Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poziomeczkaaaa

rozwód - ponowne małżeństwo

Polecane posty

Gość poziomeczkaaaa

słyszałam , że kobirta po rozwodzie musi czekac 300 dni by ponownie zawrzec związek małzenski ? czy to prawda?

Gość poziomeczkaaaa
kobieta*

Gość poziomeczkaaaa
oczekuje odpowiedzi a nie głupich pytań

to nie jest głupie pytanie czy tylko kobietę to obowiązuje czy działa w obie strony

Gość poziomeczkaaaa
słyszałam o kobiecie - nie mam pojecia czy dotyczy mężczyzn i czy w ogóle jest coś w tym prawdy

ale w jakim sensie musi czekać? prawnym? kościelnym? psychologicznym? bo tak zadane pytanie faktycznie jest bez sensu

chodzi na pewno o to ,ze dziecko urodzone w tym czasie jest \"przypisywane\" z urzedu ex-mezowi . Dziecko urodzone w trakcie trwania małżeństwa lub w okresie 300 dni następujących po jego unieważnieniu zachowuje jako swego ojca męża swojej matki (artykuł 315 Kodeksu cywilnego). ale nie oznacza to \"zakazu\" brania drugiego slubu.

Gość poziomeczkaaaa
w sensie prawnym

Gość hiacynata
Ponowny związek małżeński można zawrzeć po uprawomocnieniu się wyroku o rozwodzie. Ale jak ktoś mówi o 300 dniach to od razu na myśl przychodzi akt urodzenie dziecka :O

"Angel to Ty prawnik jestes? wyraznie pyta ze nie chodzi o dziecko " nie jestem prawnikiem "słyszałam , że kobirta po rozwodzie musi czekac 300 dni by ponownie zawrzec związek małzenski ? czy to prawda? " a to nie jest pytanie, tylko plotka - zauwaz slowo "slyszalam" slyszala cos o 300 dniach i o rozwodzie , ponownym malzenstwie . I nie doslyszala , ze to chodzi o dziecko. "Ponowny związek małżeński można zawrzeć po uprawomocnieniu się wyroku o rozwodzie. Ale jak ktoś mówi o 300 dniach to od razu na myśl przychodzi akt urodzenie dziecka " i tyle w tym temacie .

Gość hiacynata
Angel,one słyszały,że gdzieś dzwoni,ale nie wiedzą w którym kościele :D

Gość gość
Polecam w takiej sytuacji pomoc tarocistki . Ja systematycznie korzystam w sprawach pracy, uczuciowych a nawet intymnych. Napisala mi o tym gdzie powinnam szukac pracy i znalazlam w tym miejscu o ktorym napisala.Odpowiada konkretnie na pytania i nie musze dlugo czekac na odpowiedzi. Maksymalnie do 24godzin. Jestem megazadowolona tarocistkasofii@wp.pl

Gość gość
Myślisz że jak pójdę do tarocistki to ona mi powie w którym kościele dzwoni?

Gość gość
Myśle, ze mozesz tylko skorzystac, rozjasni Ci sprawe.