

dolly teraz na odpustach to ziemniaki można kupić i obrusy a kiedyś to byle gówno cieszyło .Dziewczyny piłeczki odbijały ,chłopaki z kapiszonów strzelali ,wata na patyku, kolana obdarte to były czasy . Stary kogut w 5-10-15 jak zapiał to moment na nogach się było ,potem Dynastia , W kamiennym kręgu .W tygodniu to Tik-tak i Pankracy :D

a zgadza sie, tak bylo ale jak ja jade do babci na odpust to tam nadal moge kupic troszke szjsu z tamtych lat (kupuje zawsze kapiszony - ten swad przypomina mi troche dziecinstwo i zakazane zabawy z wybuchami kapiszonow ;) )