Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buziaka

objawy o ktorych sie nie pisze

Polecane posty

Gość buziaka

Mam kłopotliwe dosc pytanie do kobiet: jakie dolegliwosci odczuwacie podczas owulacji i czy ona medycznie daje jakies objawy procz ciagnacego sie sluzu podwyzszonej temperatury i ladniejszego wygladu oraz wzmozonego apetytu na sex. Ja zauwazylam u siebie mniej wiecej co miesiac) i nie wiem czy to moze byc z tym zwiazane, dokuczliwe wzdęcia i bulgotanie w brzuchu nimi spowodowane.

Skok temperatury, śluz i uniesiona szyjka macicy to są objawy, które występują u wszystkich kobiet. Natomiast jest kilka czynników dodatkowych, które mogą ale nie muszą występować. Ten fragment przekopiowałam ze strony http://www.npr.prolife.pl/objawy_plodnosci.htm Do dodatkowych objawów płodności zaliczamy: 1/ ból owulacyjny (kłucie lub napięcie w podbrzuszu), 2/ plamienie okołoowulacyjne (wywołane spadkiem estrogenów), 3/ obrzęki - wywołane zatrzymaniem wody w ustroju, 4/ wrażliwość piersi, 5/ zmiany nastroju (wzmożona pobudliwość), 6/ zmiany skórne (wypryski, kłucie w obrębie żylaków), 7/ powiększenie węzłów chłonnych pachwinowych. Ja mam ból owulacyjny, który czasem trwa tylko kilka godzin około 14 dnia cyklu, a czasem pojawia się wraz ze śluzem płodnym i co jakiś czas go wyczuwam. Ból ten przypomina trochę kolkę, ale w miejscu gdzie znajduje się jajnik. Jeśli trwa ciągle to nie ma takiej możliwości żeby go nie zauważyć. Dostrzegam go podczas siadania, spaceru a czasem gdy po prostu nic nie robię. Również mam plamienie owulacyjne ale nie zawsze je dostrzegam. U mnie pojawi sie zazwyczaj jak już ból się skończy. Nie jest to takie plamienie jak podczas okresu. Po owulacji obserwuję uważnie śluz i czasem znajduje się w nim niewielka smuga krwi lub nawet plamka, a czasem śluz ten ma kolor odrobinę bardziej różowy jakby był wymieszany z krwią. Czasem czuję też jakbym miała brzuch jak balon podczas wystąpienia bólu owulacyjnego, mimo że mój brzuch wygląda normalnie. Jeśli mam sytuacje taką, że ból owulacyjny pojawia się przez kilka dni to czasem czuje jakbym miała ociążałą miednicę. Z ochota na seks w te dni u mnie jest tak samo jak w inne dni, ale mam bardziej wrażliwą skórę na dotyk.