Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytajniczek27

Skoro odradzacie wózki wielofunkcyjne, to... Co z wyborem spacerówki?

Polecane posty

Gość Pytajniczek27

Wiele razy spotkałam się na tym forum z odradzaniem kupna wózków wielofunkcyjnych. Mamy sugerują wówczas kupno byle jakiej/ używanej gondoli i potem przesiadkę do super-ekstra lekkiej spacerówki. I tu mam pytanie do tych mam. Do jakich wózków spacerowych przesadzacie swoje 4-6 miesięczne dzieci, bo przecież to wówczas dziecko przestaje się powoli mieścić w tej byle jakiej gondoli? Chodzi mi o podanie modelu, bo ja jak na razie niczego odpowiedniego nie znalazłam. Albo są kiepsko amortyzowane, albo bez regulowanego podnóżka, albo nie rozkładalne na płasko, albo tak duże i ciężkie że niczym nie różni się od spacerówki z wielofunkcyjnego.

a ja mam wielofunkcyjny i gondola nie jest byle jaka jeździła córka w nim całą zimę a spacerówkę zrobiliśmy dopiero jak miałą 8 miesięcy i gdy na dworze było cieplej. Gondola duża i długo nam posłużyla ze spacerówki też jestem zadowolona. Male zgrabne lekkie zpacerówki przeważnie mamusie kupują pod siebie a nie pod wygodę dziecka. No i dlaczego mam dwa razy wywalać kasę

andzia wybacz jak mamusia waży 45 kilo- to pewnie że będzie zwracać uwagę na to ile waży spacerówka

Gość Pytajniczek27
Mój wózek wielofunkcyjny nie jest tragiczny, ma sporą gondolę (35x80cm), ale mój 5-miesięczniak ma już teraz 80cm długości i się w gondoli mieści tylko z podkulonymi nóżkami. Spacerówka w moim wózku nie jest tragiczna, ale gdybym przewidziała że ze spacerówką będzie tak ciężko, to bym kupiła lepszy. A ten Chicco waży 10kg, tyle co wiele wielofunkcyjnych. Z tym, że to parasolka - mniejsze wymiary, ale coś za coś: dziecko ma gorsze podparcie pleców. Ale jeżeli on ma wymiary takie jak Chicco Multiway, to i tak się do bagażnika przeciętnego auta nie mieści. Andzia - jaki masz wózek?

ja mam wielofunkcyjny i gondola sazybko sie mała zrobiła teraz Benio jezdzi w spacerówe która lekka nie jest i na lato szukam lekkiej spacórki zwłaszcza na wyjazd mysle o http://www.e-wozki.pl/sklep/index.php?p20,baby-dreams-travel-w-nowych-kolorach-2007 lub http://www.coneco.pl/wozek_dzieciecy_saturn.php lub http://www.wozki-dzieciece.pl/junior/wozki/spacerowe/368

ja mam zooper i widzialam dzis w sklepie ze jest wielkie zainteresowanie tymi wózkami. ludzie je masowo kupują :) W sumie się nie dziwie bo jak dla mnie i na moje potrzeby to ten wózeczek jest super :) Lekki wygodny dobrze sie sklada... i moglabym tak w nieskonczonosć... wady też ma ale zdecydowanie ich mniej niż zalet :)

Gość Pytajniczek27
Ale Zooper się nie nadaje załóżmy dla 5-6 miesięczniaka. Dla starszego jest rzeczywiście OK. Teraz dochodzę do wniosku, że mogłam zainwestować w dobry wielofunkcyjny, ze spacerówką ważącą właśnie około 10kg, np. Bebe Confort Loola 3 w 1, a dla 2-latka kupić dodatkowo parasolkę ważącą 4 kg, np. Maclarena Volo.

dlaczego sie zooper nie nadaje? ja mam takiego co sie robi z podnóżka zabezpieczenie dla noworodkó i powstaje jakby gondolka. ja malą wozilam jak miala 2 miesiace.

Gość Pytajniczek27
A jaki masz model?

hehe i tu jest problem bo nie wiem... w bagazniku sobie siedzi juz spakowany... tyle razy mialam sprawdzic i wiecznie mi sie zapomina :(:( jutro sprawdze i napisze :D:D

pytajniczek twist :D taki co sie jak parasolka sklada :) ale naprawde jak dla mnie jest superasny :D:D dla pol rocznego dziecka bedzie idealny ma pasy i paląk. siedzenie sie rozklada moze nie na calkiem plasko ale tak idealnie ... moja nigdy na plasko nie spala nawet pod materacyk w łozeczku jej ksiazki podkladalam albo koce bo jej sie ulewalo i lekarka kazala ją wyzej klaść... co ci moge napisac o tym wozku. super sie sklada- miesic sie nam w bagazniku a to dla nas podstawa. mimo ze kóleczka ma nieduze to po dziurskach i polnych drogach da sie nim jezdzic. lekki jest i spokojnie wynosze manie i ten wózek na 4 pietro bez windy... ( poxniej padam ale wynosze :D:D:D) oparcie ma kilka stoni regulacji i podnózek też. paląk mozna odpiąc calkiem. no i jest taki obszernyy ze mala nawet ubrana w zimowe ciuchy nie wyglada w nim jak na plaskiej desce tylko glęboko wygodnie sobie siedzi. Ja juz go mam troche bo kupilam jak mala miala 2 miesiace. zime nim przejezdzilismy. dokupilam do niego śpiworek polarowy i super malej ciepluśko bylo) minusy- rozklądanie oparcia... wkurza mnie ze trzeba sie schylac ale wszystkie parasolki tak mają :( no i kosz na zakupy- jak jest wozek na max rozlozony to ciezko sie do kosza dostac bo jak jest oparcie w pozycji sedzącej to nie ma takich problemów i kosz jest dostępny. ja mialam wózek z baby dreams ale ten zooper jest przy tamtym rewelacyjny! Nie plowieje na slońcu, nie widac na nim zabrudzen, latwo sie pierze, szybko schnie... duzo bym mogla opowiadać :D:D

Gość Karola*13
Ja jestem zwolenniczką wózków wielofunkcyjnych, uważam że nie ma nic lepszego. Może i kiedyś te wózki były ciężkie niewygodne i w ogóle, ale teraz to są wózki przystosowane do naszych - rodziców, potrzeb. Ja mam orbit baby g2 i bardzo się cieszę że się zdecydowałam na ten wózek. Daje mi bardzo dużo możliwości, bardzo dobrze się go prowadzi i głęboki i spacerówkę. No i nie miałam po paru miesiącach problemu z zakupem 2 wózka

Gość gość
Ja posiadam wózek polskiej firmy wielofunkcyjny Anex Sport. I z czysty, sumieniem go polecam. Jako gondola i jako spacerówka. Bardzo wygodny i komfortowy zarówno dla dziecka jak i dla rodzica. Duże koła pompowane skrętne i regulowana amortyzacja. idealny na każdy teren.