Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala_marzycielka

krojenie tortu - kto i komu pierwszemu?

Polecane posty

Gość mala_marzycielka

Kto powinien kroić tort weselny? My oboje z narzeczonym (jejku, wtedy juz mężem), czy jedno z nas? I komu podacie pierwszy kawalek? JEdnoczesnie obu mamom? Nie wiem jak to rozegrać, wiec jak ktos miał lub widział jak to elegancko zrobić to proszę o radę :) Chcę też kupić specjalny nóż i łopatkę do tego tortu. Znalazłam jedną fajną: http://fajnewesele.pl/upload/fajnewesele/shop/1207507116_glitter_cake_server1.jpg Pasuje mi bo tort ma byc udekorowany diamencikami i bedzie dwupietrowy ale kwadratowy. Ile pieter robicie?

Gość kroi panna mloda
i chyba zaczyna od meza

U nas na weselu pierwszy kawał razem ukoiliśmy (razem trzymaliśmy nóż :-D ), resztę tortu na zmianę, mieliśmy 3 piętrowy więc było tego trochę. A co do rozdawania, goście sami podchodzili i brali bez żadnej konkretnej kolejności :-)

Gość tak nie nie wiem
Ja wymyslilam sobie tak ze oczywiscie krojenie tortu robimy razem czyli ja i moj M ... pierwsze kawalki dajemy rodzicom i sobie a reszte tortu pokroja kucharki

u mnie w stronach jest wlasnie tak ze pierwszy kroja wspolnie karmia siebie...pozniej dla rodzicow dziadkow i chrzestnych a reszte kroja kucharki

Gość ja po mężu bym nawet nie jadła
Ale zwyczaj: kroją tort i karmią siebie nawzajem.:P A fuuujjjj

Gość gość
Dziewczyny a gdzie zamawiałyście swój tort, macie namiary na dobrą cukiernię w Warszawie? Bo dobre opinie znalazłam na temat http://cukiernia-radzikowski.pl/ może ktoś coś napisać?