Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mariola Michałowice

dylemat-jeśc chleb na diecie czy nie ?

Polecane posty

Gość Mariola Michałowice

a jesli nie ,to co w zamian ?

Gość chlepp
Powiem ci szczerze, ze zawsze jem na diecie bulke lub chleb na sniadanie, ktorego tak sie wystrzegaja wszystkie dietowiczki myslac, ze od niego sie tyje, i patrzac na rezultaty innych zawsze szybciej chudne. Wnioski wyciagnij sama.

Gość Mariola Michałowice
wniosek prosty:jeść ,nie głodować,by podkrecac przemianę materii.Spytam tylko ile masz lat ,bo w pewnym wieku chudnie się trudniej

Gość uk girl
ja jestem na diecie i wyzbylam sie chleba,ziemniakow,makaronow,nie wspomne juz o slodyczach

Gość Oczywiscie że można jeść
wiadomo, że należy trochę ograniczyć ich spożycie ale nie rezygnować z nich.

ja chleba nie jem zamienilam na wase...nie jem ziemniakow i makaronow no i slodyczy tak juz ktos napisal

Gość a ja nie jestem na
zadnej diecie i nie jem chleba i bardzo mi z tym dobrze, uwazam ze to dobre dla mojej figury i wcale nie tęsknię do pieczywa, zwyczajnie za nim nie przepadam

Gość Pewnie ze jedz ale najlepiej
by było gdybyś biały chleb zastąpiła pełnoziarnistym, ktory ma duzo błonnika i wiecej witamin i minerałów niż biały.

Gość jeść ale tylko 1 kromkę
pełnoziarnistego

Gość Jedz ale
ogranicz i przestaw sie na chleb pełnoziarnisty.

Gość razowa panna
jak najbardzie jedz chleb ale ciemny, ale tylko na sniadanie np. 2 kromki bo zawiera duzo blonnika, daje energie na caly dzien i co najwazniejsze latwiej sie wysrasz ;), bo bez chleba raczej rzadko do wc bys chodzila...

Gość ale czy to znaczy
ten z ziarnami ma masę kalorii podobno,to juz lepiej zrezygnowac

Ja jem razowy, pełnoziarnisty. Nigdy z niego nie zrezygnuje bo jest pyszny!! Jasne, że trzeba ograniczać, ja chlebek jem codziennie w postaci 1-2 kromek na uczelnie. A że kromki zazwyczaj są chudziutkie(i bez masła, z którego właśnie zrezygnowałam) to ilość chleba zjedzonego w ciągu dnia nie przekracza 100 g. To samo jest z makaronem, ziemniakami, ryżem...pozwalam sobie na każdy z tych produktów 1 raz w tygodniu, czasem częściej ale w takiej ilośći, że żadko kiedy przekrocze 1200 kcal ogólnie (apropo jestem na diecie niełączenia) jedzmy wszystko lecz z umiarem !! jedzenie jest tez przyjemnością ;)

TAK ! tylko nalezy ograniczyc sie do 1-2 kromek dziennie i musi to byc ciemny chleb ! :)

Gość nie jeść ..

Ja jem i chleb i bulki na diecie.Czasem normalne pszenne ,innym razem ciemne pieczywo-po prostu takie na jakie mam akurat ochote.Prawda ,ze nie jem pieczywa coedziennie,bo i przezd dieta rowniez nie jadlam codziennie,ale tak ze 3-4 razy w tygodniu jem i absolutnie nie koliguje to z utrata kg.Najlepiej jedz wszystko na co masz ochote-BYLE Z UMIAREM!

Gość jak moja zona
korzystała z pomocy dietetyka ,nakazał wyrzucić chleb z diety i zastapic płatkami owsianymi i bialkiem.

Gość Vikiiii22222222
ja jestem na 800-1000kcal i codziennie jem grahamke z twarozkiem lub z wedlinka i zyje!:) ale przez to nie mam napadow, bo kocham grahamki i czuje sie silna po nich wiec na sniadanie lub II sniad mozna jak najbardziej cos razowego

Ja również chleba nie jem , jadłam wase...nie jem ziemniakow ,makaronow cukru, ryzu i kasz...

Gość wasa to sama chemia
lepsze białko:jajka czy chudy ser biały

Gość Ja jem ale zazwyczaj
razowy i pełnoziarnisty.

Gość emmen
ja jem również grahamke, lub jakąś inną ciemną bukę, czasem 2 małe kanapki chleba ciemnego np z serkiem almette . nie jem ziemniaków, ryżu, makaronu, kasz, słodyczy, klusek, pierogów , was, pieczywo ryżowe (bardzo sporadycznie). do tego fitness 2 razy w tygodniu i udało mi się już coś schudnąć. nie chcę się głodzić, żeby później nie mieć napadu pa

Gość chleb wyrzucic bo tuczy

Gość gość
ja jak zaczne to nie skonczy sie na 3 kromkach ale na polowce chleba przez co urosl mi brzuch

Gość gość
zależy od przemiany materii i produktów to wszystko :_ gowork.pl/opinie_czytaj,4687

Gość gość
Dla mnie najgorsze jest odstawić zupełnie pieczywo ponieważ od zawsze była to dla mnie podstawa śniadania czy kolacji.. Ale rozmawialam z dietetykiem i powiedział mi że moge jesc, ale w ograniczonych ilosciach.. Czytałam na blogu http://sports-med.pl/blog/niejednego-pieca-chleb-jadlem-a-ktorego-najlepszy/ że najlepszy razowy żytni. Ciężko będzie mi się przestawić bo nie przepadam za ciemnym pieczywem ale to chyba kwestia przyzwyczajenia prawda?

Gość gość
Po kilku latach jedzenia żytniego i ogólnie ciemnego pieczywa a prawie wszystkie są teraz na zakwasie, nabawiłam się nadnwadoty refluksu gastrolog zabronił jego jedzenia. Tylko pszenny. No i co ty na to

Gość gość
gość wyżej - potwierdzam taki mechanizm niszczenia sobie śluzówek przew. pokarmowego:(miałam tak samo...

Gość gość
Ja jak nie jem chleba,ogolnie pieczywa to czuje sie lepiej. Mam mniej wzdety brzuch tylko dlugo bez swiezej grahamki nie potrafie wytrzymac