Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kaka demona

Gumy TURBO - pamiętacie ?

Polecane posty

Pamiętacie z dzieciństwa gumy Turbo ? Ah co to była za frajda kolekcjonowania. I sama guma była smaczna. Podobno rakotwórcza ale okazało się ze był to mit. http://pl.wikipedia.org/wiki/Turbo_%28guma%29 Jest nawet strona gdzie są wszystkie obrazki samochodów: http://www.turbokent.for.pl/ Szkoda że już jej nie robią bo kupiłbym sobie ją dla samego smaku. Bardzo smaczna była.

Gdzies kiedyś widziałem jakieś 2 lata temu w sklepie ale myślałem że to podróba poza tym bałem się ją kupić.

Gość a ja wolallam Donaldy

Gość hheee
a są jeszcze te lizaki kojak??

nie ma juz lizakow kojak czy jak to tam:( ani gum turbo ani donald. eh smaki dziecinstwa, na donaldach nauczylam sie robic pierwsze balony z gumy:D to byly czasy

a pamiętacie napoje w plastikowych woreczkach,które przekłuwało się słomkami i gul gul? :D to też mi się kojarzy z dawnymi czasami. PS Turbo była mega pyszna:)

Gość hheee
a pamietacie lody panda?

Gość a ja wolallam Donaldy
napoje w woreczku tez byly fajowe. :) Teraz bym tego nie wypila, pelno cukru i barwnika, ale mialo wtredy swoj urok. ja lubilam tez takie wafelki, andruty chyba sie nazywaly. Byly takie cieniutkie i slodkie, podobne to oplatka, ale slodsze i ciensze, tak fajnie kleily sie do podniebienia. Pamietacie je?

pamiętam andruty w przezroczytych foliach z jakiśm burym kawałkiem papieru z opisem, wtedy nie było takich kolorowych opakowań

Gość 21_lat
ta herbata w butelce brzoskwiniowa NESTEA czy jak to sie pisze jest o smaku gumy DONALD. mnaim mniam

Gość olforteusz
to były czasy... guma turbo, barbie, donald, taxi... napoje w plastikowych torebeczkach :-)

napoje w woreczku pamietam,szkoda ze ich juz nie ma;) gumy turbo andruty wszystko mozna bylo nabyc w szkolnym sklepiku:D fajne byly gumy barbie czy jakos tak z roznymi strojami. a no i jeszcze szyszki z ryzu dmuchanego;)albo super slone paluszki jakie uwielbiam a juz takich nie robia łee szkoda !

a paluszki tez myslalm ze juz takich nie ma, ale znalazlam ostatnio w sklepie :)

Gość oj no oooo
bez przesady , paluszki sa były i beda

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
andruty sa jeszcze w sklepach na tej nizszej połce wystarczy sie schylic hehehe a Turbo coz po 5 min robiła sie twarda :P

hehehe, to chyba inne :) te moje sa grube :) i maja sol gruboziarnista, polska firma, ale nie przypomne sobie jaka...

andruty sa owszem. a co do tych paluszkow to nie wiem jaka to byla firma niestety...opakowanie bylo czerwone;)

Gość oj no oooo
a czy w Turcji nadal ejst dostepna guma turbo?

Gość ja tez z tych czasow
Jeszcze byly napoje gazowane Mirinda oraz oranzadki w proszku - rozpuszczalam na jezyku, zamiast w szklance :D

Gość oj no oooo
paluszki z polskich firm robi krakowski Lajkoniki lubeslka Lubella, są też inne niepolskie produkty , widziałęm też grube paluchy jolka do piwa czy jakos tak nie pamietam producenta

Jasne, że tak. PS Mój samochód jest na jednym z obrazków :classic_cool:

Gość oj no oooo
sorry maiłbyć lajkonik i lubella