Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfdf

Poznaałam fajnego chłopaka ale on pochodzi z patologicznej

Polecane posty

w rodzinie patologicznej co trzecie dziecko potrafi oderwać się od wpływu najbliższych i nie powiela ich zachowań. :)

tylko ze te sluby, urodziny, swieta to nie zdarzaja sie codziennie! tak samo mozna podejsc do sprway : poznalam fajnego chlopaka, ale jego matka mnie nie lubi. moze go oleje, bo przeciez te wszystkie sluby, urodziny, swieta...

smoothis - Można. I nawet powinno się. Złe kontakty z matką faceta to najgorsza tragedia jaka może się zdarzyć. Moja pierwsza "teściowa" cudowna kobieta przyjaciółka. Druga ujdzie, ale relacje są powiedzmy poprawne dla dobra sprawy :D

ps. życie rodzinne nie kończy się tylko na ślubach i urodzinach. No to oczywiście zależy od rodziny, ale jak jest ze sobą zżyta to mogą być codzienne telefony, rozmowy, spotkania w weekendy..

Gość bzdury rosalindo
zwlaszcza te ze z tesciowa trzeba miec dobry kontakt, a jak nie to zrezygnowac ze zwiazku. moja mnie nienawidzi. ale teraz mi to zwisa i powiewa, bo mieszka daleko daleko od nas, kontakt na swieta byl taki, ze wyslalam smsa (bo nawet mi sie dzwonic nie chcialo) z zyczeniami, a swojego 3 letniego wnuka widziala dwa razy w zyciu i na wiecej sie nie zanosi. jak facet jest po twojej stronie, a nie mamuśki, to nawet najwiekszą potworę mozna spławić.

Gość moj nie tkkk
banda pieprzonych ignorantow..... a faceci z dobrych domow to niby zawsze idealni sa tak?na to nie ma reguly czy wy wiecie co piszecie?mam faceta z ekstremalnie patologicznej rodziny gdzie kazdy jest alkoholikiem a on jest idealny...mialam tez pana z rodziny lekarzy-okazal sie najgorszym skurwysynem jakiego znalam...ruszcie glowa

Gość mała_princess
witaj dfdf! Mój chłopak też ma ojca alkoholika (fakt że jest trzeżwy od 4 lat), ale co miał w domu to istny koszmar. Niestety czasami ciągnie się ta przeszłość za nim ale bardziej w kwestii nauki. Jeśli chodzi o alko to pije piwko, winko, do wódki ma wstęt ( nie mówię że w ogólne nie pije, lecz bardzo rzadko i w małych ilościach). On wie że nie chce iść w ślady ojca, chce mieć normalna, kochającą się rodzine. Bądź ostrożna bo ten kolega którego poznałaś może ukrywać wiele rzeczy. Najważniejsza jest szczerość wobec siebie. Życzę powodzenia :)

Gość bzdury rosalindo
a czemu zle? mi tam ich nie brakuje na swieta szczegolnie, jemu chyba tez nie, bo z matka sa strasznie skloceni. w ogole chyba najlepszym kandydatem na meza jest facet, ktorego rodzice zmarli jakis czas temu :D

Gość czy to fajnie zerwać
kontakt z matką i rodziną-jak czytam kafe, to mam wrażenie że 99 % kobiet chętnie zerwało by kontakt z teściową i całą jej rodzinką:D i nie są to rodziny patologiczne:D teściowa to jakiś osobny gatunek człowieka:D

Gość jestem DDA i ok
ja sama jestem DDA i powiem szczerze-latwo nie jest.Choc mam 29lat moje dziecinstwo i okres dorastania wciaz za mna sie wlecze, niestety. Zastanow sie zanim podejmiesz jakies wazne decyzje np o wspolnym zamieszkaniu w perspektywie o slubie. Nie skreslaj chlopaka od tak bo jest DDA- zaproponuj terapie i przede wszystkim sama poczytaj o nas DD-a, poniewaz bywamy trudni a nasze zwiazki jeszcze trudniejsze. Co do rodziny- my DD-a najczesciej pomimo krzywd jakie nam wyrzadzono jestesmy bardzo przywiazani do swoich rodzin co stwarza wiele konfliktow i bywa klopotliwe dla nas samych ale tez naprawde przerazajace dla partnerow.Jesli masz jakies pytania chetnie odpowiem, szczerze i z autopsji.Pozdrawiam!

Gość do Ciebie..............
"jestem DDA i o.k." - dlaczego można miesiąc po zaręczynach, z dnia na dzień zerwać przez gg? bez słowa wyjaśnienia? strach, za dużo odpowiedzialności?

Gość 3456789
moj chlopak tez mial ojca alkoholika w wiele przez niego przezyl w dziecinstwie.jestem z nim 4 lata i jest bardzo cieply,czuly i kochany.nie mozna twierdzic ze bedzie taki sam jak jego ojciec