Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość feeverw

Dla znających sie głebiej na psychologii!!

Polecane posty

Gość feeverw

Jak pozbyć się mechanizmu "blokowania" natrętnych myśli, ...ktory mam jakos w głowie odruchowo zakodowany, a ktory powoduje, ze one z jeszcze wiekszym impetem wracają, zamiast odchodzic..sama udzielałam , wielu niby mądrych, rad a tutaj polegam i sama sobie nie radze!! No i jak kurcze, jak przestac zyc w swiecie swoich mysli..?bo czasem mam wrazenie, ze tkwie w myslach i uciekam od rzeczywistych problemow.. jak sie od myslenia w kółko oderwac! no i jak SPRAWIC, BY NAWET NAJSTRASZNIEJSZ EMYSLI, JAKIE PRZYCHODZA MI DO GłOWY MNIE NIE STARSZYłY, NIE POWODOWAłY TEGO OKROPNEGO LęKU!!

Gość feeverw
widze, ze nikt sie nie zna!!:(

Gość b. prosta sprawa
Można myśleć tylko o jednej rzeczy na raz. Jeśli skupisz się na myśleniu o czymś przyjemnym, inne myśli się "nie zmieszczą". A jeśli masz konkretne lęki, to jednak warto skorzystać z pomocy profesjonalisty.

Gość aboabo
a to znasz? Boże, Daj mi siłę - bym mógł zmieniać to, co mogę zmienić. Daj mi pokorę - bym mógł zaakceptować to, czego zmienić nie mogę. I mądrość. Bym umiał odróżnić jedno od drugiego.

Gość siedem groszy
Jest taki stan umyslu, ktory nazywa sie ADD. Attention Deficit Disorder. Myslisz wciaz, nawet jak spisz. Masz mnostwo wspanialych pomyslow, ludzie czesto sa zachwycenia latwoscia z jaka tworzysz nowe koncepcje. Ale czesto jest to osoba, ktora duzo mowi i pieknie mowi, ale malo robi. Czesto osoba taka odnosi sukcesy w dziecinstwie, jest dobrym uczniem, ale zderzenie z dorosloscia jest trudne. Glownie brak umiejetnosci organizacji czasu, potem strach... Czy ten opis pasowalby do ciebie?

Gość dingdondigdon
znasz eksperyment o bialych niedzwiedziach? polegal on na poproszeniu badanych, aby nie mysleli o bialcyh niedzwiedziach. i wiesz co? kazdy myslal o nich obsesyjnie. jak bedziesz sie skupiac na swoich myslach, zeby je odgonic, to tak to bedzie wygladac

Gość potrzebującażaba
Mam to samo. Jedynym spobem są u mnie bardzo silne bodźce zewnętrzne. Silniejsze od moich myśli. Zdarzyły mi się może dwa razy. Osobiście uważam, że ten stan wymaga leczenia.