Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Animia

Czuję, jakby coś stało mi w przełyku

Polecane posty

Gość monikaaaa
od dawna to czujesz?

Gość to może być
problem z tarczycą Powiększona tarczyca może uciskać przełyk, tak samo guzek tarczycy lekarz da bez problemu skierowanie na usg taczycy

Rano jak się obudziłam, to tak miałam i myślałam już, że może mi coś stanęło, ale chyba to nie to...

Gość nie widziałem programu
pij dużo wody z dodatkiem soli. Czasem tak jest, że się plemniki przyklejają do przełyku

Gość nie ma co gdybać
jak za kilka dni nie minie, to idź do lekarza

Gość oooooooooooooooooooooooo
ej ja tez tak mam :O juz od roku chyba :( jakbym miala caly czas cos w przelyku, taka gule czy cos i przelkne to a dalej to mam :O tarczyce mam ok wiec nie wiem

Gość paula-inka
Jeżeli jest ból w przełykaniu to nie ma żartów, a jeżeli jeszcze po posiłku nie przeszło to jaknajszybciej do laryngologa!pozdro!!

ale mnie nic nie boli w tym przełyku... :O wydaje mi sie, ze to przez stres... bardzo jestem wrazliwa i nerwowa i mysle ze to od tego bo zaczelo mi sie to robic na poczatku 1 klasy liceum... no to wsumie juz poltora roku to mam. Ale jest jeszcze taka sprawa, ze jestem alergikiem i moze to mam od kataru ktory mi splywa po gardle?? hmmm ale watpie bo jak robilam zdjecie zatok to byly ok... A co do lekarza-- bylam kiedys to mnie wyslala na gastroskopie, ale nie poszlam bo ja wiem ze to nie od zoladka tylko kuzwa nie wiem od czego !

takie wrazenie jest jakbym miala pelno kataru, jakies flegmy w przelyku ktora nie chce mi ''zejsc''

Gość to mmoże być
a skąd wiesz, ze to nie tarczyca? kiedy dokładnie robiłaś usg tarczycy? ja miałam identyczne objawy

usg robilam pol roku temu i bylo wszystko ok, a tydzien temu mialam badania z krwi na tarczyce i tez bylo ok

bo jezeli przypuszczalnie jest to od tego kataru ktorego wsumie mam malo no ale jezeli to od tego, to sa na to jakies leki czy cos?? powiem szczerze ze boje sie isc do laryngologa bo kiedys jak bylam mala to chcial mi sprawdzic czy mam przegrody nosowe dobre i nic mi nie mowiac wlozyl mi 2 paluchy tak gleboko do buzi tam do gory gdzie sa te przegrody :O myslalam ze sie udusze i mam uraz :(

Gość to może być
odbija Ci się po posiłkach? może to refluks?

ehh dziekuje..

Ja tam bardziej bym to swoje umiejscowiła w przełyku niż w gardle. Jak mi przez weekend to nie minie, to wybiorę się do lekarza i zrobię sobie badania. Dzięki bardzo wszystkim!

Gość gość
Mam ponownie to samo-tarczycy -brak :)Niestety nerwica

Gość gość
nerwica niestety. wez cos na uspokojenie .

Gość Bolace Gardlo
Wiem ze to jest portal dla kobiet bardziej ale ja mam 12 lat i tez odczuwam cos takiego. Ostatnio zaczelo bolec mnie gardlo i zrobilo sie cale czaerwone na drugi dzien rano jak mialam zatkany nos poki go nie odetkalam nie mogla w ogole oddychac bo tak jakby cos tam stalo. Kiedy jem to dalej nie przechodzi... mam sie bac ? Che jeszcze wspomniec ze gardlo zaczelo mnie bolec od kad zrobily mi sie male kropeczki takie biale na jezyku. Ja glupia myslalam ze jak to ugryze to zejda. No ale rozsypalo sie ich wtedy jeszcze wiecej. Zauwazylam tez ze czym wiecej kropeczek tym bardziej boli mnie gardlo.....

Gość gośćii
to najprawdopodobniej wrzody od nerwuw ,żołondka oraz przełyku kiedyś tesz to miałem po omeprazolu20 mmi przeszło

to zwykłe problemy na tle nerwowym. przejdzie samo po jakimś czasie, a potem może wracać.

Gość gość
Takie biale kropeczki na jezyku i taka gula stojaca w przelyku to jest od poparzenia przelyku i jezyka splywami z amfetamina albo mefedronem jak i sama substancja. Niestety wiem z doswiadczenia

Gość gość
To już wiem od czego mnie tak j***e gardło, futra wina ;D

Gość gość
u mnie okazalo sie ze mam guza na tarczycy , a jak tarczyca ok to moze trzeba pomyslec o gastroskopii