Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mjmmm

Czy do kotletów mielonych daje sie do srodka bułkę tartą?

Polecane posty

Gość mjmmm
ostatnio dałam samą make z przepisu i jakies dziwne były wiec pytam dawac tą bułkę czy nie???bo bułke dawacdo mielnych ??jakieś to dziwne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fretka 234
Ja nigdy mąki nie dodawałam,ale byłkę to tak

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fretka 234
*bułkę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mjmmm
ja lubie same mielone bez jajek z mięsa wołowego,,,mniam mniam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do mielonych nie dawaj mąki
a bułkę najlepiej taką swieżą namoczoną w wodzie albo w mleku, po wyciśnięciu jak najbardziej. Mielone wychodzą wtedy bardziej pulchne i lepiej smakują

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja zawsze dodaje bułkę tartą

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Moja mama dawała taką wymoczoną w mleku, a w tartej obtaczała przed smażeniem..ale ja tylko robię panierkę z bułki tartej, do środka nie daję, bo mi takie ohydne oslizgłe kawałki wychodziły :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mięso mielone+bułka zwykła namoczona w wodzie i odciśnięta+ jajko+ cebula (też zmielona) + 1 ząbek czosnku + sól + pieprz ziołowy. Wyrabiasz ręką porządnie, formujesz kotlety i jeśli chcesz, to dopiero teraz obtaczasz w tartej bułce (ja obtaczam). Kładziesz na rozgrzany olej na patelnię. Ja tak robię. Smaczne są.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a czy do obiadu
polewacie ziemniaki tym tluszczem , na ktorym smazylisacie kotlety?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a czy do obiadu
a jak robicie wiecej kotletow, to pzrekladacie je po usmazeniu do garnka? i wlewacie ten tłuszcz od smazenia do tego garnka, zeby pozniej ewentualnie odgzrewac kotlety?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×