Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość A ja inaczej nie moge

JAK powiedziec 13 letniej corce ze nie wezme jej do Anglii??

Polecane posty

Gość xxxxggggggedtfryt
Dwa lata tutaj jest i nic nie ma ten twoj facet !!!! To co on jest wart!!!! Wysylasz corce kase ,ale ty dostajesz rodzinne na to dziecko wiec sie zbytnio nie poswiecasz!!!! Zal mi Ciebie zes taka glupia !!!! Sprzataczka zarabia tez minimum 200funtow na godzine!!!! Zainteresuj sie ile kosztuje wynajecie samodzielnego pokou ,i jedz po corke!!!!

Gość A ja inaczej
rodzinne na dziecko to 18 funtow na tydzien

czym Ty sie chcesz tlumaczyc kobieto? Slepa jestes i glucha, a ten Twoj pajac Cie tylko wykorzystuje. Zal mi Ciebie. I Twojej corki.

Gość Lustereczko_powiedz_przecie
kórwa kobieto jak ciebie czytam to mnie szlak trafia nie chciała bym mieć taką matkę jak ty! jesteś żałosna ! Zastanów się ta dziewczynka ma dopiero 13-lat wiek dorastający Babcia nie da jej tego co matka!ona już dojrzewa .... ona potrzebuje twojej obecności aby mieć w kimś oparcie i w ogóle.... powinnaś być przy niej teraz 13-nastolatki łapią się za chłopaków .... teraz ona będzie stawiała najtrudniejsze kroki życiowe.... wpadnie w złe towarzystwo zacznie palić i pić i ty wtedy będziesz siebie za to obwiniała bo jej od tego nie uchroniłaś ! jakiś fagas jest dla ciebie ważniejszy żeby mieć z kim się kochać ! ty wpadłaś w wieku 16-nastu lat a więc nie złe kurwisko z ciebie było ! nie mam szacunku do ciebie ! chcesz aby córeczka się zrobiła taka jak ty? to morze lepiej ściągnij ją do siebie i dopilnuj aby taka niebyła ! ciekawe jak zareagowała byś gdyby on wpadła w ciąże w wieku 16-nastu lat ? a no a czemu nie przecież przykład z mamusi by wzieła jaka matka taka i córka współczuje twojej córce ! bo ja w wieku 13-stu lat potrzebowałam matki ! Nie wiem czemu ...ale nie wyobrażała bym se pewnie wtedy ze bym przychodziła ze szkoły do babci tylko ,,,, bo matka by za granica siedziała i sie cieszyła ! im wcześniej ją weźmiesz tym lepiej Języka szybko sie nauczy angielski nie jest trudny dzieci są sprytne i lepiej im przychodzi nauka niż dorosłym im później ją weźmiesz tym gorzej jej będzie sie tam przyzwyczajic do tamtego całego klimatu a tak teraz byś ja wzięła to po roku by już nawijała jak nakręcona po Angielsku !

Gość A ja inaczej nie moge
to co , mam wrocic do tej biedy? Nie mam mozliwosci wziecia tu corki!!

Gość vivianna
jak ja przyjechalam do uk nie potrafilam slowa powiedziec po angielsku i wszystkiego od podstaw uczylam sie sama wiec bierz ksiazki w lape ucz sie i szukaj lepszej pracy a nie skomlesz zwyrodnialcu o fagasie i braku mozliwosci!!!!!jestes nikim moja matka tez kiedys postawila cos ponad mnie i minely dluuuuuuuuuugie lata zanim jej wybaczylam jako dorosla juz kobieta i morze lez przez to wylala.

Gość chyba lepiej ze z babcia
niz taka matka i jej fagasem

Gość hhhhh
to nie matka tylko dziwka..nigdy bym nie zostawiła dziecka.Wyjechałam z dzieckiem i dałam sobie jakos rade.Zaślepione kurwiszcze.Rozwaliła bym jej pysk.

Gość Ja taka znamm
przyjechala do faceta chociaz wcale go nie znala ,tez corke zostawila w Polsce,sprzatala mu ,gotowala...itp nie pracowala zawodowo tylko u niego. wszyscy moi znajomi jej mowili ze postepuje jak szmata a ona nic. Corki nie przywiozla, juz prawie rok tu siedzi. kasa i dobre zycie -kosztem dziecka. nie mam slow...........

