Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Papryczka-slodka

Policystyczne Jajniki , znow ten temat ... dzis sie dowiedzialam ze mam pco

Polecane posty

Gość Papryczka-slodka

Witajcie kobietki chorujace na zespol policystycznych jajnikow. dzis sie dowiedzialam ze to mam :( mam dopiero 20 lat. napiszcie cos o sobie, swoje przejscia z tym zwwiazane. jeden ginekolog mi to wykryl, czy isc po konsultacje do innego?????

Gość sloneczko1716
siema ja mam 21 lat i nie dawno sie dowiedzialam ze mam PCO bo po 1,5 roku staran nie moglam zajsc w ciąze! MOIM ZDANIEM POWINIEN PROWADZIC CIE JEDEN LEKARZ ZEBY NIE NAROBILI CI METLIKU W GLOWIE przede wszystkim powinnas zrobic sobie wszystkie badania, najlepiej w szpitalu, gdyz mozesz mic problemy z hormonami!!! w szpitalu zrobia ci wszystkie badania takie jak np; USG jamy brzusznej USG tarczycy USG narzadu rodnego badania krwii i moczu po wszystkich badaniach lekarz przepisze ci napewno jakies leki, i bedziesz musiala tylko czekac na ich zadzialanie pozdrawaim i trzymam kciuki

Gość uwagasz pospolity
moją Karolę czasami jajnini bolą. jak jej nie wyrucham. to o to chodzi?

Gość kwiatuszek-
Ja też kilka miesiecy temu dowiedziałam si e że mam policystyczne jajniki. Na początek lekarz przepisał mi tabletki aty zeby wyregulowac okres....ale boję sie co bedzie dalej:-(

Gość uwagasz pospolity
czyli to nie od nie ruchania?

Gość sloneczko1716
raczej nie od ruchania, moga ja bolec np dlatego ze jest przed miesiaczka, a jak nie dlatego to powinna zglosic sie do lekarza, na wszelki wypadek

Gość sloneczko1716
kwiatuszku nie martw sie ja tez dowiedzialam sie jakies 2 tygodnie temu ale to jeszcze nic strasznego nie oznacza.nie jest powiedziane ze na 100 % w przyszlosci nie bedziesz miala dzieci!!sa dziewczyny ktore maja policystyczne jajniki i zachodza normalnie w ciaze, trzeba poprostu zdac sie na lekarza i robic to co karze...!!!

Gość Ciemnooka****
Ciekawe czy umrzecie...

Gość sloneczko1716
dla twojej wiadomości to nie pojdziemy do grubu z powodu tej choroby...zadawala cie taka odpowiedz???? nie życze tego nikomu!!!

ja tez na to choruje i ciezko to przechodze. Lekarz wpuchal we mnie sterydy i nie dosc ze przytylam niemilosciernie to jeszcze bardziej jestem chora. Zmienilam lekarza, mowi ze nie jest to prawie mozliwe zebym schudla. Mimo to iz jestem na racjach glodowych od zeszlego roku i wszyscy mowia ze padne niedlugo to schudlam jakies 4 kg Nie wiem jak dalej bedzie wygladalo moje zycie skoro mowia ze musze schudnac zeby byc w miare zdrowa i dopiero jak schudne to moge kiedys myslec o dziecku :(

Gość sloneczko1716
to idz moze do innego jeszcze lekarza np endokrynologa przeba cie jeszcze raz i przepisze ci jakas kuracje hormonalna bo nie mozna tak tego zostawic bo bedziesz sie meczyc ja tez jestem otyla przez te jajniki i to ze mam za duzo testosteronu

ja także choruje na PCO, mam 21 lat a dowiedziałąm sie jak miałam 18. lecze sie w poznaniu na polnej, ale jak narazie nie widać rezultatów:( jajniki bolą, okres nie regularny a mój doktor mówi ze jest dobrze. moze i było dobrze jak brałam tabletki bo były cykle regularne a jak kazał mi przerwać to znowu wszystko wruciło:( pozatym mam bardzo podwyższony poziom DHEA - mam 730,5 a norma to 70-300 i PRL mam 1254 gdzie norma to 70 - 510. i co ja mam robić? czy ktoś leczy sie na polnej? u jakiego lekarza?