Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfdf

Poznaałam fajnego chłopaka ale on pochodzi z patologicznej

Polecane posty

Gość dfdf

rodziny jest sens pchać się w taki związek??

Gość nie radzę to bez sensu

Gość dfdf
jego ojciec to alkoholik podobno w dzieciństwie znęcał się nad nim psychicznie

daj sobie z nim spokój, DDA są najgorsi

dzieci z rodzin patologicznych dzielą się na 2 rodzaje:albo powielają zachowanie rodziców, albo wyciągają słuszne wnioski i postepuja wręcz przeciwnie np sa totalnymi abstynentami

a najczęściej to zakompleksione dupki, którym się wydaje, że skoro tatuś był gnojkiem, to wszyscy ludzie są tacy sami - będzie podejrzliwy, będzie robił ci awantury bez powodu, wypijesz jedno piwo, to od razu będziesz szmatą, uśmiechniesz się do kolegi, to będziesz dziwką... i tym podobne przyjemności

Gość dfdf
uwazacie że on moze być taki jak ojciec??

Gość no niewiem
a ja radziłbym Ci spróbować...może dzieki Tobie zapomni..o tym wszystkim,pomozesz mu..

Gość no niewiem
no jest takie prawdopodobieństwo..ze może byc podobny do ojca.

albo będzie taki jak ojciec, albo będzie ofiarą losu, leżącą 24 h na tapczanie i użalającą się nad sobą... jaki to on biedny, że miał takiego tatusia... stracił pracę? to przez tatusia! nie ma kolegów? tatuś winny! Jezu, już ci współczuję :O a Ty oczywiście jak każda baba będziesz wszystko znosić i nieba mu przychylać, żeby mu pomóc - i tak skończysz jako jego mamuśka

Gość ttacy faceci sa najgorsi

zgadzam się... tak jak mówiłam - tacy są najgorsi

Gość no niewiem
popieram Andrzej z Aleksandrowa !

Gość marzycielka....
nie radzę... całkowicie się z Tobą nie zgadzam. Pracowała u mnie dziewczyna z rodziny patologicznej i wyobraź sobie, że była moim najlepszym pracownikiem, a panienki z dobrych domów były jednym wielkim dramatem...nawet kradły. Najgorsze jest to, że wszyscy wcześniejsi pracodawcy traktowali ją jak margines społeczny i tanią siłę roboczą, a u mnie została kierowniczką i odwdzięczyła mi się sumienną pracą.

Gość kodeinka86
Nic nie jest z gory przesadzone. Wszystko zalezy od niego, wcale nie musi byc taki jak ojciec. ale dobrze mu sie przyjzyj zebys w razie czego mogla sie wycofać.

marzycielka.... - wierze, że jako pracownica taka mogła być oddana. Pewnie bieda w domu musiała tyrać na chleb. Tutaj chodzi o związek. To dwie zupełnie inne sprawy.

Gość marzycielka....
I tu się mylisz...dziewczyna była dobrą żoną i matką . Pragnęła dla dzieci czegoś więcej i to było godne podziwu.

marzycielka.... - no tak.. różnie to bywa. Ale jak widzisz do niczego wielkiego nie doszła : szybko dzieci i tyranie za grosze. Znałam kilku facetów z takich rodzin. W większości furiaci z problemami emocjonalnymi. Jeden tchórz zakompleksiony i niudacznik życiowy.

Gość kodeinka86
Wiele zalezy od charakteru a nie od statusu spolecznego czy rodziny. Czasem bywa ze ludzie wlasnie z dobrych domow sa zlymi ludzmi, alkoholikami czy tymi ktorzy sie znecaja.

i jak zwykle uogolnienia. dajcie spokoj, jak czytam jakie zdanie macie o ludziach pochodzacych z patologicznych domow to nie wiem, czy gratulowac tych wszystkich stereotypow, czy po prostu strzelic sobie w glowe z lyzki. odpowiedz do tematu : chlopak ma ciezej niz osoby z tzw dobrych domow. na pewno odcisnelo to jakies pietno na nim, wieksze lub mniejsze. ale nie ma reguly, ze jest zlym czloiwekiem. spotykasz sie z nim wiecv wiecej wiesz o nim niz wszyscy tutaj. z drugiej strony dziwi mnie sam fakt ze zadalas takie pytanie.

A mnie to pytanie wcale nie dziwi. Nie każdy chce się wiązać z taką rodzinką bo mąż to też niestety rodzinka, która ciągnie się jak ogon całe życie..

racja, to takze rodzina. ale nie bedzie chyba spala w z ta rodzina w jednym lozku! ludzie maja problemy z partnerami wywodzacymi sie z roznych srodowisk. a mam wrazenie, ze ostanio panuje tu jakas nagonka na ludzi obciazonych ciezkim dziecinstwem. to niesprawiedliwe. Tacy ludzie meczyli sie przez okers dziecinstwa, byli niekiedy posmiewiskiem w otoczeniu szkolnym, czesto glodni, wstydzacy sie za rodzine. tacy ludzie czekaja tylko az w koncu beda mogli sie odciac od tego, co krzywdzilo ich przez tak dlugi czas. a okazuje sie, ze peirno dziecka rodziny oatoligicznej neistety przesladuje ich nawet w doroslym zyciu, kiedy to sami odpowiadaja za siebie. wydaje mi sie, ze wiele osob tutaj nie bardzo rozumie tez ze rodziny dysfunkcyjne to nie tylko rodziny alkoholikow. wsrod wielu na pozor wygladajacych na funkcjonujace prawidlowo rodzin znalez mozna wiele dysfunkcji. nawet zbyt zimna w okazywaniu uczuc matka juz taka rodzine moze wykreowac. odpuscie troche tych ludziom! sama z jednej strony autorka napisala, ze poznala fajnego chlopaka. i co? i pyta o sprawy dosc intymne na forum! moze niech sie zastanowi, co ten fajny chlopak poczulby, jak dowiedzialby sie o tym zdarzeniu! zreszta nie robie nagonki, ze zadala takie pytanie. tylko zastanawia mnie, dlaczego przkreslacie takich ludzi!!

Z rodzinką spać nie będzie, ale za to będzie ich oglądać na każdym ślubie, urodzinach, imieninach, świętach itp... pomagać jego starej matce jak się rozchoruje ... latać do potrzebującej siostry... Jeśli ktoś pisze :'to z nim żyjesz a nie z rodziną' to chyba życia nie zna. Ten wykład o biednych dzieciach z patologicznych rodzin piękny. Niestety nie każdy rodzi się matką Teresą.