Gość vivianna
wiecie to ze wyjechala to nie tragedia moze sytuacja materialna ja zmusila ale to ze juz tam jest i wybiera faceta i jeszcze skomle ze ma ciezko nie zna jezyka i nie ma mozliwosci skresla ja jako matke...zamiast ruszyc dupe i sie postarac czeka na poklask i rady na forum. wiec ja ci radze WEZ SIE W GARSC

Gość bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb
sorrki -200 na tydzien . Ale mnie nosi jak to czytam!!!! Samotna mama w uk ma wszystkie dodatki a ta fladra ma dylemat . Dziecko lub Gach!!!!

Gość Szkoootkaaa
A ja nie mogę inaczej Nie wierzę ci w ani 1 słowo -mieszkam w UK od roku z mężem i 3 dzieci -zarabia tylko mąż (żadne kokosy,ok1000f?tydz),owszem mamy benefity na dzieci,na dom (z agencji - 5 pokoi),ale wszyscy są zadowoleni,a jedna z córek jest w wieku Twojej i nie wyobrażam sobie zostawić jej pod opieką kogokolwiek w Polsce... Nawet przy minimalnej płacy kiedy oboje zarabiacie i macie w domu 1 dziecko to żyjecie jak pączek w maśle... Pisałaś,że Twój facet płaci rachunki,a Ty wysyłasz dla córki 200f i resztę wydajesz na siebie...Przyjmując,że wydajesz na jedzenie 100f(na siebie) to pytam co robisz z resztą pieniędzy?Na ciuchy,na kosmetyki,na ....To kupa kasy jeśli nawet masz minimalną...Poświęciłaś córę dla jakiegoś gacha,dupka,który nie chce żebyś miała ją przy sobie?...Jesteś głupia i nie masz honoru...Zal mi Twojej córki...

Gość Szkoootkaaa
Przy zarobkach męża miało być 1000f/miesiąc,a nie tydz.!!!!

Gość jakie dodatki
te 18 f na tydzien?

Gość vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv
Ty jestes taka glupia czy ylko udajesz!!!??? Jak to jakie dodatki !! dodatki do mieszkania dodatki do tax za mieszkanie do gazu do pradu,do butow i do spodni ,kase na mundurki szkolne,za darmo obiady w szkole ,przejazdy autobusowe, Do tego osobno tax working ichild tax warunek na te wszystkie dodatki przepracowane 12 miesiecy!!! i minimum 16 godzin tygodniowo!!!! Wiec mi nie pieprz ze bedziesz miala biede jak sciagniesz corke ty idiotko!!!! Tobie tak jest wygodnie i juz!!!!

Gość Z TYM TO PRZESADZASZ
dodatki do butow i do spodni ,kase na mundurki szkolne,za darmo obiady w szkole ,przejazdy autobusowe...........hmm... Mieszkam w Anglii i o czyms takim nie slyszalam.

Jak sie jest samotna matka i sie malo zarabia trzeba sie postarac ttp://www.dwp.gov.uk/lifeevent/benefits/ inaczej mowiac incom suport mozna uzyskac nawet pozyczke dla slabo zarabiajacych w urzedzie pracy dla samotnych rodzicow pozyczke na meble ,przeprowadzke itd kurde nie chce mi sie tego pisac !!! Ale trzeba chciec!!!! Pelny koszt zwrotow mundurow szkolnych damowe obiadki do urzedu pracy pobrac wnioski .

Ale jak sie jest matka zapatrzona w Gacha to nie dziwne ze nic nie wiesz. Ale warunkiem zeby ci sie tak tutaj dobze zylo to musisz sprowadzic corke i byc sama tzn sama mieszkac!!!! Zobacz pustaku sprowadzasz corke i masz kase!!!!!

Nie to nie może być prawda!!! Jak ktoś napisał powyżej... Lepiej niech ta Mała zostanie z babcią , niż z taką matką... Mam nadzieję,że to prowakacja.

Gość vivianna
vvvvvvvvvvvvvvvvv->dobrze prawisz ale kto wie czy jej te rady wyjda na dobre bo jeszcze dogada sie z frajeram i dojda do wniosku ze sprowadzenie dziecka bedzie dla nich oplacalne-przeciez widac ze to materialistka i oby kierowala sie wlasciwymi pobudkami...

Gość tak to czytam
i nadal podtrzymuję-nie wierzę że matka może mieć taki dylemat, to nie może być prawda! posłuchaj ty "matko", jak to nie masz możliwości, przecież już tam jesteś, masz pracę, będziesz miała benefity, nawet te podstawowe pozwolą ci się utrzymać z corką. tylko trzeba chcieć!!!! co ty tu chciałaś usłyszeć??? -siedź sobie tam z fagasem, dziecko poradzi sobie samo, po co zresztą dziecku rodzice, ulica ją wychowa? myślałaś ze tak ktoś ci poradzi czy co???? weż się puknij wreszcie w ten pusty sagan

Poprostu nie moge uwierzyc ze sa takie matki jak autorka topiku !!!chcialam tylko jej udowodnic ze klamie ze jej nie stac na sciagniecie dziecka do Anglii. vivianna masz racje niech te dziecko zostanie z babcia.

Gość vivianna
kurwa wlasnie przez takie kobiety jak ty mam uraz na cale zycie i nie wiem czy kiedykolwiek zdecyduje sie zostac matka. zawsze myslalam ze jak kobieta urodzi dziecko to staje sie ono najwazniejsza osoba w jej zyciu i jest gotowa zrobic dla niego wszystko....niestety zycie i takie osoby jak ty-a spotkalam juz pare takich wywlok zweryfikowalo moje myslenie

Gość sementynaaa
Moze i ten topik to prowokacja ale ja znam podobne osoby :-( Sama mam dwoje dzieci i nie wyobrazam sobie aby zostaly w Polsce z babcia, dziadkiem, ciotka czy kimkolwiek. Ale tak bywa czasami - ludziom odbija. Zal jedynie takich dzieci, z pokrecona psychika w wieku doroslym.Bo to zdrowe i normalne nie jest!

Ona weszla tu na to forum bo szukala aprobaty, akceptacji dla tego co robi i chciala swoja dupe usprawiedliwic. Dziwie sie, ze babki sa takie durne i dla fagasa dziecko zostawiaja. Nawet szuka usprawiedliwienia dla wlasnego sumienia, ze dobrze robi.... Ble... Dziwka.

Gość tez znam taka jak autorka
tego topiku. przyjechala tu do chlopaka. Jest prawie rok.dziecko zostawila, i wcale nie ma zamiaru wziac jej tu. Tlumaczy sie tym ze corka nie chce.Ze ona chce jej zapewnic lepsze zycie dlatego tu przyjechala. Sklocila sie juz tu ze wszystkimi znajomymi co jej radzili aby corke wziela.Dziewczynka ma 14 lat i ona zostawila ja pod opieka babci na wsi. Mala chodzi sobie na dyskoteki ,-babcia nie moze nic bo ona sie jej nie slucha -slyszalam jak rozmawialy przez telefon.. Jak spytalam ja dlaczego nie chce tu corki to powiedziala mi ze :tak postanowilismy. I ona nie ma nic do powiedzeniabo jest za mloda.:O poprostu ZAL.....Ale nie jest za mloda na podjecie decyzji ze chce zostac w Polsce? a ten jej fagas powiedzial mi wyraznie ze zalezy mu na niej ale na dzieciaku nie. Niestety taka prawda..

Gdybym była twoją Córką, nie chciałabym mieszkać z pseudo matką dla której ważniejszy od rodzonej córki jest obcy mężczyzna. Z tego co widzę, masz 30 lat, a córka 13, wcześnie zaczęłaś, Twoja sprawa, ale rodząc dziecko stajesz się za nie odpowiedzialna. Znasz takie słowo? Narzeczony nie pozwoli? A jakby kazał ci ją oddać do domu dziecka to też byś oddała bo jest taki wspaniały? Jeśli to nie prowokacja i rzeczywiście ważniejsza jest dla ciebie urażona duma, bo będą gadać, niz dziecko, to brak mi słów.